Select Menu


Να δικαιώσει την γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ» και όσα έγραψε περί «ανηλίκων κυβερνητών», έσπευσε χθες η κυβέρνηση, με τον πρόεδρό της Γ. Παπανδρέου να προΐσταται  σύσκεψης των υπουργών κ.κ. Μ. Παπαϊωάννου, Χ. Καστανίδη, Δ. Ρέππα και του Προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου, με θέμα την… οργάνωση των δημοψηφισμάτων.

Την ώρα που ο διεθνής οίκος Fitch υποβάθμιζε και πάλι την Ελλάδα σε CCC από Β+, στέλνοντάς την ένα βήμα πριν από την τελική χρεοκοπία, η ελληνική παιδική χαρά έκρινε σκόπιμο να ασχοληθεί με τα περίφημα δημοψηφίσματα, που, αν ποτέ οργανωθούν, θα συμπέσουν με την χρεοκοπία – επιλεκτική ή όχι – που ήδη έχει γίνει αποδεκτή ως προοπτική από την ελληνική κυβέρνηση.

Την ώρα που ο Fitch απέδιδε τη νέα υποβάθμιση στην απουσία νέου και αξιόπιστου προγράμματος χρηματοδότησης της Ελλάδας, στο γεγονός ότι παραμένει στον αέρα το σχέδιο συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών και στην εξασθενημένη μακροοικονομική προοπτική της χώρας μας, μαθαίναμε πως μας έχει μείνει η… ελπίδα των δημοψηφισμάτων!

Τα οποία μάλιστα δεν θα περιλαμβάνουν, όπως ακούμε τώρα, θέματα σχετιζόμενα με το πολιτικό σύστημα – προς Θεού, αυτά δεν αγγίζονται – αλλά άλλα περιφερειακά θέματα, όπως τα… κρατικά πανεπιστήμια.

Θεωρούν δηλαδή η κυβέρνηση και ο κ. Παπανδρέου πως την ώρα που η χώρα θα βρίσκεται σε στάση πληρωμών και οι Έλληνες σε απελπιστική κατάσταση, ο κόσμος δεν θα έχει άλλη δουλειά να κάνει από το να… ενημερώνεται για το περιεχόμενο των δημοψηφισμάτων!

Και όλα αυτά, την ώρα που η χρεοκοπία έρχεται, με τον προκλητικό Ολλανδό υπουργό των Οικονομικών Γιαν Κες ντε Γιάγκερ να δηλώνει χθες με αφορμή την συμμετοχή ιδιωτών στο ελληνικό χρέος και την προοπτική της στάσης πληρωμών την κυνική φράση «σπάσαμε ταμπού»!

Όλα αυτά, την ώρα που και ο επικεφαλής της γερμανικής τράπεζας Commerzbank Μάρτιν Μπλέσινγκ, τασσόταν χθες υπέρ της ταχείας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ενώ ο κ. Βενιζέλος επέμενε, μετά την συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο!

Χθες, επίσης, μπήκε τέλος και σε κάθε προοπτική συναίνεσης, καθώς ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, πως στο λεξικό της Ν.Δ. η λέξη χρεοκοπία δεν υπάρχει – και επομένως αφού έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση έχει λήξει κάθε συζήτηση.

Επιπλέον, casus belli αποτελεί πλέον για τη Νέα Δημοκρατία και οποιαδήποτε αποδοχή παροχής εμπράγματων εγγυήσεων, που επίσης έχουν γίνει αποδεκτές, δια στόματος υπουργού των Οικονομικών, από την κυβέρνηση.

Όλα αυτά μέσα σε μια απόλυτη σύγχυση περί του τι μέλλει γενέσθαι, καθώς από την Ευρώπη πληθαίνουν οι φωνές για εξάπλωση της κρίσης χρέους, χωρίς όμως τα «παιδιά» να είναι μέχρι την τελευταία στιγμή σε θέση να αποφασίσουν αν θα συγκαλέσουν έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ή νέα συνεδρίαση του Eurogroup!

Παίζουν όλοι με τα cds, προσπαθώντας να μαζέψουν το (μαύρο) χρήμα αυτών που πόνταραν στην χρεοκοπία της Ελλάδας και να βρουν για την χρεοκοπία έναν όρο που δεν… θα θυμίζει χρεοκοπία.

Η προσπάθεια τετραγωνισμού του κύκλου, βρίσκει την Ελλάδα άβουλη και περί άλλα τυρβάζουσα.

Οπότε, αν δεν βρίσκουν (οι ξένοι) παραλίες να παίξουν με τα κουβαδάκια τους, ας τους προσκαλέσουν (οι ντόπιοι) στις δικές μας!


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top