Select Menu

Αποκαλύφθηκε επιτέλους τι πραγματικά κρύβετε πίσω απο τον δανεισμό μας!

Παράλληλα με τις τρέχουσες εξελίξεις και την ανάρτηση προ ημερών με τίτλο ''Πόσα ψέματα ακόμα; Aπλά δείτε τους πίνακες" με τον προβληματισμό που έθεσε γύρω της, προκύπτουν ορισμένα εύλογα ερωτήματα, τα οποία θα προσπαθήσω να αναλύσω όσο το δυνατόν καλύτερα στο παρακάτω άρθρο και θα επιχειρήσω να συνδέσω τα γεγονότα που κατα καιρούς αποκαλύπτονται μεταξύ τους.

Όπως πολύ λογικά μπορεί να κατανοήσει ο καθένας στην παραπάνω προαναφερθείσα ανάρτηση τοποθετείτε το χρέος χωρών όπως η Ιαπωνία κι οι ΗΠΑ σε σύγκριση με αυτό της Ελλάδας, δημιουργώντας έτσι το ερώτημα  γιατι σ'αυτές τις χώρες βλέπε ΗΠΑ κλπ...με τεράστιο εξωτερικό χρέος δανείζουν οι αγορές και σε μας βλέπε Ελλάδα όχι.

Δυστηχώς στις μέρες μας πολλοί θεωρούν γραφικότητα, κάποιος να υποστηρίζει ότι τα ΜΜΕ, δημιουργούν, επεξεργάζονται και αλλάζουν στοιχεία . Ακόμη περισσότεροι να θεωρούν, ευφάνταστους όσους αναφέρονται στον ορυκτό πλούτο και την βιώσιμη ανάπτυξη της Ελλάδας...

Ακόμη χειρότερα πιστεύουν μέσα τους ότι η χώρα μας έχει τεράστιο χρέος και αυτό δημιουργήθηκε απο επιλογή μας. Ότι δεν υπάρχει κανένα σκοτεινό κύκλωμα και απλά όλα αυτά που βιώνουμε είναι αποτέλεσμα ενός κράτους σπάταλου, και ενός αντιπαραγωγικού ιδιωτικού τομέα. 

Δεν είναι έτσι....

Δεν γίνανε όλα απο επιλογή μας!!!

Δεν ήταν επιλογή μας να χρεώνουμε το δημόσιο για να πέρνουμε καλές μίζες...
Το ουσιαστικό πρόβλημα της χώρας πριν από οικονομικό είναι πολιτικό.
Και δεν έχουμε μόνο έλλειμμα πολιτικής αλλά και έλλειμμα πολιτών.

Κι αν αυτή η κοινωνία –η συστηματικά εκπαιδευμένη στην ιδιώτευση- δεν διεκδικήσει και πάλι την αξιοπρέπειά της τίποτε δεν θα αλλάξει. Θα είμαστε και του χρόνου εδώ κουβεντιάζοντας και σιχτιρίζοντας τους ίδιους και τα ίδια.

Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω «ότι οι κακοί πολιτικοί εκλέγονται από τους καλούς ανθρώπους που δεν πάνε να ψηφίσουν» (George Jean Nathan).

Γραφικότητα ότι τα ΜΜΕ, δημιουργούν, επεξεργάζονται και αλλάζουν στοιχεία θα μου πείτε!

Το ότι μια χώρα δεν πληρούσε τα κριτήρια ένταξης στην ΟΝΕ  και το κρύψανε απο όλους τους Ευρωπαίους σας λέει κάτι; 

Η επιχείρηση “Χρεωκοπία της Ελλάδας” έχει την υπογραφή του Σημίτη...
  
Ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας τότε, παρά να υποστεί μια προσωπική πολιτική ήττα (ακόμη και αν αυτό ευνοούσε το συμφέρον της πατρίδας) προτίμησε να μαγειρέψει τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδος με εναν χρηματοοικονομικό κολοσσό-νταβατζή ονόματι Goldman Sachs  και να παρουσιάσουν μαζί ψευδή στοιχεία στην Ε.Ε. με τις σημερινές συνέπειες. 

Μιλάμε ίσως, για το μεγαλύτερο κάνδαλο όλων των εποχών στην Ελλάδα και κανείς δεν είπε και δεν άκουσε τίποτα.!!

Δυστηχώς, όσο και αν δεν θέλουμε να το αποδεχτούμε αυτή είναι η πραγματικότητα.


