Select Menu

Γράφει η Κουκίδα

Το απόλυτο χάος και την παρακμιακή, μίζερη ελληνική πραγματικότητα αφήνει πίσω του σήμερα ο  Γιωργάκης. Πάει στις Βρυξέλλες  για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Για ακόμα μια φορά άνευ ατζέντας, πολιτικής και διαπραγματευτικής ισχύος, θα περιμένει από τους Γερμανούς να αποφασίσουν την τύχη μας. Αλλά μην περιμένετε αποφάσεις καθώς το Βερολίνο άρχισε να διαρρέει ότι το πρόβλημα της Ελλάδας με το χρέος θα λυθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2011. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. Τζάμπα οι κορώνες του Παπακωνσταντίνου τόσες εβδομάδες.

Μας παίζουν κανονικά οι Γερμανοί και αυτό γιατί έχει πάει ραβασάκι στην Καγκελαρία ότι οι έλεγχοι της πρώτης εβδομάδα από τους τροϊκανούς, ήταν απογοητευτικοί : Τα μέτρα που λαμβάνονται είναι «του ποδιού» χωρίς να γίνονται οι απαραίτητες μελέτες, εμπεριέχουν λάθη, αδικίες, νομικά κωλύματα και αντικρουόμενα αποτελέσματα! Ο κρατικός μηχανισμός είναι ανύπαρκτος και οι περισσότερες αλλαγές θέλουν τουλάχιστον 10ετία για να εφαρμοστούν σωστά. Έτσι οι Ευρωπαίοι βάζουν πάγο στην νέα βοήθεια (ως βοήθεια εννοούν νέα δάνεια και μνημόνια), μέχρι να δουν πού θα κάτσει η μπίλια. Και όταν μας βοηθήσουν θα φροντίσουν να μας πατήσουν στο λαιμό για τις επόμενες δεκαετίες.

Εν τω μεταξύ, έχουμε μπει για τα καλά στον φαύλο κύκλο «των μέτρων που φέρνουν ύφεση και της ύφεσης που φέρνει κι άλλα μέτρα» . Τα πράγματα είναι σκούρα για τους κυβερνώντες αλλά φαίνεται πως η (ανεξήγητη) ανοχή του κόσμου ενισχύει την όρεξη της κυβέρνησης να «περάσουν όλα τώρα». Σε αυτό το πλαίσιο -και για ακόμα μια φορά διαψεύδοντας τον εαυτό του και τις δεσμεύσεις του-  ο υπουργός οικονομικών , Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μίλησε χθες για μείωση των μισθών ΚΑΙ στον ιδιωτικό τομέα, με πρόφαση της αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας!!!! Τι στο διάολο, εμφύλιο θέλει να προκαλέσει;  Εκεί που νομίσαμε ότι πιάσαμε πάτο, ήρθε να μας δείξει νέο πυθμένα;

Η πραγματική οικονομία βυθίστηκε για τα καλά . Μαζί της βυθίστηκε όμως και η μεσαία τάξη, το φρόνημα και η αξιοπρέπεια του μικρομεσαίου επιχειρηματία, η αντοχή του Έλληνα και η στοιχειώδης ασφάλεια. Πολιτική, οικονομική, κοινωνική, ψυχική, σωματική, νοητική. Γιατί το μνημόνιο τα διέλυσε όλα.  Η απεργία ποινικοποιείται, η αντίδραση το ίδιο, η ένσταση καταγγέλλεται, η διαφωνία καταπνίγεται, οι διαδηλώσεις γίνονται αντισυνταγματικές. Εκεί που συζητούσαμε για κατάργηση του βουλευτικού ασύλου, έσκασε η κατάργηση του πανεπιστημιακού!  Οι κυβερνώντες βρίσκονται σε χαοτικό παραλήρημα γιατί μάλλον και οι ίδιοι είναι σε φάση άρνησης και υπαρξιακής κρίσης. Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς γιατί «το παλιό ΠΑΣΟΚ» - αυτοί  δηλαδή που μέχρι τώρα εμφανίζονταν ως κοινωνικόφρονες  και το άλλο άκρο της νεοφιλελεύθερης  παρέας του ΓΑΠ - να δείχνει φασιστικές διαθέσεις. Η τοποθέτηση του Δημήτρη Ρέππα περί τζαμπατζήδων, για όσους αρνούνται να υποστούν νέες αυξήσεις στα εισιτήρια, αυτό φανερώνει. (εξαιρετικό το κείμενο του συναδέλφου Δημήτρη Μυ). Εάν λάβουμε σοβαρά υπόψη τις απειλές της κυβέρνησης, η μισή Ελλάδα θα είναι συντόμως  στην φυλακή. Έχουν βαλθεί να φέρουν σε σύγκρουση όλες τις κοινωνικές ομάδες μεταξύ τους. Είπαμε όμως, αυτή είναι η πιο πετυχημένη αγγλοσαξονική συνταγή. Πρέπει να φωλιάσει ο φόβος ώστε το DNA της συνείδησης μας να ξαναγραφεί από την αρχή. Πάλι έρχεται στο νου μου η ατάκα του Κίσινγκερ « Αν θες να υποτάξεις την Ελλάδα πρέπει να σπάσεις το φρόνημα, την οικογένεια, την θρησκεία, την πατρίδα και την Ιστορία ».  Οι ριζοσπαστικές τοποθετήσεις του Νοαμ Τσόμσκι της δεκαετίας του 80, έχουν φτάσει να είναι πλέον αυτονόητες. Και οι θεωρίες συνομωσίας, απελπιστικά εφαρμόσιμες. Έχουμε και λέμε :

