Select Menu

Ιωάννης Κοραντής
Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ, Ιωάννης Κοραντής στον υπουργό Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδη και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή με θέμα τις συνεχείς επισκέψεις και την προπαγανδιστική δραστηριότητα του Χαλίτ Ερέν Γενικού Διευθυντή του «Ερευνητικού Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού» (IRCICA) στη Θράκη.
ΕΡΩΤΗΣΗ : 21052/1-8-2011

Προς : Υπουργό Εξωτερικών κ. Στ. Λαμπρινίδη
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή

Θέμα : Προπαγανδιστική δραστηριότητα του Χαλίτ Ερέν στην Θράκη

Ο Χαλίτ Ερέν, Τούρκος υπήκοος, Γεν Δ/ντής του «Ερευνητικού Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού», επισκέφθηκε τη Θράκη, 27-30/7/2011 και είχε σειρά συναντήσεων και επαφών με μειονοτικά ιδρύματα και συλλόγους, με τους ψευδομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής με τους Δημάρχους Μύκης και Αριανών κλπ, συνοδευόμενος πάντοτε από τον Τούρκο Γεν. Πρόξενο Κομοτηνής κ. Σαρνίτς.

Υπενθυμίζω ότι ο ανωτέρω, που διαδραματίζει κομβικό ρόλο στο προπαγανδιστικό σύστημα της Τουρκίας, έχει απωλέσει την ελληνική ιθαγένεια, σύμφωνα με την 85516/12-10-1982 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από απαντήσεις των ερωτώμενων Υπουργείων στην υπ αριθ. 12871/11-3-2011 ερώτησή μου, σε βάρος του προαναφερόμενου αλλοδαπού έχει επιβληθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στην χώρα μας, για λόγους Εθνικής Ασφάλειας και το οποίο είναι σε ισχύ, με ημερομηνία επιβολής 15/7/1995 και άρσης 15/7/2025.

Ωστόσο, στον ανωτέρω, κατά το παρελθόν, (Μάρτιος 2011,Ιούνιος 2010, Νοέμβριος 2009, Δεκέμβριος 2007, Οκτώβριος 2007 κλπ)επετράπη και κατ εξαίρεση η είσοδός του στην χώρα μας, για ανθρωπιστικούς λόγους, προκειμένου να επισκεφθεί την ασθενή-υπερήλικα μητέρα του στην Ραγάδα Ροδόπης.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί :

1. Εξακολουθεί να ισχύει το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στην χώρα μας, για λόγους Εθνικής Ασφαλείας, σε βάρος του ανωτέρω Τούρκου υπηκόου;
2. Σε καταφατική περίπτωση, ποίος έδωσε για πολλοστή φορά και κατ εξαίρεση – που τείνει να γίνει κανόνας – την είσοδο και παραμονή του εν λόγω στην Ελλάδα;
3. Η πολυσχιδής και πολυήμερη προπαγανδιστική δραστηριότητά του στην Θράκη, όταν μάλιστα συνοδευόταν από τον Τούρκο Γεν. Πρόξενο Κομοτηνής, «βαφτίσθηκε» μήπως και την φορά αυτή, «επίσκεψη στην ασθενή – υπερήλικη μητέρα του»;
4. Για πόσο καιρό η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να αφήνει ανεξέλεγκτη την προπαγανδιστική δραστηριότητα Τούρκων πρακτόρων στην Ελληνική Επικράτεια;»

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top