Select Menu


Tα νέα επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα που συζητά σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο δεν είναι τίποτε άλλο από την προσπάθεια της κυβέρνησης να θυσιάσει τα όνειρα και τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών για να καλύψει τις δικές της αστοχίες.

Η νέα εν ψυχρώ επίθεση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στα εισοδήματα των χαμηλόμισθων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, των υπαλλήλων του Δημοσίου και των λοιπών μισθωτών και συνταξιούχων της χώρας είναι πρωτοφανής.

Εστιάζεται κυρίως στους έχοντες χαμηλά και μεσαία εισοδήματος, τους οποίους επιδιώκει να εξαθλιώσει με αυξήσεις άμεσων φόρων έως και 400%, με πρόσθετες επιβαρύνσεις στους έμμεσους φόρους, με μειώσεις τουλάχιστον κατά 7,5% έως 10% στα εισοδήματά τους, ακόμη δε και με απώλεια της μόνιμης εργασίας τους!

Η συνταγή αποτυχίας του πρώτου Μνημονίου, η οποία προέβλεπε αλλεπάλληλες αυξήσεις εμμέσων φόρων και περικοπές εισοδημάτων ακολουθείται με ακόμη πιο ισχυρή… δοσολογία: εκτός από τους έμμεσους σχεδιάζεται να αυξηθούν πλέον και οι άμεσοι φόροι, ενώ παράλληλα τα ποσοστά κατά τα οποία επιδιώκεται να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που είχαν τεθεί ως στόχοι με το πρώτο Μνημόνιο!

Το σχέδιο πτώχευσης του ελληνικού λαού που εκπόνησαν η… σοσιαλιστική κυβέρνηση με τους «συμμάχους» της -το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- περιλαμβάνει «στοχευμένες» δράσεις εξαθλίωσης των πολιτών, έχοντας ένα και μόνο μείζονα στόχο: η Ελλάδα να γίνει πάμφθηνη σε μισθούς, ημερομίσθια και τιμές για να… αποκτηθεί έναντι πινακίου φακής από τους μεγάλους διεθνείς επιχειρηματικούς και επενδυτικούς ομίλους των «δάνειων δυνάμεων».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top