Select Menu


Χθες αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, τύπου C-130, το οποίο θα μεταφέρει στη Βεγγάζη διπλωματικό και ιατρικό προσωπικό καθώς και μια ιατρική κινητή μονάδα πρώτων βοηθειών, μαζί με σημαντικές ποσότητες φαρμάκων και υγειονομικού υλικού.

Η αποστολή, που αποτελείται από τρία στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών και επτά άτομα ιατρικό προσωπικό, μεταξύ των οποίων δύο γενικούς χειρουργούς, ένα γενικό ιατρό και μία ψυχολόγο, θα αναλάβει τη διάθεση των φαρμάκων και του υγειονομικού υλικού και την προετοιμασία της υποδοχής της ανθρωπιστικής βοήθειας που θα σταλεί με πλοίο, μισθωμένο από το ελληνικό Κράτος. Παράλληλα το ΥΠΕΞ διέθεσε ποσόν 50.000 ευρώ προς το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, των Ηνωμένων Εθνων μετά από επειγουσα έκκλησή του για την αντιμετώπιση των αναγκών στη Λιβύη,

Οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ

Οι αεροπορικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ βομβάρδισαν προχθές οκτώ πολεμικά πλοία του Μουαμάρ Καντάφι μετά από συντονισμένες επιθέσεις στην Τρίπολη, την Αλ Κχουμς και τη Σίρτη.” Λόγω της αυξανόμενης χρήσης των ναυτικών στρατιωτικών μέσων στη Λιβύη, το ΝΑΤΟ δεν είχε άλλη επιλογή από το να αναλάβει δράση προασπίζοντας τον άμαχο πληθυσμό της χώρας και τις ναυτικές δυνάμεις της Συμμαχίας”, δήλωσε ο Ράσελ Χάρντιγκ υποναύαρχος του ΝΑΤΟ και αναπληρωτής διοικητής της επιχείρησης “Αυγή της Οδύσσειας”.  Ο εκπρόσωπος του Καντάφι Μούσα Ιμπραϊμ ανέφερε νωρίτερα, ότι το λιμάνι της Τρίπολης υπήρξε χθες στόχος των αεροπορικών επιδρομών του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών από την έναρξη των μαχών μεταξύ των στρατευμάτων του Καντάφι και των ηγετών της αντιπολίτευσης χιλιάδες πολίτες  έχασαν τη ζωή τους, ενώ περίπου 750.000 άνθρωποι έχουν  εγκαταλείψει τη χώρα.

Ο Καντάφι

Παρά το γεγονός ότι η Λιβύη δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης που εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης και παραπομπής σε δίκη του Μ. Καντάφι, είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτό επιτείνει την αμφισβητισή του στα πλαίσια των υποστηρικτών του και αυξάνει τις προσπάθειες εκείνων που επιθυμούν την αντικατάστασή του. Εν τούτοις δεν διαφένατι ως τώρα κάποια προσωπικότητα που θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει και να προσέλθει σε συνομιλίες με τους εξεγερμένους της Βαγδάτης αλλά και τους συμμάχους.

Την ίδια ώρα στη Βεγγάζη άρxισαν να εμφανίζονται οι πρώτες γαλλικές, ιταλικές κι αμερικάνικες εταιρίες  που διερευνούν την εγκατάστασή τους στην Λιβύη, του αύριο, κυρίως στους τομείς των μεταφορών, logostics, αλλά και δημοσίων έργων.

Η ΕΕ

Στο μεταξύ χθες η Κάθριν Άστον εγκαινίασε τη Διπλωματική Αποστολή της ΕΕ στη Λιβύη. Πρόκειται για γραφεία στο ίδιο ξενοδοχείο που βρίσκονται και τα γραφεία του ΗΕ κι άλλων αποστολών. Στην συνάντησή της με τον επικεφαλής του Μεταβατικού Συμβουλίου, κ. Τζιμπρίλ, υποσχέθηκε βοήθεια στους τομείς φύλαξης των συνόρων, υγείας, εκπαίδευσης και οικονομίας αλλά και της ανάπτυξης της κοινωνίας των πολιτών. Ταυτοχρόνως, ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ πήγε στη Βεγγάζη με σκοπό να εγκατασταθεί μόνιμα και να βοηθήσει στην επιλογή των Λίβυων πολιτών για μια χώρα δημοκρατική και ελεύθερη.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top