Select Menu

Τελείως αντίθετα εξελίσσονται, φαίνεται, τα πράγματα σε σχέση με τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των Ιαπώνων για το πρόβλημα του πυρηνικού εργοστασίου: Άλλος ένας πυρηνικός αντιδραστήρας στη Φουκουσίμα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τεθεί εκτός ελέγχου το πρωί της Κυριακής ενώ Ιάπωνες μηχανικοί κάνουν ότι μπορούν για να αποτρέψουν ένα πολύ σοβαρό πυρηνικό ατύχημα μετά το σεισμό των 8,9 βαθμών.

Το σύστημα ψύξης έχει σταματήσει να λειτουργεί σ' έναν έκτο αντιδραστήρα, σύμφωνα με το Ιαπωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo.

Στον αντιδραστήρα 1 στο πυρηνικό συγκρότημα στη Φουκουσίμα τεχνικοί έχουν αρχίσει να γεμίζουν το σύστημα με θαλασσινό νερό και τη χημική ουσία βόριο, για να αποτρέψουν τήξη του πυρήνα.

Στην Ουάσινγκτον, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι στέλεχος της Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας (NISA) είπε σε έναν από τους δημοσιογράφους του ότι μπορεί να εξελίσσεται τήξη του πυρήνα ενός αντιδραστήρα -- αυτό θα προκαλούσε ένα καταστροφικό ατύχημα στον αντιδραστήρα.

Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση της πληροφορίας αυτής.Τουλάχιστον 170.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τις εστίες τους και μεταφέρθηκαν σε ακτίνα τουλάχιστον 20 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο στη Φουκουσίμα, όπως πληροφόρησε η NISA την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του ΟΗΕ, η οποία εδρεύει στη Βιέννη..

160 άτομα έχουν μολυνθεί από ραδιενέργεια στην Ιαπωνία

Μέχρι και 160 άτομα μπορεί να έχουν εκτεθεί στη ραδιενέργεια που εκλύθηκε από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, ανέφερε σήμερα ένας αξιωματούχος της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι τοπικές αρχές μέχρι στιγμής υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν εκτεθεί εννέα άτομα. Υπολογίζεται ότι ότι ο αριθμός αυτός θα φτάσει από 70 έως και 160.

Η αμερικανική Επιτροπή Ελέγχου των Πυρηνικών (NRC) ανακοίνωσε εξάλλου ότι στέλνει στην Ιαπωνία δύο ειδικούς ώστε να βοηθήσουν τους Ιάπωνες "με κάθε δυνατό τρόπο". Στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γκρέγκορι Γιάσκο, σημειώνει ότι πρόκειται για ειδικούς σε αντιδραστήρες ζέοντος ύδατος και ότι μετέχουν στην αποστολή έρευνας και διάσωσης που βρίσκεται καθ' οδόν για την Ιαπωνία.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top