Select Menu


Δυστυχώς για τους φαν του Αντρίκου Παπανδρέου και των «πράσινων επενδύσεων»,  ο Μάιος (και ο Ιούνιος) πέρασε χωρίς να πραγματοποιηθεί φέτος το τέταρτο κατά σειρά συνέδριο για την κλιματική αλλαγή, που η ΜΚΟ του, Ι4cense (Institute for Climate and Energy Security) συνήθιζε να πραγματοποιεί τα προηγούμενα τρία έτη  εντός του Μαΐου.

Υποθέσαμε ότι θα έχει πολλές δουλειές και περιμέναμε μήπως ανακοινωθεί τον Ιούνιο, αλλά τίποτα. Προφανώς ενοχλούσαν και τα καρφωμένα πάνω του αδιάκριτα μάτια μας (κι ακόμα  περισσότερο τα ανάγωγα σχόλια μας) τα οποία δεν τον διευκόλυναν να κινηθεί ελευθέρως. Αρχίσαμε και τις χαζές ερωτήσεις: Που τα βρήκε τα λεφτά, γιατί του τα δώσανε; Πόσα του δώσανε, ποιοι; κτλ.


Κρίμα, πάντως γιατί πέρσι έφτασε στο ζενίθ του, προσελκύοντας την «αφρόκρεμα» του ελληνικού κεφαλαίου  (οι κακόπιστοι μη σπεύσετε να το συνδυάσετε με την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον αδερφό του) η οποία  ως γνωστόν έχει μεγάλη ευαισθησία για το περιβάλλον.  Πέρα από τα άλλα επιτεύγματα,  το  « 3rd Mediterranean Sustainable Energy Summit» (όπως ήταν επίσημα ο εντυπωσιακός τίτλος του συνεδρίου), πέρσι κατάφερε να αποσπάσει πλήθος χορηγιών (σχεδόν) απ’ όλους όσους κάνουν δουλειές με  το κράτος στον τομέα της ενέργειας, αλλά και από Siemens (για τη χορηγία της οποίας επίσης δε μάθαμε ποτέ λεπτομέρειες ).


Χορηγός του συνεδρίου της ΜΚΟ του Αντρίκου ήταν (μεταξύ πολλών άλλων)  και η ΔΕΗ, με άγνωστο το κόστος της χορηγίας. Το επισημαίνουμε γιατί έγινε ο κακός χαμός (από την ίδια την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της) για τις χορηγίες στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ (και καλώς έγινε) αλλά δεν ειπώθηκε κουβέντα για τη συγκεκριμένη στον αδελφό.


Αφού η κυβέρνηση βάλθηκε να καταγγέλλει τη ΔΕΗ και τις σπατάλες της,  γιατί ο πρωθυπουργός επέτρεψε στον αδελφό του να πάρει  χορηγία από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (την οποία, βεβαίως-βεβαίως, πληρώνουμε όλοι;)  Γιατί δεν βρέθηκε ένας βουλευτής να καταθέσει ερώτηση; Τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά ειδικά όταν πρόκειται για τον αδελφό του Καίσαρα που με ανοιχτή πρόσκληση παροτρύνει τη συνεύρεση επιχειρηματιών και κρατικών λειτουργών.


Κατά τ’ άλλα,  οι κακόπιστοι (ξέρετε αυτοί που δεν πιστεύουν ότι ο Γιώργος και τα αδέρφια του είναι γνήσιοι ιδεολόγοι σοσιαλιστές) περιμένουν με αγωνία να μάθουν λεπτομέρειες για τη σύμπτωση να βρεθούν  μαζί  στην  εταιρεία επενδύσεων και διαχείρισης περιουσιών  IJ Partners (με έδρα στην Ελβετία)  ο κολλητός του Γιώργου Παπανδρέου, Θόδωρος (Ντόρης στους κοσμικούς κύκλους) Μαργέλος, (γνωστός τη δεκαετία του ’80 από το σκάνδαλο καλαμποκιού) με τον σύμβουλο της ΜΚΟ του Αντρίκου José María Figueres (πρώην πρόεδρο της Κόστα Ρίκα μέχρι που ξέσπασε το σκάνδαλο της Αλκατέλ στο οποίο τον εμφάνιζαν αναμεμειγμένο).




Λεπτομέρεια: στo Advisory Board της ίδιας εταιρείας βλέπουμε πρώτη την κ. Μιράντα Ξαφά, πρώην στέλχος του ΔΝΤ και πρώην οικονομικό σύμβουλο του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top