Select Menu


Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011. Ανήμερα Πέτρου και Παύλου, ανήμερα της ονομαστικής μου γιορτής. Μιας γιορτής που θα θυμάμαι για πάντα. Αποφράδα μέρα. Το πρωί κηδεύονταν ένας θείος μου, επέλεξα όμως συνειδητά να είμαι «παρών» στην κηδεία της δημοκρατίας στο Σύνταγμα. Αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω δεν είναι μαρτυρία αλλά δημοσιογραφική καταγραφή των γεγονότων απ’ τα δικά μου –κλαμένα- μάτια.

Η πρώτη επιβεβαίωση είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή από ξένες δυνάμεις οι οποίες έχουν φυτέψει μια στυγνή χούντα να κυβερνά. Την Τετάρτη τα σκυλιά της ξαμολήθηκαν στους δρόμους να «δαγκώσουν» πολίτες κάθε ηλικίας. Προφανώς οι αρχικές εντολές τους ήταν να προκαλέσουν τους πολίτες για να ξεκινήσει το πανηγύρι. Ξέρει φαίνεται από τέτοια γεγονότα το Yorgo. Θα άκουγε μικρός από τον παππού του για τον Σκόμπι που έδινε εντολές στην αστυνομία να «καθαρίζει» εν ψυχρώ Έλληνες. Χούντες έβλεπε και το ’67 πως δρουν αλλά τις εκσυγχρόνισε απόλυτα στην σημερινή Ελλάδα. Με χύτες και ταγματασφαλίτες και επιθέσεις ενάντια σε άμαχο πληθυσμό και καταστήματα. Του ‘το πε κι ο Μητσοτάκης ότι έπρεπε να περάσει πάση θυσία το ξεπούλημα. Ξέρει καλά κι αυτός από τέτοιες εποχές.
 
Τα πράσινα δώρο του ΠΑΣΟΚ…

Νωρίς το μεσημέρι, λίγο πριν την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου από τους σκύφτες, μεγάλη ομάδα δίκυκλης αστυνομικής δύναμης προσπάθησε να διεμβολίσει τη συγκέντρωση των πολιτών στην λεωφόρο Αμαλίας απ’ την πλευρά του Εθνικού Κήπου. Τότε οι χιλιάδες Έλληνες απάντησαν με μακρόσυρτα «ου» και με σύνθημα το «έξω απ’ την πορεία η αστυνομία». Αυτή ήταν προφανώς η πρόκληση που περίμενε το παρακράτος της χούντας. Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν λίγο αργότερα την εμφάνισή τους από τη μεριά του Εθνικού Κήπου, ενώ τα πρώτα χημικά είχαν φύγει απ’ την πλευρά της βουλής προς τους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα. Ακούω δίπλα μου «οι κυρίες μπείτε μέσα». Γυρνώ και βλέπω την είσοδο του ξενοδοχείου «Αμαλία». Παραδίπλα σκάει το δακρυγόνο. Αναίτια, απρόκλητα, στυγνά…
 
 
Εισέρχομαι και ‘γω στο ξενοδοχείο. Μέσα απ’ την τζαμαρία βλέπω γυναίκες στην ηλικία της μάνας μου να πέφτουν κάτω, γέροι, παιδιά, άνθρωποι όλων των ηλικιών. Κόσμος, έντρομος, μπλοκάρει την γυριστή θύρα στην αγωνία του να μπει μέσα να σωθεί. Υπάλληλος του ξενοδοχείου, τον οποίο ευχαριστώ και από εδώ, έδινε οδηγίες ο κόσμος να μείνει στην πίσω αίθουσα να πάρει ανάσα. Άλλες υπάλληλοι φέρνουν νερό. Μια κοπέλα κι ένας νεαρός προσφέρουν Maalox σε όσους δυσκολεύονται να αναπνεύσουν. Έξω κι άλλα δακρυγόνα. Άσπρισε ο τόπος! Η ατμόσφαιρα γίνονταν με την ώρα αποπνικτική και στις αίθουσες του ξενοδοχείου. Με τις τρεις συναγωνίστριες βγαίνουμε έξω να πάρουμε αέρα.
 
Έπρεπε πάση θυσία να διώξουν τον άμαχο κόσμο με τρομοκρατία από τους δρόμους. Επί τέσσερις ώρες που μείναμε στο σημείο παιζόταν το εξής έργο. Δύο διμοιρίες έρχονταν με πασαρέλα από την πλευρά της βουλής και μόλις έφταναν στον Εθνικό Κήπο έκαναν μεταβολή, άνοιγαν και περνούσαν μέσα από το πλήθος για να προκαλέσουν. Πηγαίνοντας ξανά προς το άντρο της συμμορίας των σκυφτών στους ξένους τοκογλύφους αμολούσαν ό,τι χημικό είχαν πάνω τους. Έβλεπαν τον κόσμο σαν κατσαρίδες. Μας ψέκαζαν! Επειδή αρνούμαι να δεχτώ ότι οι συγκεκριμένοι είναι συμπατριώτες μου, τους εύχομαι και από εδώ αυτό που τους φώναζα και στην Αμαλίας: Να είναι οι πρώτοι που θα τους κόψει η λόρδα με το μεσοπρόθεσμο. Όχι 3.60, ούτε 0.60 δεν αξίζουν. Οι συγκεκριμένοι… άνθρωποι (;) με στολή ΜΑΤ χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης. Εκτός κι αν δρούσαν υπό το σύνδρομο στέρησης.
 
