Select Menu


Σε εκπομπή του Καναλιού της Βολής (συγνώμη, Βουλής) η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χ. Αράπογλου, κατέθεσε ερώτηση γιατί δεν χρηματοδοτήθηκε κάποιος ξενώνας (ή τέντα, ή ίδρυμα ή κάτι παρόμοιο) που φιλοξενεί και υποθάλπει θύματα βίας στην Β. Ελλάδα. Χωρίς την επιδότηση θα αναγκαστεί να κλείσει, με αποτέλεσμα να «χαθεί η τεχνογνωσία» και φυσικά να μείνουν άνεργοι οι ενδιαφερόμενοι, αλλά και άθαλπτοι διάφοροι «δικαιούχοι».


Η απάντηση σε κωμικό τόνο της υφυπουργού Τζάκρη (ναι, της μη έχουσας πρόβλημα με τα Σκόπια, για την οποία όλοι νομίζαμε ότι είχε πάρει πόδι στην αναδόμηση), ήταν ότι μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα («δράση»?) για ΜΚΟ που προβλέπει 80.000 ευρώ για την κάθε ΜΚΟ που εγκρίνεται. Και σύμφωνα με την υφυπουργό, πάρα πολλές ΜΚΟ έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα. Δεν θα ασχοληθούμε με την αστειότητα της απώλειας τεχνογνωσίας σε ξενώνες. Πρώτον, διότι και για να μαζέψεις σκουπίδια πρέπει να έχεις τεχνογνωσία, αλλιώς σου πέφτει ο κουβάς.

Δεύτερον, διότι ίσως σε αυτές τις παραγωγικές εργασίες (όχι όπως στους στρατιωτικούς) ίσως όντως να χρειάζεσαι μεταπτυχιακά, διδακτορικά, διεθνή συνέδρια αλλά και πείρα (που υποδηλώνει η λέξη «τεχνογνωσία», καθώς για τα προηγούμενα χρησιμοποιείται συνήθως η λέξη «προσόντα»). Ούτε θα σταθούμε στο ενδιαφέρον της κας Αράπογλου, η οποία προφανώς ενδιαφερόταν για αυτόν τον ξενώνα και όχι για ξενώνες και ΜΚΟ γενικώς: η γυναίκα ήθελε να χρηματοδοτηθεί, χωρίς συμμετοχές, αιτήσεις και συγκρίσεις ο συγκεκριμένος. Έχει διορίσει κάποιους εκεί, την ψηφίζουν, τον λειτουργεί κάποιος ανιψιός, μπατζανάκης ή κάτι άλλο; Δεν το γνωρίζουμε και δεν μας αφορά, αν και η βρεγμένη απάντηση και οι διαβεβαιώσεις της υπουργού, μας κάνουν να πιστέψουμε ότι εκεί μέσα υπάρχει μεγάλο βύσμα (και ίσως και παχυλοί λογαριασμοί). Η Τζάκρη είναι αυτή που προ έτους στο Λιτόχωρο, σε εθνική επέτειο, διέταξε να μην παρελάσουν πεζοπόρα τμήματα του Στρατού (που στρατοπεδεύουν σε ελάχιστη απόσταση από το Λιτόχωρο), στα πλαίσια οικονομιών.

Η φθορά των αρβυλών των φαντάρων ξέρετε πόσο κοστίζει; Ξέρετε πόσες παρελάσεις με μηχανοκίνητα και σημαίες και αεροσκάφη γίνονται με τα 80.000 ευρώ που κοστίζει η κάθε μια από αυτές τις ΜΚΟ; Και προσέξτε: αυτό το 80άρι δεν μας λένε αν είναι ετήσια επιδότηση ή διετίας ή πόσο. Ξέρετε πόσες σφαίρες αγοράζονται για το στρατό, αλεξίσφαιρα για στρατό και αστυνομία, ανταλλακτικά για φρεγάτες και αεροσκάφη, με αυτά τα λεφτά; Για 600.000 ευρώ είναι παροπλισμένα τα καλύτερα αντιβαλλιστικά της Ελλάδας, τα S-300. Για παρόμοιο ποσό έχει ακινητοποιηθεί μια φρεγάτα δισεκατομμυρίων (από αυτές που το ΜΚΟ-ΥΠΕΞ στέλνει στη Σομαλία για βόλτες). Και αντιστοιχούν στην επιδότηση μόλις οκτώ ΜΚΟ από τις «πάρα πολλές» του προγράμματος! Το νόημα της υφυπουργού είναι ότι οι ΜΚΟ θα χρηματοδοτούνται συνολικά και ανταγωνιστικά και όχι με απευθείας ανάθεση βουλευτικής εύνοιας.

