Select Menu


Μπλοκαρίστηκε το σκάφος  «JULIANO»  του "Στολίσκου για την Ελευθερία" στο λιμάνι του Ηρακλείου ενώ ετοιμαζόταν να αποπλεύσει για την Γάζα. Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Ηρακλείου, η απαγόρευση ισχύει, μέχρι να αποσαφηνιστεί η υπό ποιο κράτος είναι η σημαία του και αν βρίσκονται σε ισχύ τα πιστοποιητικά και ναυτιλιακά του έγγραφα.

Μετά από διαπραγματεύσεις που διήρκησαν δύο περίπου ώρες μεταξύ των λιμενικών αρχών και του πληρώματος του πλοίου "Τζουλιάνο" που μετέχει στο "Στόλο της Ελευθερίας" το πλοίο οδηγήθηκε τελικά, με τη συνοδεία του λιμενικού, στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ ενημερώθηκε και η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή Ηρακλείου.

Νωρίτερα το απόγευμα χθες, είχε επικρατήσει ένταση έξω από το λιμανάκι στη Παντάνασσα, καθώς τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος περικύκλωσαν το πλοίο προκειμένου να το οδηγήσουν στο λιμένα Ηρακλείου, παρά την αντίθετη πρόθεση του πληρώματος που ήθελε να συνεχίσει το ταξίδι προς τη Γάζα.

Μάλιστα στη περιοχή είχε συγκεντρωθεί και πλήθος κόσμου ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους ακτιβιστές.

Υπενθυμίζεται πως το "Τζουλιάνο" με 12 επιβάτες είχε αποπλεύσει αρχικά απο το Πέραμα. Λόγω της γνωστής απαγόρευσης απόπλου για τα σκάφη που έχουν προορισμό την Γάζα, το "Τζουλιάνο" κατάπλευσε στα Κύθηρα.

Εκεί και μετά απο τους λιμενικούς ελέγχους, δόθηκε η άδεια απόπλου με προορισμό το Ηράκλειο.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top