Select Menu


Όλα αυτά που πρόκειται να συμβούν τους επόμενους μήνες στην ελληνική οικονομία και πιο ειδικά στον ελληνικό λαό, ένα τίτλο μπορούν να έχουν “Η επέλαση των βαρβάρων”.

Το πρώτο επεισόδιο το ζήσαμε πέρυσι, ένα χρόνο πριν υπογράφοντας την εφαρμογή του Μνημονίου 1. Τα… μεσαία επεισόδια τα ζήσαμε με τις συνεχείς επικαιροποιήσεις του Μνημονίου που η κυβέρνηση δεν περνούσε καν από τη Βουλή αφού ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε απόλυτη εξουσία. Τώρα βέβαια, ο κ. Λοβέρδος θυμήθηκε να ζητήσει επικύρωση με 180 βουλευτές, αλλά αυτό είναι άλλο.

Το τελευταίο επεισόδιο θα παιχτεί οσονούπω με το Μνημόνιο 2. Οι βάρβαροι θα εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα και τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν εν είδει εκβιασμού (μέτρα ή χρεοκοπία) θα είναι τόσο σκληρά που δεν έχουν προηγούμενο.

Όμως, το ερώτημα που τίθεται είναι ένα: Πως τολμούν να φέρνουν ένα νέο Μνημόνιο και να ζητούν συναίνεση όταν το πρώτο Μνημόνιο απέτυχε και οδήγησε τη χώρα στο τέλμα;

Αν υποθέσουμε ότι πέρυσι έσωσαν τη χώρα, πώς γίνεται η χώρα να είναι σήμερα σε ακόμη πιο άθλια κατάσταση; Διότι αν δεν ήταν τόσο χάλια γιατί να γίνονται όλα αυτά και να περιμένουμε με αγωνία τη νέα δημοσιονομική προσαρμογή της κυβέρνησης;

Επίσης, κρίσιμο είναι να μας απαντήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το εξής:

Από πέρυσι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, οικονομολόγοι και μη, έλεγαν ότι το Μνημόνιο θα αποτύχει. Η συνταγή “βρομούσε” αλλά μόνον η κυβέρνηση τη στήριζε. Στην πορεία μάλιστα, ακόμη και το ΔΝΤ στις εκθέσεις του, έλεγε ότι το Μνημόνιο δε βγαίνει. Λάθος επιλογές οι οριζόντιες μειώσεις μισθών, οι αυξήσεις των φόρων, ο στραγγαλισμός των επιχειρήσεων και της αγοράς. Ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο πρωθυπουργός φυσικά και πολλοί υπουργοί, επί ένα χρόνο προσπαθούσαν να μας πείσουν πως ότι γίνεται θα μας βγάλει από την κρίση.

Πώς λοιπόν θα εμπιστευτούμε ξανά μια κυβέρνηση που είναι παθολογικά ψεύτρα; Πώς θα μας πείσουν ξανά ότι με τα νέα μέτρα θα βγούμε από την κρίση;

Οι άνθρωποι κάθε μέρα λένε και νέα ψέματα. Πριν μερικές ημέρες μας έλεγαν ότι θα βγούμε αρχές του 2012 στις αγορές και την Παρασκευή ο Γ. Παπακωνσταντίνου στο Λουξεμβούργο απολογήθηκε με κατεβασμένα αυτιά ότι ο δανεισμός από τις αγορές είναι αδύνατος.

Συμπερασματικά, η επέλαση των βαρβάρων που ετοιμάζεται δεν έχει καμιά νομιμοποίηση. Αν το πρώτο μνημόνιο το ανεχτήκαμε, το δεύτερο δε γίνεται να το υποστούμε. Γι’ αυτό και είναι κρίσιμες από εδώ και στο εξής οι κινήσεις των πολιτών. (antinews.gr)
 

