Select Menu


Επιτυχής ήταν η πρώτη μεταμόσχευση ποδιών στον κόσμο, η οποία έγινε ταυτόχρονα και στα δύο πόδια σε Ισπανό που είχε μείνει ανάπηρος από ατύχημα.

Η επέμβαση ολοκληρώθηκε χθες σε ισπανικό νοσοκομείο και συμμετείχε και ο διάσημος πλαστικός χειρουργός Πέδρο Καβάδας, ο οποίος πρόσφατα ήταν υπεύθυνος της πρώτης ολικής μεταμόσχευσης προσώπου και τριών μεταμοσχεύσεων χεριών.

«Ο νεαρός λήπτης των μοσχευμάτων είχε χάσει και τα δύο του πόδια σε ατύχημα. Η διπλή μεταμόσχευση ήταν μονόδρομος, καθώς η βλάβη που είχε προκληθεί από το ατύχημα δεν του άφηνε περιθώρια αντιμετώπισης με προσθετικά μέλη. Διαφορετικά θα έπρεπε να περάσει την υπόλοιπη ζωή του καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο», αναφέρει ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας Πέδρο Καβάδας.

Η βασική δυσκολία στη μεταμόσχευση ποδιών που επέβαλε την ταυτόχρονη μεταμόσχευση ήταν η σύνδεση των νεύρων ώστε τα νέα μέλη να λειτουργούν ικανοποιητικά.

Η επέμβαση είχε εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές τον Μάιο του 2010, αλλά ο ασθενής και οι γιατροί χρειάστηκε να περιμένουν για περισσότερο από έναν χρόνο μέχρι να βρεθούν τα κατάλληλα μοσχεύματα. «Είναι μία επέμβαση – ορόσημο στον τομέα των μεταμοσχεύσεων», δήλωσε ο Πέδρο Καβάδας.

Η μεταμόσχευση έγινε στο νοσοκομείο Λα Φε της Βαλένθια, άρχισε το απόγευμα της Κυριακής και ολοκληρώθηκε χθες το πρωί.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top