Select Menu


Σημερινό κεντρικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian  αναφέρει στον τίτλο του ότι η Ελλάδα και η Ευρωζώνη πρέπει να αποδεχτούν την αναπόφευκτη χρεοκοπία της Ελλάδας και μάλιστα συμβουλεύει πως αντί να αναβάλουμε διαρκώς την ελληνική χρεοκοπία είναι προτιμότερο να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για αυτή.

Το άρθρο περιλαμβάνει εκτενή αναφορά σε όλες τις πολιτικές εξελίξεις της Ελλάδας των τελευταίων ημερών (ανασχηματισμό, ψήφο εμπιστοσύνης κ.λπ.),  τονίζει τα αιτήματα των Αγανακτισμένων διαδηλωτών και εξηγεί ότι είναι τρομερά φιλόδοξο στα όρια του ανέφικτου να περιμένει κανείς ότι θα βρεθεί οποιαδήποτε λύση ακόμα και στην επερχόμενη έκτακτη συνάντηση των υπουργών της ευρωζώνης, δεδομένου ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο βαθιά κρίση και ύφεση της σύγχρονης ιστορίας της.

Τέλος το άρθρο αναφέρεται και στην αντίθετη στάση που τηρεί ο Αντώνης Σαμαράς και η αξιωματική αντιπολίτευση στο θέμα του μνημονίου, μάλιστα χαρακτηρίζει την οικονομική του λογική «αψεγάδιαστη» τονίζοντας ότι είναι αλήθεια ότι η συνεχής επιβολλή δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων βυθίζει τη χώρα ακόμα περισσότερο στη κρίση και αναφέρεται στα χιλιάδες λουκέτα σε ελληνικές επιχειρήσεις τους τελευταίους μήνες.

Το άρθρο καταλήγει αναφέροντας μια σειρά από μέτρα που πρέπει να πάρει η ΕΕ όπως η διαρκής χρηματοδότηση των προβληματικών οικονομιών της ευρωζώνης, η επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ακόμα και το σενάριο της διαγραφής μέρους του ελληνικού χρέους, και κλείνει με τη φράση «ας μην γελιόμαστε δεν θα είναι καθόλου εύκολα αυτά τα μέτρα, αλλά τουλάχιστον δεν θα είναι τόσο ανέφικτα όσο η αυτοκτονική λιτότητα που η Ελλάδα έχει υποχρεωθεί να ακολουθήσει τώρα»

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top