Κανένα μνημόνιο χωρίς δημοψήφισμα… 

Καλό θα είναι να ξέρουν οι "δανειστές"-τοκογλύφοι και οι υπόλοιποι κερδοσκόποι, πως ο Γιώργος Παπανδρέου και η παρεούλα του (βλ. κυβέρνηση) υπογράφουν πατσαβουρόχαρτα τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως αξία συνταγματικά, αλλά κυρίως επειδή ο Ελληνικός λαός δεν έχει συναινέσει για οτιδήποτε από τη στιγμή που υπάρχουν τεράστιες "μαύρες τρύπες" σχετικά με τον δανεισμό της χώρας και τις τυχόν ποινικές ευθύνες εμπλεκόμενων προσώπων. Πρέπει οι τροϊκανοί να γνωρίζουν ότι θα βρεθούν μπροστά σε μεγάλες εκπλήξεις που πιθανότατα θα τους θέσουν εμπρός σε ποινικές ευθύνες (και τους ίδιους) για συνέργεια σε καταλήστευση μίας ολόκληρης χώρας

Οι άνθρωποι της τρόικας, αλλά και οι εδώ εντολοδόχοι τους είναι απίστευτοι. Νομίζουν ότι απευθύνονται σε κάφρους!!!

Εντάξει, μπορεί το πρώτο μνημόνιο να μας έπιασε στον ύπνο. Μπορεί να πέσαμε θύματα αισχρής προπαγάνδας, κυρίως από την πλευρά της κυβέρνησης, πάντα όμως και με την ένοχη σιωπή της αντιπολίτευσης. Αλλά ως εδώ.

Τώρα ξέρουμε.

Τώρα ξέρουμε ότι υπήρχαν και άλλες εναλλακτικές λύσεις οι οποίες αποσιωπήθηκαν για να περάσει το δίλημμα «μνημόνιο ή πτώχευση».

Τώρα ξέρουμε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας δούλευε «υπογείως» με το ΔΝΤ, ενώ άλλα έλεγε σε μας.

Τώρα ξέρουμε ότι με το μνημόνιο και τον συναφή δανεισμό από την τρόϊκα, απλά μετατρέπονται τα χρέη μας προς τους τοκογλύφους σε χρέη προς τους άλλους φορολογούμενους λαούς και αυτό δεν το ανεχόμαστε. Ούτε θέλουμε να είμαστε υπόδουλοι σε… άλλους λαούς. Το θέλετε άραγε αυτό;;

Τώρα ξέρουμε ότι το μνημόνιο απέτυχε και οδηγεί στη μόνιμη εξάρτηση της Ελλάδας και στην εξαθλίωση του λαού.

Τώρα ξέρουμε ότι όλα γίνονται για να διασωθεί το απόλυτα υπεύθυνο σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικοοικονομικό καθεστώς, προκειμένου να συνεχίζει να υπάρχει και να μας εκμεταλλεύεται.

Τώρα λοιπόν που τα ξέρουμε όλα αυτά, έρχονται και μας ζητάνε και από πάνω νέο μνημόνιο και μάλιστα με άμεση υποθήκευση της χώρας.

Τι λέτε; Θα καθίσουμε πάλι στον καναπέ;; Δεν θα πρέπει να αντιδράσουμε; Δεν θα πρέπει να ζητήσουμε να αποφασίσουμε εμείς με ένα δημοψήφισμα;;

Όχι απλά εκλογές.

Μέσα σ’ αυτό το κλειστό ελιτίστικο και αντιδημοκρατικό πολίτευμα όπου είμαστε εγκλωβισμένοι, οι εκλογές αφορούν μόνο την τακτοποίηση ισορροπιών και συμφερόντων μέσα στο καθεστώς και σε καμία περίπτωση δεν αφορούν το λαό, τον οποίο χρησιμοποιούν μόνο ως ντεκόρ ή εκλογική πελατεία..

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ λοιπόν τώρα, για να αποφασίσουμε εμείς.

Διαφορετικά η μεν προδοσία της πολιτικής ηγεσίας θα είναι μεγάλη, αλλά και η δική μας απάθεια και η ευθύνη μας απέναντι στους απογόνους μας και στην Ιστορία θανάσιμη. (kostasxan.blogspot.com)


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top