Select Menu


«Αγανακτισμένοι της Ελλάδας ενωθείτε !»  

Αυτό μοιάζει να ακούγεται καθημερινά σε όλες τις πόλεις της πατρίδας μας, όπου
γίνονται εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και τα επαχθή μέτρα της Κυβέρνησης !

Μαζευόμαστε κι εμείς στην Κεντρική Πλατεία της  Κατερίνης μας κάθε βράδυ, σε πρωτόγνωρες αρχικά συγκεντρώσεις, που έγιναν συνήθεια όμως πλέον εννέα (9) βράδυα τώρα !

΄Ανθρωποι όλων των ηλικιών, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες, εργάτες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, συμμετέχουν όλοι σ΄ένα κίνημα
διαμαρτυρίας, με ποιότητα αλλά και με εμμονή !

Δημιουργούνται διαφορετικές δράσεις κάθε φορά με ποικιλία, εξυπνάδα και πλήρη συμμετοχή !  Με αυθορμητισμό, με αρκετές ελλείψεις, με προοδευτικά κάθε βράδυ μεγαλύτερη παρουσία συμπολιτών μας !

Με την εθελοντική ηχητική κάλυψη από τους κ.κ. Καμανατζή και Κοκκινίδη,με την ευρηματικότητα των περισσοτέρων κρατώντας πανό διαμαρτυρίας, με αυθόρημητες δηλώσεις – τοποθετήσεις διαμαρτυρίας στο μικρόφωνο, με απαγγελίες ποιημάτων, με μουσικά happenings με επιτυχία, με το άπλωμα των εσωρούχων μας συμβολικά……!
«Μας τα πήρατε όλα, πάρτε και τα βρακιά μας» !

Δε λείπει από κανένα το χιούμορ αλλά και ο σαρκασμός !

Στήθηκε και μια ….κρεμάλα δίπλα στο γραφείο όπου υπογράφουμε για δημοψήφισμα κατά του Μνημονίου !

΄Όπως μαθαίνουμε καθημερινά ο αγωνιστικός παλμός είναι αμείωτος στο Σύνταγμα, στο Λευκό Πύργο, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας!

Σπουδαία  κίνηση στα Προπύλαια προχθές με το Μίκη που μας συγκίνησε όλους και με την πλειάδα των Παν/κών δασκάλων !

Πότε άλλοτε έτυχε να συναντηθούν τόσες χιλιάδες άνθρωποι μόνο με την ελληνική σημαία ;

Πότε άλλοτε έτυχε να συναντηθούμε εμείς στην κεντρική πλατεία μας να συζητήσουμε ;  Και για κάθε βράδυ ; 

Ανθρωποι  άλλης γενεάς ίσως !

Εμείς όλοι πάντως ομολογήσαμε πως για πρώτη φορά και όχι τυχαία :
Διαμαρτυρόμαστε για το αβέβαιο μέλλον μας και πιο πολύ των παιδιών μας, για την εξαπάτηση των πολιτικών σε βάρος μας όλα τα περασμένα χρόνια και τις λάθος επιλογές της Κυβέρνησης κατευθύνοντας τις τύχες μας στην υποτέλεια !

Εξαπατηθήκαμε και από τους τοπικούς μας άρχοντες όπως αποδεικνύεται !
…αφού και αυτούς τους εξαπάτησαν τάζοντάς τους «φούμαρα» !

Μείναμε ανυπεράσπιστοι, χωρίς μέλλον οι νέοι, με δυσκολία στην αναζήτηση εργασίας, με την κατάλυση των εργασιακών σχέσεων, χωρίς καλλιέργειες οι αγρότες που η παραγωγή τους συνεχώς συρρικνώνεται-αβοήθητοι και οι ίδιοι αλλά συγχρόνως υπερχρεωμένοι-με συνεχώς αυξανόμενο ΦΠΑ, με τις τιμές στα ύψη και με δυσκολία προοπτικής για το χειμώνα !

Η μιζέρια και η κατάθλιψη των περισσοτέρων που ασφυκτιούν υπό  το βάρος των προβλημάτων που μας πλακώνουν, έφερε αναπάντεχα το χαμόγελο και την αισιοδοξία, με την κοινωνικότητα αυτή που αναπτύσσουμε κάθε βράδυ, μιλώντας στα πηγαδάκια μεταξύ μας για τα κοινά προβλήματα που συναντούμε είτε παίρνοντας το λόγο από το μικρόφωνο ….. κι έχουμε πολλά να πούμε ακόμη, είναι σίγουρο !

Με τη συγκέντρωση της Τετάρτης (1/6 – 8η μέρα) με τη συμμετοχή της ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής από μέλη του Μουσικού Σχολείου, με τον προβολέα  που πρόβαλε στη μεγάλη οθόνη απόψεις από τις συγκεντρώσεις Αθηνών και Θες/νίκης καθώς και σχετικά βίντεο όπως το debtocracy  κ.α , μπλέξαμε λίγο ξεφεύγοντας από τις συζητήσεις μας,  αφού πολλά πράγματα δε μπορούν να γίνουν μαζί !

Στήθηκαν και τρεις σκηνές όπου άρχισαν να διανυκτερεύουν φίλοι συναγωνιστές για περιφρούρηση του χώρου , αφού το πρωί «ως δια μαγείας» εξαφανίζονται όλα τα της προηγούμενης βραδιάς (κάτι σαν την Αυλή των Θαυμάτων !)

Με την αποψινή προβολή αφιερωμάτων με συνέντευξη του καθ. κου  Κασιμάτη αλλά και ακούγοντας τι είπαν άλλοι ειδικοί, μάθαμε κάτι περισσότερο  για το κακό που μας βρήκε και εντάθηκε το ενδιαφέρον όλων καθώς και περαστικών που υποσχέθηκαν να παρακινήσουν φίλους και συγγενείς για το αυριανό μας ραντεβού στην Πλατεία !

Και ναι, «ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δε δόθηκε ποτέ» !!!

ΕΥΓΕΝΙΑ .ΚΟΡΤΣΑΡΗ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top