Αν τα διάβαζαμε στο διαδίκτυο αυτά το 1997-2002 που συντελλούντο θα τα θεωρούσαμε ευθύς εξ'αρχής σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Αυτό είναι το λάθος στο οποίο έχουμε υποπέσει, ακούμε, δεχόμαστε και αρκούμαστε μόνο σε ότι λένε οι πολλοί, μόνο ότι γράφουν οι εφημερίδες, μόνο ότι λένε τα δελτία ειδήσεων, μόνο ότι συμφωνήσουν οι πολιτικοί με τους μεγαλοεκδότες...

Ύπουλα, πίσω απο το παρασκήνιο, με αποσιώπηση γεγονότων, με μη αναφορά αποδείξεων, η πλειοψηφία των ΜΜΕ, χτυπάει κάθε μέρα την Ελληνική κοινωνία, χτυπάει κάθε μέρα τον εκάστοτε Έλληνα,  τις αξίες του, τα επιτεύγματά του. Ως πότε θα ακούμε ή θα βλέπουμε τα ΜΜΕ;

Παραταύτα έστω ότι διαλέγουμε  να αναλύσουμε το παραπάνω ερώτημα ''Γιατι σ'αυτές τις χώρες βλέπε ΗΠΑ κλπ...με τεράστιο εξωτερικό χρέος δανείζουν οι αγορές και σε μας βλέπε Ελλάδα όχι;'' σύμφωνα με όσα λένε στην τηλεόραση τα περισσότερα δελτία ειδήσεων, οι εφημερίδες και η πλειοψηφία των ΜΜΕ, εύλογα θα υπάρξει η εξής λογική σε αυτό.

Η Ελλάδα μια χώρα μικρής έκτασης, χωρίς παραγωγή, χωρίς βιομηχανία με τεράστια οικονομικά προβλήματα και προ παντώς χωρίς εγγυήσεις δεν είναι δυνατόν να δανειστεί...Σωστά;

Λάθος! Και αναλύω τους λόγους παρακάτω....

Πως κατάντησε η Ελλάδα χωρίς παραγωγή και χωρίς βιομηχανία;[1]

Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε, είτε να το πώ ποιο κομψά ''υποψιαζόμαστε'' το πώς και το γιατί φτάσαμε ως εκεί. Χρησιμοποιώ την λέξη Φτάσαμε διότι κάπου ήμασταν. Ας ξεκινήσουμε απο την αρχή και όσο το δυνατό πιο περιληπτικά.

