Select Menu

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατήγγειλε σήμερα το ΝΑΤΟ για υπέρβαση των ορίων της εντολής του Συμβουλίου Ασφαλείας σε ότι αφορά την υπέρασπιση των αμάχων στη Λιβύη και υποστήριξε ότι "το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για χερσαία επέμβαση μετά την πρώτη επέμβαση βρετανικών και γαλλικών επιθετικών ελικοπτέρων στη χώρα. Αυτό είναι εξαιρετικά λυπηρό" μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

«Θα ήταν λυπηρό», πρόσθεσε στη διάρκεια συνέντευξη Τύπου από την Οδησσό της Ουκρανίας.

Από την πλευρά του, ο βρετανός υπουργός Αμυνας Λίαμ Φοξ δήλωσε σήμερα ότι η χρήση από το ΝΑΤΟ μαχητικών ελικοπτέρων είναι μία «λογική εξέλιξη» της στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγεται εναντίον του Καντάφι.

«Οχι, δεν πρόκειται για Σχέδιο Β'», δήλωσε ο Φοξ στους δημοσιογράφους. «Η επίθεση με μαχητικά ελικόπτερα είναι η λογική εξέλιξη αυτού που έχουμε αναλάβει» στη Λιβύη, πρόσθεσε.

«Δείχνουμε πολύ καθαρά στον συνταγματάρχη Καντάφι ότι υπάρχει ένας πολύ γρήγορος τρόπος να σταματήσουν οι επιθέσεις του ΝΑΤΟ και αυτός είναι να αποχωρήσει και να σταματήσει να πολεμά τον ίδιο του τον λαό», επεσήμανε ο Φοξ, προσθέτοντας: «Θα συνεχίσουμε με τα μέσα που διαθέτουμε να αποδυναμώνουμε την εξουσία του, την υποστήριξη που έχει, προκειμένου να φέρουμε εις πέρας την αποστολή που μας εμπιστεύθηκε ο ΟΗΕ».

την ίδια στιγμή η Ρωσία κάνει άνοιγμα στους αντικαθεστωτικούς: Ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα αναχωρήσει το βράδυ της Δευτέρας για την Λιβύη και ειδικά για την Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφαξ.

«Το βράδυ της 6ης Ιουνίου θα αναχωρήσω για την Λιβύη μετά από εντολή του προέδρου Μεντβέντεφ και θα συναντηθώ με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης και άλλες πολιτικές δυνάμεις στην Βεγγάζη», δήλωσε ο Μιχαήλ Μαργκέλοφ, ανώτατος εκπρόσωπος της Ρωσίας για την Αφρική.

Ο Μαργκέλοφ τόνισε στο Ιντερφαξ πως σκοπεύει να συναντηθεί με τους ηγέτες του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, πολιτικού οργάνου των αντικαθεστωτικών.

Την αποστολή του Μαργκέλοφ στη Λιβύη είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ο Ρώσος πρόεδρος στη σύνοδο της ομάδας των Οκτώ στην Ντοβίλ.

Ρώσος αξιωματούχος είχε διευκρινίσει αμέσως μετά πως ο ειδικός απεσταλμένος θα μεταβεί επίσης και στην Τρίπολη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ μετέβη σήμερα στη Βεγγάζη, προπύργιο των εξεγερμένων της Λιβύης, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τους επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, πολιτικού οργάνου των αντικαθεστωτικών, όπως αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. Έρχονται τα νέα συμβόλαια...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top