Select Menu


Εκτοξεύοντας έναν σχεδόν αόρατο πίδακα αερίου από το κάτω τμήμα του, ένα πειραματικό ρομπότ προσσελήνωσης πέταξε για πρώτη φορά αυτόνομα στα εργαστήρια του Κέντρου Διαστημικής Πτήσης Marshall της NASA.

Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ρομποτικής Μονάδας Προσσελήνωσης έχει στόχο την ανάπτυξη «μιας νέας μικρών, έξυπνων και ευέλικτων ρομπότ προσεδάφισης ικανών για επιστημονική έρευνα και εξερεύνηση της επιφάνειας της Σελήνης ή άλλων σωμάτων χωρίς ατμόσφαιρα, συμπεριλαμβανομένων των αστεροειδών που βρίσκονται κοντά στη Γη».





Οι αστεροειδείς αυτοί, ή εναλλακτικά  ένα από τα δύο μικρά φεγγάρια του Άρη, θα είναι ο προορισμός του αμερικανικού προγράμματος επανδρωμένων αποστολών την επόμενη δεκαετία.

Στην τελευταία δοκιμή, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, η ρομποτική μονάδα προσσελήνωσης «ανέβηκε σε ύψος 2,1 μέτρων, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να εκτελεί εντολές αυτόνομα. Μπορεί να παραμένει μετέωρο για μεγάλο χρονικό διάστημα, να ελέγχει τη θέση και τον προσανατολισμό του και να προσεδαφίζεται με επιτυχία» αναφέρει ανακοίνωση του Κέντρου Μάρσαλ στην Αλαμπάμα.

«Προγραμματίζονται τώρα περισσότερες δοκιμές πτήσης, στις οποίες οι μονάδα προσεδάφισης θα ανεβαίνει μέχρι τα 30 μέτρα για χρονικό διάστημα 60 δευτερολέπτων».

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top