Select Menu


Ερώτηση προς τους  Υπουργούς  Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη  Χρυσοχοϊδη και Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης, εστιάζοντας στις αθέμιτες πρακτικές των τραπεζών, οι  οποίες,  σύμφωνα με τις καθημερινές  καταγγελίες που δέχεται ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου ασκούνται από τις  τράπεζες  εις βάρος επιχειρήσεων και καταναλωτών.

Ο κ. Παρασύρης παραπέμπει σε διαπιστώσεις του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου βάση των οποίων τα περισσότερα δάνεια της προηγούμενης επταετίας στηρίχτηκαν στην παραπλάνηση των δανειοληπτών σε σχέση με την πραγματική πορεία και δυνατότητες της οικονομίας. 

Ταυτόχρονα οι συμβάσεις δανείων συνδεόταν εν μέρει με επαχθείς όρους, με τους οποίους οι τράπεζες μονομερώς και χωρίς καμία ανάγκη  για τεκμηρίωση, τροποποιούν υφιστάμενες συμβάσεις προς το συμφέρον τους, οδηγώντας καταναλωτές και επιχειρήσεις σε αδιέξοδο.

Με βάση τις διαπιστώσεις του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου  επίσης, οι τράπεζες δεν παρέχουν στον δανειολήπτη επαρκή πληροφόρηση για τις επιπτώσεις των όρων τραπεζικών συμβάσεων, ενώ παράλληλα ο τρόπος διάθεσης των επιταγών υπήρξε ανεξέλεγκτος.

«Επειδή  διαπιστώνεται ολοένα περισσότερο  μια παντελής έλλειψη ηθικής από πλευράς των τραπεζών, με ανάλογες συνέπειες για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Επειδή λόγω των αθέμιτων πρακτικών των τραπεζών πολλές επιχειρήσεις όσο και καταναλωτές οδηγούνται σε απόγνωση και επειδή  η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας έχει ανάγκη από τράπεζες με προβλέψιμες και διαφανής πρακτικές» , είναι αναγκαίο κατά  τον κ Παρασύρη να απαντήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί στα ακόλουθα ερωτήματα  :

α) Ποια καταγεγραμμένα δεδομένα υφίστανται σήμερα στα Υπουργεία τους όσον αφορά τις αθέμιτες πρακτικές των τραπεζών;

β) Ποια μέτρα έλαβαν στο παρελθόν και ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν στον μέλλον για να τεθεί   επιτέλους σε λειτουργία  ένα αποτελεσματικό ανάχωμα εκ μέρους της πολιτείας κατά των αθέμιτων πρακτικών των τραπεζών;

γ)  Με ποιόν τρόπο προτίθενται να συνεργαστούν τα αρμόδια Υπουργεία με Εμπορικούς Συλλόγους, Οργανώσεις Καταναλωτών, Επιχειρήσεις και όλους τους άλλους ενδιαφερόμενους όσον αφορά το ζήτημα των αθέμιτων πρακτικών των τραπεζών;                  

ηλ. ταχ.


Σχόλιο: Για τις αθέμιτες πρακτικές των πολιτικών του κοινοβουλίου τα τελευταία 35 χρόνια που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση θα διαβάσουμε κάτι;

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top