Select Menu


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο κ.Βενιζέλος είναι πολύ τυχερός άνθρωπος και υπουργός. Τρία σοβαρά περιστατικά στη Πολεμική Αεροπορία,χωρίς ευτυχώς ν΄ ανοίξει μύτη και με μοναδική απώλεια ένα αεροσκάφος!

Η κατάσταση θα μπορούσε να είναι πολύ πιο δύσκολη και θλιβερή αν είχαμε θρηνήσει θύματα. Αυτά τα τρία περιστατικά με τα δύο F-16 και το Mirage 2000 έφερε στο προσκήνιο όλα αυτά που με ψίθυρους συζητιούνται χαμηλόφωνα στους διαδρόμους του ΥΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων. Οι εξαιρετικά χαμηλές διαθεσιμότητες μαχητικών αεροσκαφών ,οι τραγικές ελλείψεις ανταλλακτικών ,οι επιπτώσεις που υπάρχουν στη συντήρηση απ΄ αυτές τις ελλείψεις .

Η σιωπή που έχει επιβληθεί σ΄ αυτά τα θέματα ,με την δικαιολογία ότι “προέχει το καλό της ΠΑ” πρέπει επιτέλους να σπάσει. Τα θέματα αυτά πρέπει να τεθούν προς συζήτηση και κυρίως να ληφθούν αποφάσεις.

Η επίκληση της οικονομικής κρίσης δεν μπορεί συνεχίσει να αποτελεί δικαιολογία για περαιτέρω περικοπές σε θέματα συντήρησης οπλικών συστημάτων των ΕΔ.Και ειδικά των μαχητικών αεροσκαφών.

Η “καραμέλα” της μείωσης των αμυντικών δαπανών “έλιωσε” . Δεν υπάρχουν περιθώρια για να κοπούν άλλα χρήματα χωρίς αυτό να μην έχει επιπτώσεις στο αξιόμαχο των ΕΔ. Μπορεί να βρεθούν χρήματα από το κλείσιμο μονάδων ,από τη μείωση του όγκου των ΕΔ,από τον περαιτέρω εξορθολογισμό των λειτουργικών δαπανών,αλλά όχι από το “κόψιμο” κονδυλίων που έχουν να κάνουν με τα ανταλλακτικά και τη συντήρηση του οπλοστασίου μας.

Με δεδομένο ότι νέες αγορές δεν μπορούν να γίνουν άμεσα ,πρέπει αυτα που ήδη διαθέτουμε και τα οποία τα έχουμε πληρώσει χρυσά να λειτουργούν όπως πρέπει. Με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Για να γίνει αυτό κατανοητό θα πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες τους. Σ΄ ότι αφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση της ΠΑ, θα πρέπει οι πτέραρχοί μας να πάψουν να σιωπούν . Η σιωπή δεν είναι χρυσός,αλλά συνενοχή. Δεν μπορεί μεταξύ τους να αποδέχονται τα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στις διαθεσιμότητες των μαχητικών και από την άλλη να αποδέχονται αδιαμαρτύρητα τις όποιες περικοπές τους ανακοινωθούν. Θα πρέπει να μιλήσουν,να απαιτησουν και στην ανάγκη ακόμη και να παραιτηθούν. 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top