Select Menu


 Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω
Αντιπροέδρου Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων

Μερικές φορές είναι να απορεί κανείς με την επίσημη πολιτική μας έναντι των Σκοπίων. 20 τόσα χρόνια, που οι αλλαγές στη παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα έφεραν τα πάνω κάτω, με τους εκπροσώπους της νεοταξίτικης «αριστοκρατίας» να επιλέγουν τα Βαλκάνια για μία παρτίδα σκάκι μετά απογευματινού τεΐου ή βραδυνού μπιλιάρδου μετά σκατς (στα μούτρα τους!), οι Έλληνες πολιτικοί εξακολουθούν να δείχνουν το ίδιο άβουλοι και αμήχανοι, όπως και όταν το κακό πρωτοξεκίνησε.  

Όπως και όταν πριν δεκαετίες το φίδι εκκολαπτόταν μέσα στο αυγό του και οι ίδιοι ή οι πατεράδες τους ή οι θείοι τους , εθεώρουν τούτο ως επαγγελματίες χάσκακες , μηδέποτε εθνικά σκεπτόμενοι, μηδέποτε στρατηγούντες, μηδέποτε αληθώς μελετώντες τη φύση των πραγμάτων και την ιστορία. Γνήσιοι απόγονοι και τούτοι, «ανάξιων» προγόνων! Τα ίδια με τους Τούρκους. Τα ίδια στην Κύπρο, στο Αιγαίο, τα ίδια παντού, όπου πρέπει να ληφθούν κρίσιμες εθνικά αποφάσεις.

Αναρωτιέμαι είναι ποτέ δυνατόν σοβαροί πολιτικοί να αναλώνουν χρόνο, χρήμα και ανθρώπινο δυναμικό στην αντίκρουση μία ιστορικής γελοιότητας; Άραγε όσοι έχουν κάποια σημασία στην παγκόσμια σκηνή δεν γνωρίζουν ότι πρόκειται περί γελοιότητας, δεν το γνωρίζουν και όσοι η γνώμη τους έχει κάποια σημασία σε τέτοιου είδους ζητήματα (καθηγητές, ερευνητές, εθνολόγοι); Το γνωρίζουν αλλά επειδή «τα λεφτά είναι πολλά», όπως θα έλεγε και ο «Μαύρος» στον «Άρη», πνίγουν τον πόνο τους και μαζί και το δίκιο και ξεδιπλώνουν το κουβάρι της πολιτικής τους σε αναζήτηση πρόσθετων ψιχίων μαύρης εξουσίας.

Έχει νόημα να προσπαθήσουμε να τους αλλάξουμε μυαλό, να τους παρακαλέσουμε , να τους απειλήσουμε; Σιγά μην σκεφτόμαστε καν κάτι τέτοιο! Πάντως νόημα δεν υπάρχει, να συγκρούεσαι με τα συμφέροντα των ισχυρών, μέσα στο δικό τους γήπεδο, γιατί θα φας πολύ «ξύλο». Και τότε τι κάνεις; Παραμένεις εσαεί χάσκαξ, ως ανωτέρω;
Θαρρώ ότι υπήρχαν και υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, μόνο που αυτές μπορούν να τις σκεφτούν μυαλά και καρδιές, που διεγείρονται σε δονήσεις Ελλάδας και όχι δολαρίων, μίζας, ιδιοτέλειας, διαφθοράς, σεξ και εξουσίας!

Όταν τέτοιοι Έλληνες τη καρδία αναλάβουν τα ηνία, μπορεί να σκεφτούν ότι με το γελοίο δεν διαλέγεσαι , γιατί το νομιμοποιείς και προκαλείς σύγχυση στους ανίδεους. Το γελοίο το γελοιοποιείς, με κάθε μέσο, με κάθε ευκαιρία, το υποβαθμίζεις, το καταστρέφεις με τη δύναμη του χιούμορ, με τη δύναμη του λόγου.