  • Ο "Εθνάρχης" μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8 ΔΙΣ.
  • Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και... εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες...(ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ κτλ κτλ), και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται EASY MONEY SYSTEM σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει δάνεια (από τις Εβραϊκές Τράπεζες του Ροκφέλερ που πρωτύτερα είχαν σχεδιάσει οργανώσει και χρηματοδοτήσει την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ) και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, βυθίζοντας την πολύ περισσότερο στο DEBT BASE BANKING SYSTEM. Σκοπός του "Τσοβόλα δώστα όλα" δεν είναι η φιλανθρωπία όπως πιστεύει ο λαός.
  • Ο Μητσοτάκης βασιζόμενος στην κατάντια των ΔΕΚΟ που είχε φέρει ο Παπανδρέου θέλησε να αρπάξει την ευκαιρία και να τις "χαρίσει" σε ιδιώτες με το αζημίωτο φυσικά.ο Σημίτης φέρνει την ομόφυλη του Εβραική Goldman Sachs για να φτιάξει ένα SWAP (Δημιουργική Λογιστική) για να καλύψει το χρέος στα χαρτιά και να μπούμε στο Ευρώ. Η Goldman Sachs για αυτό το SWAP πήρε πάνω από 1 ΔΙΣ ευρώ από την Ελλάδα. 
  • Κοντεύοντας στο 2000 και όταν πια το EASY MONEY SYSTEM σε επίπεδο κράτους είχε φτάσει στο ζενιθ ( Η Ελλάς χρωστάει πάρα πάρα πολλά στις Εβραϊκές Τράπεζες) έπρεπε να εφευρεθεί ένας τρόπος να πάψει πια το EASY MONEY SYSTEM σε επίπεδο κράτους εφόσον πια τα πράγματα όδευαν καλά "δεμένα" και να περάσουμε στο άλλο επίπεδο δηλαδή το EASY MONEY SYSTEM σε επίπεδο φυσικών προσώπων.
  • Έτσι εφευρέθηκε το κόλπο που δεν ηταν άλλο από την μεγάλη απάτη του Χρηματιστηρίου που όλοι ήδη έχουμε ξεχάσει. Σκηνοθέτησαν λοιπόν εικονικά κέρδη και μέσω πάντα των υποχείριων ΜΜΕ κατόρθωσαν να κάνουν ακόμα και τους βοσκούς επάνω στα ψηλότερα βουνά να κατεβαίνουν στην τηλεόραση του καφενείου για να δουν τις μετοχές τους..
  • Όταν το 99% του Ελληνικού λαού είχε παίξει στο χρηματιστήριο και ή όλη κατάσταση είχε φτάσει στο ζενιθ, ήρθε η ώρα του Τζορτζ Σόρος. Σκάει μύτη ο Σόρρος και ξεκινάει το κατρακύλισμα. Με αποτέλεσμα να πάρουν όλα τα λεφτά του προβατικού λαού που νωρίτερα τους τα είχαν δώσει με EASY MONEY SYSTEM σε επίπεδο κράτους μέσω του Ανδρέα. Ο σκοπός όμως δεν είχε ολοκληρωθεί, ίσα σα μόλις ξεκινούσε.  Τελικός σκοπός ήταν να φτάσει η κατάσταση σε κάποιο σημείο, να κλείσει ένας Χ χρονικός κύκλος για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο το οποίο λέγεται TIGHT MONEY SYSTEM σε επίπεδο φυσικών προσώπων
  • Το υποτιθέμενο κρατικό χρέος μας ήταν 320 ΔΙΣ (χώρια αυτά που χρωστάνε οι Έλληνες ως φυσικά πρόσωπα στις τράπεζες μέσω καταναλωτικών,στεγαστικών, επιχειρηματικών και πιστωτικών κάρτών- που είναι 280 ΔΙΣ) από αυτά τα 320 ΔΙΣ το 60% είναι σε κρατικά ομόλογα. Κρατικά ομόλογα σημαίνει ότι το κράτος βγάζει ομόλογα, και μέσω κάποιας τράπεζας ο επενδυτής τα αγοράζει με σκοπό κάποιο κέρδος, ΑΡΑ ενώ φαίνεται ως χρέος ΔΕΝ είναι χρέος αφού ο επενδυτής έχει πληρώσει την τράπεζα γι αυτά.
    Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν τα χρωστάμε, κανείς δεν έχει αξίωση να μας ζητήσει κάτι ως αντάλλαγμα. Με τις υπογραφές στο ΔΝΤ όμως, ο ΓΑΠ με δεκανίκι τον Καρατζαφέρη  ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ αυτά τα 200 ΔΙΣ (60%) του χρέους- ομολόγων από ανύπαρκτα σε υπαρκτά, και εφόσον τώρα είναι υπαρκτά ζητάνε αξιώσεις αυτοί στους οποίους χρωστάμε...

  • Το ένα θέμα με το άλλο (εθνικά θέματα και οικονομικά) έχει άμεση σχέση και ας μην το  αντιλαμβάνεται το μυαλό του νεοΈλληνα Ρωμιού. Ο Στόχος είναι να παίξει πρωτίστος η "συνεκμετάλλευση" στο Αιγαίο, δηλαδή παραδίνουμε το Αιγαίο στους Τούρκους, ήδη η Θράκη είναι στα χέρια τους (έχουν βγάλει και σημαία) και απλά περιμένουν να κυλήσει ο χρόνος για να σβήσουμε. Το τελικό "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους και φυσικών προσώπων έχει σαν αποτέλεσμα να μας πάρουν τον τεράστιο ορυκτό πλούτο.
Ποιόν ορυκτό πλούτο; Μα φυσικά αυτόν για τον οποίο δεν σου είπαν ποτέ....


Πέραν όμως των όποιων δηλώσεων (επισήμων και μή) έχουν κατα καιρούς δεί το φώς της δημοσιότητας, χαρακτηριστικότερο όλων που τεκμηριώνει την ύπαρξη του είναι το γεγονός ότι απο την δήλωση «Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα»  του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου τον περασμένο Δεκέμβριο και τις λοιδωρίες κατά όσων αγωνίστηκαν να αποδείξουν το αντίθετο, περάσαμε «στο πετρέλαια υπάρχουν», σην ίδρυση φορέα εξερεύνησης και αξιοποίησης υδρογονανθράκων και τώρα οι ΗΠΑ προτείνουν επίσημα …εμπορική συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στο Αιγαίο! Έστω και αν «ακόμη και αν προηγουμένως δεν έχουν επιλύσει τις μεταξύ τους διαφορές», όπως είπε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ενέργεια στην Ευρασία, Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ. 

