Select Menu


Κάτι ξέρει ο λαός που λέει πως ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται…

Έτσι, σιγά, σιγά, σαν τα σαλιγκάρια που ξεπροβάλλουν δειλά, δειλά μετά τη βροχή, αρχίζουν και οι κυβερνητικοί να παραδέχονται ελλείμματα, αδυναμία είσπραξης εσόδων, λάθη στα φορομπηχτικά τους μέτρα και στο τέλος έχουν και το θράσος να λένε πως απαιτούνται νέα μέτρα.!

Αυτή ήταν και η αιτία που σήμερα ξέσπασε άγρια κόντρα στην Βουλή ανάμεσα στον υφυπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη και τον συνάδελφό του στο ΠΑΣΟΚ βουλευτή Γ. Φλωρίδη όταν ο τελευταίος σχολιάζοντας τη δήλωση του υφυπουργού «πως απαιτούνται επιπλέον μέτρα απόδοσης 6,4 δις – ομολογώντας ότι οι στόχοι μέχρι σήμερα δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα…- κατηγόρησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για αποτυχία 100% της οικονομικής της πολιτικής.

Ενημερώνοντας τα μέλη της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής για την πορεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού Ιανουαρίου – Απριλίου 2011, ο υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι το υπουργείο δεν έπιασε το στόχο και ότι απαιτείται να ληφθούν νέα μέτρα ύψους 6,4 δις ευρώ…

Το απέδωσε δε στα λιγότερα έσοδα, όπως προέκυψαν από τις μειωμένες εισπράξεις από φόρους φυσικών προσώπων, από τα μειωμένα έσοδα από τα καύσιμα και από την είσπραξη τελών κυκλοφορίας και τις αυξημένες επιστροφές χρεωστούντων του κράτους.

Δηλαδή ομολόγησε με ένα χρόνο καθυστέρηση την αποτυχία των μέτρων, την άδικη φορολογία, τις αδικαιολόγητες περικοπές μισθών (που είχαν ως αντίκτυπο απολύσεις και κλείσιμο επιχειρήσεων με αποτέλεσμα λιγότερα έσοδα)…

«Οι εξελίξεις αυτές επηρεάζουν τα έσοδα του πρώτου τριμήνου. Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει την αξιοπιστία της χώρας. Όποιος λοιπόν λέει να παρατείνουμε την προσαρμογή σημαίνει ότι αφήνουμε τον κουβά να γεμίζει χρέος. Έχουμε ανάγκη από νέο δανεισμό» είπε ομολογώντας ουσιαστικά την αποτυχία κυρίως των μέτρων αλλά και των μηχανισμών του Υπ. Οικονομικών.

«Με βάση αυτά που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι εκτός στόχων 100%. Αν θέλει να πάρει μέτρα 6.4 δις ευρώ αναγνωρίζει ότι είναι εκτός στόχων 100%» σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδης για να τον αμφισβητήσει ο κ. Σαχινίδης και να τον αποκαλέσει «αλχημιστή» ισχυριζόμενος ότι η απόκλιση δεν είναι 100% αλλά 25% διαβεβαιώνοντας ότι αυτό θα καλυφθεί και από την αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης.

«Όταν αυξάνονται τα ελλείμματα είναι πλασματικό να λέμε για ανάπτυξη. Αν είχαμε ανοδική οικονομία θα μπορούσαμε να πάρουμε δραματικά μέτρα» σχολίασε ο Μίμης Ανδρουλάκης  ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταικούρας κατήγγειλε την κυβέρνηση ως αναξιόπιστη: Πέρυσι μας διαβεβαιώνατε ότι θα ήταν η ύφεση 0,3%. Τώρα είναι 4,5 %. Δεν άκουσα αυτοκριτική για αστοχίες. Υπάρχει ένας μήνας από τους 15 μήνες που κυβερνάτε να πιάσετε τους στόχους; Δεν υπάρχει…» είπε αναφέροντας ότι «σε ενάμιση χρόνο αυξήσατε 60 δις το χρέος» και θύμισε ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ήταν εκείνο που είχε πει πως αν έπαιρνε πρόσθετα μέτρα θα είχε αποτύχει και θα έπρεπε να φύγει.

Αντικοινοβουλευτικός

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top