Select Menu


Την περιβαλλοντική άδεια σχετικά με την επαναλειτουργία των Χρυσωρυχείων στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

"Χρυσοθήρες" από τον Καναδά θα αναζητήσουν ένα εκατομμύριο ουγγιές χρυσού αξίας 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ στο Πέραμα της Θράκης.

Η διαδικασία για την υλοποίηση της επένδυσης ώστε να ξεκινήσει η εκμετάλλευση του κοιτάσματος αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Το κοίτασμα ανήκει στην εταιρεία "Χρυσωρυχεία Θράκης", την οποία ελέγχει από το 2008 η καναδική "Eldorado Gold".

Ο καναδικός όμιλος με έδρα το Βανκούβερ, πρόκειται να επενδύσει αρχικά 150 εκατομμύρια ευρώ και σε βάθος χρόνου άλλα 190 εκατομμύρια.

Ο συγκεκριμένος όμιλος έχει στην κατοχή του,  μεταλλεία χρυσού στην Κίνα, στην Τουρκία και ένα μεταλλείο σιδηρομεταλλεύματος στη Βραζιλία.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις για την επαναλειτουργία των χρυσωρυχείων, ο υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι το έργο πληροί τις προδιαγραφές που θέτει η ΕΕ και η Πολιτεία οφείλει να δώσει το πράσινο φως για να προχωρήσει

Πρόσθεσε μάλιστα ότι τέτοιου είδους έργα δεν έχουν ποτέ την πλήρη αποδοχή της κοινωνίας.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top