Όσο αφορά την βαρειά βιομηχανία της Ελλάδος για αρχή διαβάστε την Ιστορία και την εξόντωση της Ελληνικής βιομηχανίας αυτοκινήτου , μια ιστορική αναφορά του πως εξοντώθηκε ένας αναπτυσόμενος βιομηχανικός κλάδος στην χώρα μας.

Έπειτα αξίζει κανείς να διαβάσει την αντίστοιχη εργασία του Δημήτρη Μπάτση που γράφτηκε με την βέβαιη προοπτική πως παρ' όλα τα εμπόδια και παρ όλες τις πολύμορφες επεμβάσεις ο ελληνικός λαός θα καταφέρει να αναστήσει την πατρίδα, για να καταλάβει μόνο και μόνο ότι λύσεις, μελέτες και εργασίες που αναμένουν την υλοποίηση τους υπάρχουν.

Η Ελλάδα θα γίνει οικονομικά και εθνικά πραγματικά ελεύθερη τότε και μόνο τότε που η ανοικοδόμηση αυτή γίνει από τον λαό της. Θα σπάσουν τα δεσμά και θα αλλάξει ριζικά η διάρθρωση της σημερινής οικονομίας μας, θα ανοίξει δηλαδή ο δρόμος για να λυτρωθούν οι πιο ενεργές παραγωγικές και άξιες δυνάμεις της νεοελληνικής κοινωνίας μας. 


Εν αντιθέτη περίπτωση, χωρίς δηλαδή συγκεκριμένα και μελετημένα προγράμματα ανάπτυξης για την ανόρθωση της εθνικής μας οικονομίας, η μη αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σηματοδοτούν με μαθηματική ακρίβεια την πτώχευση!

Να υπενθυμίσω ότι το 1981, έτος αφετηρία της εισόδου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα ως δέκατο μέλος, ο Πρόεδρος της ΕΟΚ Γκάστον Τορν δήλωνε ότι: «Η Ελλάδα μπαίνει στην Ευρώπη με 3 πλεονεκτήματα. 1) την Εμπορική Ναυτιλία, 2) τον Ορυκτό της πλούτο και 3) το επιχειρηματικό δαιμόνιο των Ελλήνων». Μπορείτε να διαβάσετε την αντίστοιχη ανάλυση επι του θέματος στην ανάρτηση μας με τίτλο ''Τα οικονομικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας''

Πάμε όμως πάλι πίσω στο ερώτημα που τέθηκε παραπάνω και ας αναρωτηθούμε γιατί δεν δανείζουν σε εμάς που χρωστάμε 500δις δολλάρια και δανείζουν στις ΗΠΑ που χρωστάνε 14τρίς δολλάρια..;;; [2]

Η απάντηση είναι σκοπιμότητες. 
 
Σκοπιμότητες και μόνο υπηρετεί η στάση των αγορών που σε καμία περίπτωση δεν διστάζουν να αντιμετωπίζουν τα ίδια στοιχεία (στην παραπάνω περίπτωση της Ελλάδας και των ΗΠΑ) με αντιδιαμετρικό τρόπο, αρκεί αυτό να υπηρετεί πάντα τα συμφέροντά τους...

Και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω απο τον μη δανεισμό μας είναι πολύ ποιο περίπλοκα απο ότι τα παρουσιάζουν τα καθιερωμένα ΜΜΕ...

Κατ'αρχάς, ποιοί επωφελούνται από όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες και με ποιό τρόπο; Γιατί συνέβησαν, εάν ήταν σκηνοθετημένα γεγονότα;

Η απάντηση στο ερώτημα "Ποιοί ωφελούνται;" είναι: οι παγκοσμιοποιητές, δηλ. κέντρα που δεν βρίσκονται σε συγκεκριμένες χώρες, τα οποία επιδιώκουν τη εδραίωση παγκόσμιας διακυβέρνησης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η διεθνής σταθερότητα, καθώς και τα συμφέροντά τους.