Εμάς η διαφάνεια αυτή δεν μας αφορά. Θέλουμε να κλείσουν. Είναι εγκληματική η ύπαρξή τους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ασχολούμενος με το ελληνικό χρέος -νυν- Πράσινος Ντάνι κον Μπεντίτ, φωνάζει για το πρόβλημα που προκαλούν οι ελληνικοί εξοπλισμοί-ιδίως δε τα υποβρύχια, που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα σε άλλους ενδιαφερόμενους για... «αξιοποιούμενα» δημόσια οικόπεδα, όπως η Κρήτη και η Κύπρος- αλλά όχι για τα έξοδα των ΜΚΟ, που ξεπερνούν την αμερικάνικη αντιστοιχία.

Οι ΜΚΟ ήταν ένα εφεύρημα των εκσυγχρονιστών του Σημίτη για να μασάνε κρατικά λεφτά (εκτός από τις εταιρείες αναδόχων και συμβασιούχων φίλων τους-ή εαυτών, πχ Χριστοδουλάκης), όταν οι διορισμοί, λόγω ΕΕ, έγιναν δύσκολοι. Η ΜΚΟ χρηματοδοτείται χωρίς να πρέπει να δώσει λογαριασμό για το ποιους και πόσους προσέλαβε, πώς αγόρασε τι, τι λειτουργικά έξοδα είχε. Παρουσιάζει, υποτίθεται, έργο, πχ ενημερώσεις, διαφημίσεις κλπ, αλλά δεν υποβάλλει αναλυτικούς λογαριασμούς (ούτε άλλωστε και τα νοσοκομεία, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα- σχεδόν έχουν γίνει ΜΚΟ).

Έτσι, διορίζεις όποιον θέλεις, του δίνεις όσα θέλεις, κανείς δεν σου ζητά λογαριασμό ή διαφάνεια ούτε η ΕΕ, που προώθησε αυτή τη συμμορία με κάθε τρόπο. Γιατί; Διότι η ΜΚΟ δεν ελέγχεται. Κι έτσι, μπορεί να εξυπηρετεί, φανερά ή αφανώς, τους σκοπούς κάποιου ισχυρού (κράτους, καρτέλ, επιχείρησης κλπ). Με ελληνικά λεφτά κάνουν διάφορες ανθελληνικές προπαγάνδες και αντικοινωνικές δράσεις. Χαρακτηριστικό είναι το ότι οι ΜΚΟ του συστήματος, δεν περιθάλπουν θύματα βίας από τις στρατιές των μεταναστών. Δείτε τις τηλεοπτικές διαφημίσεις για κτύπημα πόρτας, αυγού και παιδιού. Όμως η ουσία είναι αλλού.

Ένα δίκτυο οργανώσεων δήθεν πρόνοιας χρηματοδοτείται από εμάς-ΚΑΙ σε τέτοιους καιρούς- για να μην εξυπηρετεί εμάς και για να μην ελέγχουμε ποιους εξυπηρετεί. Είναι η Δημόσια Διοίκηση της κατοχικής κλίκας. Οι μόνοι που δεν έχουν ακούσει περί κρίσης και που μας βυθίζουν βαθύτερα σε αυτήν. Μαζί με τον ένοπλο (μετανάστες) και τον ιδεολογικό (ιδιωτικά ΜΜΕ) πυλώνα, είναι ο τρίτος και αφανέστερος πυλώνας στήριξης των βασανιστών και βιαστών μας και βολέματος των παιδιών του συστήματος.

Μ. Ευθυτενής

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top