Select Menu


Το σύστημα «μέτρησε» το λαό στο Σύνταγμα και είπε, με συντηρητικούς υπολογισμούς: «η πλατεία βγάζει 20 βουλευτές». Αυτή είναι περίπου και η δική μου αίσθηση. Πάμε τώρα στους πολίτες. Κατεβαίνουν, διαδηλώνουν και μετά τι; Οι ίδιοι το αναρωτιούνται: «Μετά τι κάνουμε;»

Οι κύριοι της «Σπίθας» προτείνουν, όποτε γίνουν οι επόμενες εκλογές, να ρίξουμε λευκό, για να «καταπέσει» το σύστημα. Βλακείες! Δεν θα πέσει το σύστημα γιατί ποτέ δεν θα υπάρξουν τόσα λευκά, δεν θα το επιτρέψουν οι του συστήματος αρμόδιοι να υπάρξουν τόσα λευκά! Και ούτε θέλει κανείς λογικός άνθρωπος να παραδοθεί η χώρα στο χάος της ακυβερνησίας. Αυτό θα ήταν μεγαλύτερο έγκλημα εθνικής προδοσίας από το μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Τι κάνουμε λοιπόν;

Ένα πράγμα μόνο μπορούμε να κάνουμε. Από τώρα να δημιουργηθεί εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας – ψηφοδέλτιο με μπροστάρηδες τα πρόσωπα – προσωπικότητες του αντιμνημονιακού μετώπου, δηλαδή όλους αυτούς, τους «επώνυμους», που βγαίνουν στα κανάλια και στις πλατείες. Μαζί τους να μπουν υποψήφιοι και όλοι οι άλλοι, οι απλοί πολίτες, που πήραν πρωτοβουλίες στις γειτονιές, στις πόλεις και στα χωριά τους να αντισταθούν, να αυτο-οργανωθούν και να ξεσηκώσουν τους συμπολίτες τους.

Ένα ψηφοδέλτιο βγαλμένο μέσα από τον αγώνα και από τις πλατείες. Ένα ψηφοδέλτιο τόσο προσωπικοτήτων όσο και λαϊκό. Να έχει μέσα από καθηγητές μέχρι και απλούς βιοπαλαιστές, εργάτες, φοιτητές, αγρότες, άνεργους. Αυτό το ψηφοδέλτιο πρέπει να είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή, διότι εάν ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να κάνει πρόωρες εκλογές α) δεν πρόκειται να τις προαναγγείλει και β) θα κοιτάξει να αιφνιδιάσει για να επανεκλέγει τόσο ο ίδιος με το κόμμα του όσο και το σύνολο του παλαιοκομματικού συστήματος. Εάν γίνουν εκλογές και στα έδρανα της Βουλής καθίσουν ξανά οι ίδιοι τότε όλων σας ο αγώνας πήγε χαμένος. Το καταλαβαίνετε. Στις επόμενες εκλογές δεν πρέπει να είναι οι ίδιοι στη βουλή, όχι μόνο ως πρόσωπα αλλά και ως κόμματα.

Γνωρίζω ότι διάφοροι γραφικοί, κυρίως προερχόμενοι από γκρούπες της εξωκοινοβουλευτικής «Αριστεράς» -ή από κάποιες συνιστώσες περί του ΣΥΡΙΖΑ- δεν συμφωνούν με αυτήν την πρόταση. Και ποιος τους υπολογίζει; Αυτοί είναι ελάχιστοι στην κοινωνία και «πολιτεύονται» στο περιθώριό της. Δεν θα ανοίξουμε διάλογο με το περιθώριο και ούτε φυσικά θα το αφήσουμε να έχει κυρίαρχη άποψη σε αυτό που απασχολεί το σύνολο του λαού.