Και τα βαρύγδουπα συμφέροντα και τις μεγάλες Δυνάμεις με τα πήλινα ποδάρια, τις αντιμετωπίζεις στο γήπεδό σου, εκεί που είσαι εσύ ισχυρός, ανορθόδοξα αν και Ορθόδοξος, όπως δεν θα μπορούσαν να προβλέψουν:

Μα είναι φανερό το τί έπρεπε εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια να απαντούμε και προπαγανδίζουμε, μεταφέροντας τον πόλεμο σε ένα γήπεδο, που οι μεγάλοι τρέμουν, γιατί αντιστρέφει τη δυναμική:
Όποιος δηλώνει Μακεδών και απόγονος του Μ. Αλεξάνδρου αποδέχεται την Ελληνικότητά του!!! Αυτόματα η Ελλάδα καθίσταται εγγυήτρια των δικαιωμάτων του να αποκαλύψει και καλλιεργήσει την ελληνική του παράδοση και φύση, να μάθει την Ελληνική γλώσσα και ιστορία, να απελευθερωθεί από την άγνοιά του, που του επέβαλλαν αιώνες σκλαβιάς σε ξένη κατοχή!

Γιατί η Ελλάδα πρέπει να πάψει να αποδιώχνει τα τέκνα της, εκείνα που με τόση ζέση διεκδικούν να αναγνωριστεί η Ελληνικότητά τους, όπως το ίδιο πρέπει να πράξει με τους Έλληνες της Ίμβρου και Τενέδου, Κωνσταντινούπολης, Πόντου, Τουρκίας εν γένει, Σκοπίων, Αλβανίας και όπου αλλού. Το αίμα μίλησε!

Αυτά έπρεπε να προωθεί η Ελληνική προπαγάνδα, στις Σκοπιανές γελοιότητες.

Αλλά είδατε, παρασύρθηκα.

Για ποιά ιστορία μιλώ; Αυτήν που εμείς οι ίδιοι ξεπατώνουμε ή το επιτρέπουμε , σε πολιτικούς, έμμισθους αλλοτρίων κέντρων και μυστικών ιδρυμάτων , που κινούν την μπαγκέτα και σε θολοκουλτουραίους πανεπιστημιακούς και άλλους παρατρεχάμενους, λατρευτούς φιλοξενούμενους γνωστών καναλιών, που παίζουν τα όργανά τους;

Τα συμπεράσματα βγαίνουν μόνα τους.

Πρώτα θα καθαρίσουμε τη δική μας αυλή από την κόπρο του Αυγεία, με ανατροπές και αναστάσεις. Θα πάψουμε να είμαστε άβουλοι, αδιάφοροι, ιδιοτελείς, ανάξιοι Πατρίδας. Μόνο αν εμείς αλλάξουμε επίπεδο συνείδησης, θα μπορέσουμε να έχουμε ανάλογης ποιότητας ηγεσία.

Μετά θα αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, γελοιοποιώντας και την κάθε Σκοπιανή γελοιότητα, την οποία δείχνουμε να τρέμουμε, ως μωροί, ζυγίζοντας και τοποθετώντας το κάθε τι στη σωστή του βάση.

Τέλος θα αναπτύξουμε τη στρατηγική, που πάντα μας έλειπε, αυτήν που θα μας επιτρέψει να υπερασπιστούμε δραστικά τα εκατομμύρια των Ελλήνων, που γνωρίζουν Ελλάδα νοητικά αλλά όχι με την καρδιά, σε όλον τον Κόσμο, να αφυπνίσουμε όσους Έλληνες έχασαν το νήμα με τις ρίζες τους, να αποτελέσουμε εμείς το κέντρο ενός διεθνούς δικτύου υπεράσπισης του δικαίου, της αλήθειας και της αρμονίας, σύμφωνα με τη δική μας εσωτερική φιλοσοφία , εκπεφρασμένη αλήθεια και ανάγκη, πρωτοπορώντας, δημιουργώντας και εκπλήσσοντας, στο δρόμο για την υγιή αφύπνιση και συνεργασία των λαών!


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top