Η απάντηση στο ερώτημα "Γιατί συνέβησαν όλα αυτά;" απέχει πολύ από το να είναι απλή και ίσως μάλιστα να είναι υπερβολικά περίπλοκη. Η ενορχηστρωτές της παγκοσμιοποίησης έχουν πολύ ευρύ ορίζοντα σχεδιασμού και τα σχέδιά τους συνήθως πετυχαίνουν πολλαπλούς στόχους ταυτόχρονα, σε διαφορετικά επίπεδα (τοπικό, περιφερειακό, παγκόσμιο).

Δεν υπάρχει μόνο ένας λόγος για τον οποίο συμβαίνουν όσα συμβαίνουν. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να εξεταστούν οι λόγοι για τους οποίους έχουμε αυτά τα τεκταινόμενα, στο βαθμό που η λογική, τα δεδομένα και η διαίσθηση το επιτρέπουν.

Επιγραμματικά, οι στόχοι των παγκοσμιοποιητών είναι οι εξής:

Α. Σε εθνικό επίπεδο, στόχος τους είναι:
Α1) Να αποκτήσουν τον έλεγχο των πόρων στρατηγικής σημασίας που διαθέτει η Ελλάδα.
Α2) Να εξασφαλιστεί ότι οι Έλληνες δεν θα είναι πάνω από το σύστημα ελέγχου.
Α3) Να διασφαλιστεί ο μακροπολιτικός έλεγχος, μέσω του χρέους.
Α4) Να διασφαλιστεί ο έλεγχος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Β. Σε περιφερειακό επίπεδο, στόχος τους είναι:
Β1) Να "παγκοσμιοποιηθεί" η Τουρκία, δηλ. να μετατραπεί σε προτεκτοράτο: έτσι θα έχουν εξασφαλίσει τον έλεγχο και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και τον έλεγχο των "περιουσιακών στοιχείων" της Τουρκίας, στρατηγικής ή άλλης φύσεως.

Γ. Σε παγκόσμιο επίπεδο, στόχος τους είναι:
Γ1) Να επιβάλουν καθολική τρομοκρατία ώστε να εδραιωθεί η εξουσία τους στα επίπεδα του σχεδιασμού, της διαχείρισης και της αντίδρασης.
Γ2) Να εξασφαλιστεί ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν ο υπ' αριθμόν 1 παίκτης και το "εκτελεστικό σώμα" της παγκοσμιοποίησης, βοηθώντας το δολάριο να διατηρήσει την υπεροχή του ως νομισματικό πρότυπο συναλλαγών, έναντι του ευρώ.
Γ3) Να μετατρέψουν την Ελλάδα σε δοκιμαστικό σωλήνα για την εφαρμογή νέων μεθόδων ελέγχου.

Παρακάτω παραθέτω 2 βίντεο, στο μεν πρώτο αποκαλύτονται οι Όροι Δανεισμού της χώρας μας, αποδεικνύωντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο Υπουργός Οικονομικών εκχώρησε πλήρως με την υπογραφή του την εθνική μας κυριαρχία και όλα τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους....

Μια περίληψη με τα σημαντικότερα σημεία...[3]

---σελ. 119---
ΔΕΝ μπορεί η Ελλάδα να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή (Κίνα-Ρωσία) καθώς επίσης δεν μπορεί να υποθηκεύεται ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το... χρέος της... Γι' αυτό όταν είπε η Ρωσία να μας δανείσει με χαμηλό επιτόκιο αντέδρασε η κυβέρνηση!

 ---σελ. 129.παρ. 13, υποπαρ.1---
Αντίθετα ο δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα κ τις υποχρεώσεις του. Δηλ. μπορεί να δανειστήκαμε από τη Γερμανία άλλα να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία ή τα Σκόπια! Γιατί η Γερμανία, θα τους έχει πουλήσει τα δανειακά δικαιώματα της Ελλάδος.

---σελ.129.παρ.14, υποπαρ.1---
Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο.

---σελ. 121.παρ. 5---
Το επιτόκιο για τα 80 δις ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2 κυμαινόμενο για την πρώτη 3ετία.6,2 για τα επόμενα χρόνια κ +2% τόκοι υπερημερίας εάν έχει λήξει το δάνειο, επαναπροσδιοριζόμενο ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ (!)

---σελ. 123---
Η Ελλάδα εάν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιότερα δάνεια κ όχι τα 110 που παίρνουμε τώρα, που λήγουν ή προβεί σε αναστολή πληρωμών παλαιότερου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από το μηχανισμό κ υποχρεούται να πληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις.

