Select Menu



Με μια ομάδα διακριτή από τις άλλες διαφωνούσες συλλογικότητες, οι Αγανακτισμένοι του Λ. Πύργου ξεκίνησαν μια ειρηνική πορεία από τις οδούς Αγγελάκη, Εγνατία, Εργατικό Κέντρο και Αγ. Δημητρίου προκειμένου να καταλήξουν στην Γ.Γ. Μακεδονίας-Θράκης. Σ’ όλη τη διαδρομή οι άνθρωποι που πλαισίωναν το κίνημα τήρησαν μια άκρως ειρηνική συμπεριφορά και βεβαίως ουδεμία ενόχληση δέχτηκαν.


Στο χώρο μπροστά από το πρώην Υπουργείο ΜΑ-Θ συναντήθηκαν με τις άλλες συλλογικότητες και κάτω από την απρόσμενα καταρρακτώδη βροχή κρέμασαν το πανώ τους στη πόρτα του Υπουργείου και παρέμειναν φωνάζοντας συνθήματα.

Κανένας από τους άλλους φορείς (σωματεία, ΠΑΜΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ) δεν διανοήθηκε να τους καπελώσει καθώς όλοι μαζί βρέθηκαν να φωνάζουν κοινά συνθήματα ενώ αφού τελείωσε η βροχή τήρησαν την απόφασή τους να παραμείνουν στη πύλη της Γ.Γ  ΜΑ-Θ μέχρι το βράδι.

Μέχρι στιγμής η Αγ. Δημητρίου στο ύψος της Γ.Γ. ΜΑ-Θ  είναι κομμένη και οι Αγανακτισμένοι και άλλοι επιμένουν ότι δεν πρόκειται να φύγουν αν δεν αλλάξουν τη κατάσταση.ειδικά μετά τη θερμή συμπαράσταση των περαστικών ή των καταστηματαρχών.

Σίγουρο όμως είναι ότι δεν έγινε κατορθωτό είτε να διασπαστεί η μαζικότητα της αντίδρασης είτε να προβοκαριστεί η συγκέντρωση είτε οι πορείες όπως στη πρωτεύουσα.

Παρά τις υποψίες για «διείσδυση» αστυνομικών με προβοκατόρική δράση μέσα στη διαμαρτυρία καμία προβοκάτσια κατάφερε να περάσει.

Η κινητοποίηση ανανεώνεται και πάλι στις 18:00 έξω από τη πύλη της Γ.Γ.ΜΑ-Θ. ενόψει και των τελευταίων εξελίξεων στο Σύνταγμα.

Ας κρατήσουμε μια ενιαία φωνή και μέτωπο τούτες τις ώρες γιατί ο εχθρός είναι η διάσπαση και γιαυτό είμαστε υπεύθυνοι να εντοπίσουμε αλλά και να απομακρύνουμε  κάθε «πέμπτη φάλαγγα» του κοινού μας εχθρού.

Η θέση μας οφείλει να είναι έξω από τα κυβερνητικά κτίρια άσχετα με το ποιος ή τι προκαλεί και που δεν συνάδει με τη δική μας φωνή.

Προσοχή και στην επόμενη μέρα, όποια κι αν είναι αυτή. Τα προβλήματα δεν λύνονται με μαγικό ραβδί αλλά με στόχευση και προγραμματισμό, σύνεση και φρόνημα.

Ποιός άραγε από τους αγανακτισμένους θέλει για την Ελλάδα τη τύχη της Αιγύπτου;

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top