Φρόνημα : μια βόλτα στους δρόμους δύσκολα θα δεις κάποιον να περπατά με τα μάτια να κοιτάζουν μπροστά.

Θρησκεία : Τα σκάνδαλα διαφθοράς, το Βατοπέδι, ο πλουτισμός, η άρνηση της εκκλησίας να πληρώσει φόρους, η ανυπαρξία ουσιαστικού πνευματισμού, έκαναν τον άλλοτε πολύ θρησκευόμενο Έλληνα να γυρίσει την πλάτη

Πατρίδα: Κάτι οι αμερικανικές διαρροές των εγγράφων για τα τεκταινόμενα στα Ίμια, κάτι ο κατακλυσμός από τουρκικά σίριαλ, κάτι η τρόικα, οι σφαλιάρες από την ΕΕ, το άδειασμα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό μας ότι είμαστε διεφθαρμένοι και επιβάτες του Τιτανικού, έκαναν το τρικ. Το ότι η εξωτερική πολιτική είναι ανύπαρκτη, επίσης βοηθάει

Οικογένεια : Η κρίση φέρνει γκρίνια, διαζύγια, η φτώχια φέρνει υπογεννητικότητα και σε 10 χρόνια από τώρα οι μετανάστες θα είναι περισσότεροι από τους έλληνες.

Ιστορία : Ο Κολοκοτρώνης ήταν gay, τα χρόνια της τουρκοκρατίας ήταν ευημερίας ( μας λέει ο ΣΚΑΙ) αλλά ήμασταν ηλίθιοι και δεν το καταλάβαμε, επαναστάσεις δεν έγιναν, ο Πλάτωνας ήταν Αιγύπτιος,  Σωκράτης Πυθαγόρας, Αριστοτέλης και λοιπή παρέα προέρχονταν από τον Σείριο και κατά λάθος έριξαν άγκυρα εδώ,  η Χούντα έκανε τελικά έργο (αυτοί έχτισαν τον Παρθενώνα) και βεβαίως ποτέ δεν υπήρξε κατοχή.

Αργά αλλά σταθερά οι αλλαγές προγραμματίζονται και εφαρμόζονται μέχρι να διαβρωθεί η συνείδηση μας. Ποιος πίστευε πριν από 10 χρόνια ότι τα τουρκικά σίριαλ θα γίνονταν μέρος της κοινωνικής μας κουλτούρας; Το «ντοκιμαντέρ» του ΣΚΑΙ για το 1821 είναι μια πρώτης τάξεως απόδειξη πώς μπορεί να μεταλλαχθεί η σκέψη όταν σπείρεις τον σπόρο της αμφιβολίας. Γιατί το βαθύτερο μήνυμα αυτών των «προσπαθειών» είναι να πιστέψεις ότι η σκλαβιά είναι ευημερία. Και ότι αυτά που συμβαίνουν τώρα είναι για το καλό μας και το καλό των παιδιών μας. Αλλά μην ανησυχείτε. Σήμερα ο Γιωργάκης θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να υψώσει το ανάστημα του στην Μέρκελ. Θα σωθούμε.  Εμείς έχουμε ηγέτη, όχι αστεία.

ΥΓ : Κύριε Ρέππα, επειγόντως ένα καθρέφτη..

ΥΓ1:  Μια είδηση που πέρασε χθες στα ψηλά : Πριν από 15 ημέρες δόθηκε δια χειρός γαλλικής εταιρίας, πόρισμα που έδειχνε ακόμα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στο τρίγωνο Αίγυπτος-Κύπρος-Ελλάδα. Χμ. Χθες ο Κύπριος πρόεδρος ζήτησε για ακόμα μια φορά από τον ΓΑΠ να ορίσει επιτέλους την ΑΟΖ. Τι στο καλό περιμένει ο μικρός Γιωργάκης;

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top