Select Menu

Στα τέλη του 1999, όλοι μας προετοίμασαν για μια νέα αλλαγή στην οικονομία της Ελλάδας. Εμείς, ως καλοί Έλληνες πολίτες , λοιπόν προετοιμαστήκαμε.

Μας καθησύχασαν , μας είπαν πως οι αλλαγές που πρόκειται να λάβουν χώρα θα είναι για το καλό μας, το καλό των παιδιών μας και για όλες τις επόμενες γενιές που θα ακολουθήσουν.

Έτσι λοιπόν και έγινε... καλωσορίζοντας το 2000 υποδεχθήκαμε και το καινούριο μας νόμισμα το ευρώ, μιας και ανήκαμε πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση , και αποχαιρετήσαμε όλοι μαζί την πολύ αγαπημένη μας δραχμούλα.

Δεν ξέραμε όμως πως ερχόμενο το Ευρώ τι θα έφερνε μαζί του.. Πολλοί θα το χαρακτήριζαν ακραία και ως το παιδί του διαόλου , αφού από τότε που υπάρχει στην καθημερινότητά μας τίποτα πλέον δεν είναι το ίδιο.

Τα τρόφιμα , τα ποτά , τα τσιγάρα , τα εισητήρια , τα ενοίκια , το ρεύμα , το νερό , ό,τι μπορεί να σκεφτεί κάποιος όλα ανεβαίνουν σαν να τρέχουν σε αγώνα δρόμου.

Και ο κάθε λογικός και νοήμων άνθρωπος το πρώτο πράγμα που θα σκεφτόταν , θα ήταν πως εφ’όσον ανεβαίνει το κόστος διαβίωσης θα έπρεπε να ανέβει και ο βασικός μισθός.

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ! ! ! Αυτός έχει πάρει τον κατήφορο , την κατρακυλάει σαν βαρέλι.

Ενώ συμβαίνουν λοιπόν όλα αυτά , επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη , επιχειρηματίες και έμποροι που βρίσκονται χρόνια στην αγορά προσπαθούν να κρατηθούν με νύχια και με δόντια,  οι πολιτικοί αυτού του κράτους προσπαθούν να μας καθησυχάσουν για ακόμα μία φορά.

Προσπαθούν να μας πείσουν πως θα ξεχρεώσουμε από αυτό το χάλι στο οποίο μας έχουν θάψει χωρίς κανένα κόστος.  Κι εκείνοι τι κάνουν ; Υποθηκεύουν ακατάπαυστα αυτόν τον τόπο που έχει χυθεί Ελληνικό αίμα για να μπορέσουμε να τον κρατήσουμε στο παρελθόν. Σύμφωνα με φήμες έχει ακουστεί πως στο Νομισματοκοπείο δουλεύουν οι μηχανές. Και παρ όλα αυτά θέλουν να μας πείσουν πως το κράτος βρίσκεται σε ανοδική πορεία και δεν πρόκειται να πτωχεύσει.

Ως πότε όμως θα παραμυθιαζόμαστε;; Ως πότε θα συνεχίζουμε να ζούμε και να συμπεριφερόμαστε σαν να μην συμβαίνει τίποτα;;;

Αναρωτιέμαι μήπως έχει έρθει ο καιρός να ξυπνήσουμε από την χειμερία νάρκη που μας έχουν ρίξει , να δούμε την κατάσταση όπως έχει και να κάνουμε κάτι για να μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε;;;

Η απάντηση είναι στα χέρια και στις ψυχές του καθένα από εσάς που διαβάζει αυτό το άρθρο.
Ας κάνουμε κάτι για να σώσουμε την Ελλάδα που αγαπάμε.

 Μην ξεχνάτε...

...Αποτυχία είναι η μη προσπάθεια ….

Δεν αξίζει λοιπόν να προσπαθήσουμε όλοι μαζί ;;;


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top