Select Menu


Κατά τη μαραθώνια 12ωρη συνεδρίαση του διευρυμένου ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ στις 7/6/2011, ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Νίκου Σαλαγιάννη, παραδέχθηκε πως δεν ξέρει αν θα βγούμε σε διέξοδο με το Μεσοπρόθεσμο, αλλά ελπίζει, αν τηρήσουμε το πρόγραμμα, κάποια στιγμή οι εταίροι μας να πάρουν μια πολιτική απόφαση για την απαλλαγή μας από το Χρέος!



Δηλαδή παίρνει δάνεια και σκληρά μέτρα ξέροντας ότι θα καταρρεύσουμε, θα χρεοκοπήσουμε, αλλά επειδή θα έχουμε δείξει καλή διαγωγή και καλή πίστη, οι εταίροι μας τότε, θα μας περικόψουν το Χρέος!!!

Να τι ακριβώς αποκάλυψε ο Βουλευτής στην εκπομπή του Αντώνη Κοκορίκου στον Flash 96, στις 8/6/2011:

«Χθες, κύριε Κοκορίκο - να ακούν οι ακροατές σας - δεν μπορεί η κοινωνία έτσι να ξέρει τι ακριβώς ειπώθηκε... Πάντως ετέθηκε καταρχήν και από μένα, ένα θεμελιακό ερώτημα. Είπα στον Παπακωνσταντίνου: Γιώργο, αν αυτά που μας λες τώρα - μας έφερες Μεσοπρόθεσμο -- το ψηφίσουμε όπως είναι και με μερικές αλλαγές και το καλυτερέψουμε και το εφαρμόσουμε στην εντέλεια -- δεν έχουμε αποδείξεις ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό μέχρι τώρα, αλλά πες ότι το εφαρμόζουμε - θέλω ένα απλό ερώτημα. Η χώρα θα βγει σε ξέφωτο ή θα πέσει πάλι πάνω στο παγόβουνο του τεράστιου Χρέους, το οποίο μεγαλώνουμε με 200 δις με όλα αυτά τα δάνεια που παίρνουμε τώρα;

Η απάντησή του ήταν ειλικρινής:
"Δεν ξέρω Νίκο αν θα βγούμε σε διέξοδο, ευελπιστώ όμως βάσιμα, ότι αν τα κάνουμε όλα αυτά, τότε και η Κοινότητα με τα όργανά της θα ξεπεράσει το θεσμικό και το συστημικό πρόβλημα που έχει και με μια πολιτική απόφαση θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από το βραχνά του Χρέους"»!!!

Και ο Βουλευτής συνέχισε:
«Αν είναι να περάσουμε μέσα από τα καυδιανά δίκρανα (σ.σ. εξαναγκασμός σε ταπείνωση) όλη την κοινωνία, να γονατίσουμε όλο το μεσαίο στρώμα της κοινωνίας, να πουλήσουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της περιουσίας ας πούμε του Δημοσίου και στο τέλος να πάμε και σε μια Χρεοκοπία, είναι πρόβλημα! Είναι τεράστιο πρόβλημα»!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top