Σε διπλανό καφέ παρακολουθώ, χωρίς φωνή, τις τελευταίες ομιλίες των Σαμαρά – Παπανδρέου. Πόση θλίψη ένιωσα για τους πωρωμένους που τους χειροκροτούσαν από τις καρέκλες τους… Ο Σαμαράς πράττει ό,τι κι ο Παπανδρέου για να πάρει την εξουσία. Λόγια, λόγια, ψέματα, φούμαρα… Κουκλοθέατρο σκιών από τους συμφοιτητές. Πούλησαν την Ελλάδα, ρε, τα τομάρια και διατάζουν τον κόσμο να μην έχει δικαιώματα, παρά μόνο να πληρώνει φόρους… 
 
Οι σκύφτες της παγκόσμιας μασονοσυμμορίας! Επιτέλεσαν το πατριωτικό τους καθήκον, όπως τους διέταξε ο «δημοκράτης» προϊστάμενός τους. Τι; Δεν είναι το ίδιο όλοι; Η ΝΔ δεν έδωσε στους εργολάβους τους δρόμους, για να χορεύει τσάμικα ο Σουφλιάς απ’ τη χαρά του; Ξέρετε ποιο άρθρο του εφαρμοστικού ψήφισε; Το άρθρο 3 που νομιμοποιεί την τοποθέτηση τοποτηρητών σε υπουργεία, που παραδίδει την επιμέλεια και τον συντονισμό της εκποίησης την δημόσιας περιουσίας. Το ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας δεν θα διαχειρίζεται από την κυβέρνηση. Δηλαδή οι ίδιοι μας οι δανειστές θα αποφασίσουν σε ποιον θα πωλείται η ελληνική περιουσία. Αυτά ψήφισαν οι αντιμνημονιακοί γιατί προφανώς ο Αντωνάκης είναι ο επόμενος που θα παίζει με τον Μπένι τους αρχηγούς.
 
Δεν το μέμφομαι για τις σταθερές θέσεις του, αλλά το ΚΚΕ, που μιλά για ταξική πάλη, έπρεπε να δώσει δυναμικότερο «παρών». Γιατί όμως αυτοί που ψήφισαν το ξεπούλημα και το γδάρσιμό μας δεν έσωσαν την Ελλάδα; Γιατί το «Der Spiegel» έγραφε ότι σώθηκε το ευρώ; Γιατί χάρηκαν όλοι οι τοκογλύφοι και οι ζάμπλουτοι δημοσιογράφοι, εκτός από τον ελληνικό λαό; Κρατήστε τα ονόματα των 155 να τα λέτε στα παιδιά σας να θυμίζουν στα δικά τους παιδιά από πού προέρχονται. Προς Θεού, όχι αυγά και γιαούρτια, αλλά καλαμπόκι. Ειδικά για τους αντάρτες του γλυκού νερού… Τα στρατιωτάκια της κομματικής χούντας!
 
Τετάρτη βράδυ έπρεπε να επέμβει εισαγγελέας να καθίσει επιτέλους στο σκαμνί τον Παπουτσή. Ποια ΕΔΕ, ποια παραίτηση; Για παραίτηση σας έγραφα πριν ένα μήνα περίπου. Εδώ πλέον μιλάμε για εγκλήματα πολέμου. Την Πέμπτη χαρακτήρισε επιτυχία τη διατήρηση και λειτουργία της βουλής. Αν χρειάζονταν νεκρούς, θα τους είχαμε. Το προσπάθησαν. Οι ίδιοι δημιούργησαν τους τραυματίες γιατί στόχος –είπε- ότι ήταν «η κατάλυση της βουλής για να χρεοκοπήσει η χώρα». Από ποιους; Απ’ τους πολίτες. Ευτυχώς που ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ζητά απαντήσεις με έγγραφό του προς τον υπουργό, δυστυχώς όμως δεν του έκανε μήνυση για το είδος των χημικών που χρησιμοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. Το φόβο της κατάλυσης της βουλής εξέφρασε κι ο Απ. Κακλαμάνης, έπειτα απ’ την ομιλία Τσίπρα ο οποίος μίλησε ορθά για «κατάλυση της Δημοκρατίας και αντιδημοκρατική εκτροπή». Το έζησα… Αν πάντως φοβάται ο Κακλαμάνης μην ξαναμπεί πολίτης στο άντρο τους, χρησιμοποιήστε αληθινές σφαίρες την επόμενη φορά, όπως στα Δεκεμβριανά.
 
