Select Menu


Να απέχουν από προκλητικές προς την Ελλάδα ενέργειες κάλεσε τα Σκόπια ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ, Επίτροπος Στέφαν Φούλε.

Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα.

"Όταν έχετε γείτονα με τον οποίο έχετε εκκρεμότητα, οποιασδήποτε φύσεως, και επιθυμείτε ειλικρινά την επίλυση της, τότε πρέπει να αποφεύγετε ενέργειες τις οποίες ο γείτονας σας εκλαμβάνει ως πρόκληση", ανέφερε ο Στέφαν Φούλε σε συνέντευξη του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων Α1.

"Είναι απλή λογική. Αναμένω από την κυβέρνηση στα Σκόπια να αποφεύγει ενέργειες τις οποίες η άλλη πλευρά θεωρεί ως πρόκληση ", πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ενέργεια της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να τοποθετήσει το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην πλατεία των Σκοπίων.

"Ελπίζω ότι η ενέργεια αυτή δεν θα μειώσει την αποφασιστικότητα των πολιτικών στα Σκόπια να επιλύσουν το ζήτημα της ονομασίας. Ελπίζω ότι και οι άνθρωποι στην Ελλάδα δεν θα βιώσουν το θέμα αυτό με συναισθηματισμό και θα επικεντρωθούν στις δυνατότητες υπέρβασης της εκκρεμότητας αυτής", σημείωσε.

Οι εργασίες για τη συναρμολόγηση και τοποθέτηση του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, το οποίο επισήμως οι αρχές της ΠΓΔΜ αποκαλούν άγαλμα του "Έφιππου Πολεμιστή", ξεκίνησαν προχθές και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου δύο εβδομάδες.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top