Οφείλουμε λοιπόν, στην πατρίδα και στο λαό, να κινηθούμε προς τη δημιουργία αντιμνημονιακού ψηφοδελτίου με τη σύνθεση που προανέφερα. Εκεί θα δούμε και εάν όλοι αυτοί, που μας μιλάνε για τον άλλο δρόμο -απέναντι στο μονόδρομο του Παπανδρέου- εννοούν αυτά που λένε τόσο καιρό. Διότι εάν δεν δεχθούν να πολιτευτούν για να εφαρμόσουν τα όσα διακηρύττουν, αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι απατεώνες, γελοίοι και επικίνδυνοι και όλα αυτά που μας λένε εδώ και ενάμιση χρόνο είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας και -δυστυχώς- θα δικαιωθεί ο Παπανδρέου. Εάν όμως δεχθούν να μπουν στο ψηφοδέλτιο και να εκλεγούν, αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο υπάρχει άλλος δρόμος αλλά και ότι μπορεί να εφαρμοστεί. Το βέβαιο είναι, ότι εάν δημιουργηθεί ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο όχι μόνο θα εκλέξει στη Βουλή 20 βουλευτές, όπως «μετράει» το σύστημα, αλλά θα αναλάβει και τη διακυβέρνηση της χώρας.

Το ψηφοδέλτιο αυτό θα αναλάβει τις παρακάτω απλές δεσμεύσεις. Να αποκαταστήσει την Εθνική Ανεξαρτησία, να αρνηθεί το χρέος, να συνεννοηθεί με την ομογένεια για να έρθουν τα απαραίτητα κεφάλαια για ανάπτυξη, να ανασυγκροτήσει το στράτευμα των πολιτών, να διαφυλάξει την ασφάλεια των πολιτών, να μεταρρυθμίσει το εκπαιδευτικό σύστημα στα μέτρα, στις αρχές και τις αξίες της Ελληνικής Παιδείας και να ψηφίσει νέο Σύνταγμα που θα οδηγήσει τη χώρα σε αμεσοδημοκρατική ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, προσαρμόζοντας στην ελληνική πραγματικότητα το ελβετικό πολίτευμα -που μόνο ξένο δεν είναι αφού το δημιούργησε ο Ιωάννης Καποδίστριας. Μετά από αυτές τις απαραίτητες ενέργειες, η αποστολή όλων θα έχει ολοκληρωθεί και η διακυβέρνηση θα παραδοθεί στον κυρίαρχο λαό. Από όσους χρηματίσουν υπουργοί και βουλευτές αυτής της μεταβατικής περιόδου κανείς δεν θα επανεκλέγει σε δημόσιο αξίωμα.

Από ένα τέτοιο πατριωτικό και δημοκρατικό πολιτικό σχηματισμό κανείς δεν θα μπορεί να αποκλειστεί εκτός από δύο είδη: τους φασίστες και τους εθνομηδενιστές – εθνοφοβικούς δήθεν «διεθνιστές»). Αυτά τα δύο άκρα, επικίνδυνα τόσο για τη δημοκρατία όσο και για την ενότητα του λαού στη νέα του παλιγγενεσία, θα πρέπει να αποκλειστούν εξαρχής και να καταγγελθούν. (συστήνονται ως δήθεν «διεθνιστές»). Αυτά τα δύο άκρα, επικίνδυνα τόσο για τη δημοκρατία όσο και για την ενότητα του λαού στη νέα του παλιγγενεσία, θα πρέπει να αποκλειστούν εξαρχής και να καταγγελθούν.

Αυτή είναι η πρότασή μου και την καταθέτω δημόσια, διότι έχω κουραστεί από τις αδιέξοδες – «αγανακτισμένες» συζητήσεις της πλατείας Συντάγματος, που μόνο αποστροφή και αηδία μου προκαλούν. Ή θα αναλάβουμε όλοι, ΤΩΡΑ, τις τύχες της πατρίδας μας για να βγούμε από την κρίση, ή να πάτε όλοι στο διάολο και αφήστε τον Γιωργάκη να τα ξεπουλήσει όλα με την ησυχία του. Διότι μόνο φασαρία κάνετε, αλλά από ουσία τίποτα!
Στέφανος Μυτιληναίος


Πηγή

ΥΓ. Για αυτους τους δήθεν διεθνιστές, εξέφρασα αρκετές φορές τις ανησυχίες μου στο πρόσφατο παρελθόν μέσα απο το ιστολόγιο μου, απτόητα ακόμη και εν μέσω κατηγοριών και κακολογιών... καλό λοιπόν θα ήταν να διαβάσουν το παραπάνω κείμενο για να συμπεράνουν επιτέλους τα αυτονόητα... ο νοών νοείτω...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top