Ο στιρέλας υπουργός πρέπει να καθίσει στο σκαμνί κι απορώ γιατί τα κανάλια (εκτός του Kontra) ρίχνουν τις ευθύνες μόνο στην ΕΛ.ΑΣ. Δεν μπορεί να βγαίνει ατσαλάκωτος και να ισχυρίζεται ότι στους φυγαδευμένους στη βουλή με τα στυλιάρια επιτέθηκαν «αγανακτισμένοι». Δεν μπορεί να λέει ότι «δεν επιχείρησε η αστυνομία» γιατί λέει ψέματα, τα οποία θα τα παίξουν τα γνωστά ΜΜΕ της αβάντας της εκάστοτε κατοχής. Αυτά που είπε την Πέμπτη από το βήμα της βουλής είναι αστεία. Δεν είναι κακό βέβαια να είσαι αστείος, αλλά όταν είσαι υπουργός αυτό σε καθιστά επικίνδυνο για τον πολίτη, ο οποίος έφαγε πολύ ματσούκι κατόπιν εντολών του υπουργού Προστασίας της Τρόικας. 
 
Όπως η χούντα δικάστηκε όλη μαζί, έτσι πρέπει κι η σημερινή να στηθεί στα εδώλια να λογοδοτήσει ενάντια στον ελληνικό λαό τον οποίο τρομοκρατεί για να περάσει τις εντολές του καθεστώτος.
 
Υπήρχε σχέδιο γιατί το θέμα ξεκίνησε απ’ την πλευρά της βουλής. Το κατήγγειλε κι η Παπαρήγα στη βουλή, όπως και προβοκάτσια, λέγοντας «παρακράτος δίχως τη στήριξη κράτους δεν υπάρχει». Το είδαν όλοι. 
 
Οι αφεντάδες διατάζουν και οι υφιστάμενοι εκτελούν το ελληνικό έθνος στην ψύχρα. Το ευχάριστο είναι ότι το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας σχολίασε στα περί τανκς ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να πειθαρχήσουν σε καμία πολιτική εντολή της οποίας το περιεχόμενο θα είναι αντίθετο με όσα ορίζει το Σύνταγμα της χώρας και ο ρόλος για το οποίο προορίζονται που είναι ένας και μοναδικός: Η υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας και των δικαιωμάτων της χώρας σε γη αέρα και θάλασσα». Τώρα λοιπόν που οι συμπατριώτες μας Αθηναίοι μας χρειάζονται, πρέπει φορτηγά, μπουλντόζες, τρακτέρ και αλωνιστικές να πάρουν τον κατήφορο για το κέντρο, να δούμε μετά προς ποια μεριά θα γυρίσει η άνιση μάχη. Να δούμε μετά αν η δικτατορία θα κυνηγάει γερόντους, αν θα επιτίθεται σε καταστηματάρχες, αν θα καταφέρει να σβήσει τη μεσαία τάξη ή αν θα αφανιστεί αυτή.
 
Ο φόβος όμως και η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσει. Κι ας λένε ορισμένα κανάλια ότι ο κόσμος μ’ αυτά που βλέπει δεν κατεβαίνει. Που του λένε μόνο ότι η δραχμή θα είναι καταστροφή και τίποτε άλλο. Που έφτασε να ενημερώνεται απ’ έξω, απ’ τον Μέρντοχ, για το τι γίνεται στη χώρα του. Τώρα πρέπει να κατέβει, βλέποντας τα καλόπαιδα με τα κράνη να φυγαδεύονται στη βουλή. Που βλέπει το κράτος να του πετούν χημικά σε κλειστό χώρο στο μετρό. Τώρα ξεκινούν όλα και πρέπει ο ελληνικός λαός να διαμαρτυρηθεί μαζικά. Τώρα που με το μεσοπρόθεσμο θα νιώσουν όλοι τι εστί βερίκοκο. Που είδαν κι οι τυφλοί ότι πάση θυσία έπρεπε να αδειάσει το Σύνταγμα. Και πρέπει επιτέλους να δει τι θέλει και με κάποιο τρόπο να το εκφράσει. Αρκετά με τον εκφοβισμό. Τώρα είναι η ώρα. Τώρα έχει την ευκαιρία του. 190 χρόνια υποδούλωσης είναι πολλά…
 
Κλείνοντας θα σας πω άλλη μια ιστορία. Την Πέμπτη το βράδυ μου τηλεφώνησε ο Αποστόλης να μου πει «χρόνια πολλά», να του πω κι εγώ. Ο Αποστόλης είναι ένας δημοκράτης αριστερός πολίτης, εκ των αφανών ηρώων του Πολυτεχνείου, που από τότε στήριζε με την ψήφο του την λεγόμενη «δημοκρατική παράταξη». Έχει δε τέτοια πολιτική αντίληψη που όποτε γινόταν εκλογές, έλεγε τα ποσοστά των κομμάτων και πάντα έπεφτε μέσα σε ποσοστό +-1%. Σας μεταφέρω τα λόγια του: «Αυτή η σημερινή χούντα, που έχετε εσείς οι νέοι να αντιμετωπίσετε, είναι χειρότερη. Τότε αν δεν μιλούσες, δεν σε πείραζαν. Τώρα χτυπάει και τα εισοδήματα, φτωχοποιεί το λαό»

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top