---σελ.130, παρ. 15 κ σελ. 140, παρ. 5---
Για να είναι νόμιμη, για να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η σύμβαση, δεν χρειάζεται καμιά άλλη πράξη παρά μόνον την υπογραφή του Παπακωνσταντίνου κ τη νομική γνωμοδότηση του νομικού  συμβουλίου του κράτους του υπουργείου οικονομικών κ του υπουργείου δικαιοσύνης. Χούντα έχουμε κ θα υπογράφει ο υπουργός εν αγνοία της κυβέρνησης; O υπουργός θα υπογράφει, ούτε καν ο πρωθυπουργός, για να εκταμιεύεται το δάνειο; Oύτε ψήφιση στη βουλή, ούτε καν υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε καν γνωμοδότηση;

---σελ. 123, παρ. 5---
Μόνο το δικαστήριο της ευρωπαϊκής ένωσης κ τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση γιατί παραβιάζεται το ευρωπαϊκό δίκαιο ή το σύνταγμα του δανειστή  αντίστοιχα. Σύμφωνα με τη σύμβαση, στην Ελλάδα δεν επιτρέπει κανένα δικαστήριο να εκδικάσει τέτοια προσφυγή! Αφήστε που δεν έχουμε κ συνταγματικό δικαστήριο στη χώρα μας, αλλά από κει κ πέρα υπάρχει το διεθνές, αλλά μας δένει τα χέρια πρέπει να απευθυνθούμε για τους Γερμανούς στο δικαστήριο της Γερμανίας, για τους Άγγλους στης Αγγλίας!
---

Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα κ άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση. Όσον αφορά κατάσχεση, διαταγή κ όσον αφορά στην εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει δικαστικός νόμος. Ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία.


...ενώ στο δεύτερο παρακολουθούμε την αποκάλυψη του John Perkins, oiκονομικού εκτελεστή της CIA, που ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει ότι αποστολή του ήταν να σχεδιάζει κυβερνητικά συμβόλαια όπου στα χαρτιά φαίνονταν ιδανικά, αλλά ο πραγματικός στόχος τους ήταν να βάλουν την εκάστοτε χώρα σε χρέος.


Σας φαίνεται τίποτα γνώριμο μέχρι εδώ;;

Παρακολουθώντας τις τρέχουσες εξελίξεις...

Εχω βαρεθεί να ακούω του κόσμου τις ηλιθιότητες, από τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους, τα κανάλια, το κόσμο στα καφενεία, παντού. Κανένας μα κανένας δεν έχει καταλάβει που βρισκόμαστε και που πάμε. Τα πράγματα είναι ως εξής...

Πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων 50 δισ. ευρώ για το 2011-15 !!! [4]
Οι κ.κ. Servaas Deroose (Ε.Ε.), Poul Thomsen (ΔΝΤ) και Klaus Masuch (ΕΚΤ) εκτίμησαν ότι το πρόγραμμα έχει κάνει περαιτέρω πρόοδο σε ό,τι αφορά τους στόχους του. Τόνισαν παράλληλα ότι ενώ καταγράφονται καθυστερήσεις σε κάποιους τομείς, εφαρμόζονται οι δημοσιονομικές και ευρύτερες μεταρρυθμίσεις, που είναι αναγκαίες για να εκπληρώσουν τους μεσοπρόθεσμους στόχους του προγράμματος. Δήλωσαν ταυτόχρονα πως απαιτούνται ιδιωτικοποιήσεις 50 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15 δισ. ευρώ θα πρέπει να πραγματοποιηθούν το 2011-2012.

Η πλήρης δέσμευση της κυβέρνησης στη δαιδαλώδη διαδικασία των θεσμικών αλλαγών, όχι μόνο η αποφασιστικότητά της να αντισταθεί σε κεκτημένα, θα είναι κρίσιμης σημασίας για την επιτυχία του προγράμματος. Οι αποκρατικοποιήσεις αυτές θα αφορούν σε εισηγμένες και μη εισηγμένες επιχειρήσεις, στην ακίνητη περιουσία του δημοσίου και στα εμπορικά ακίνητα του δημοσίου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι εκπρόσωποι της τρόικας.


Αποκαλύφθηκε το πραγματικό σχέδιο της Τροϊκας: 

Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

 
Στο έλεος των δανειστών μας είμαστε και αυτό δεν αλλάζει, κάτι που αναδείχθηκε και στη πρόσφατη συνέντευξη τύπου της τρόικας. Μετά από τα όσα ζήτησαν και είπαν οι τροικάνοι, μπορούμε κάλλιστα να πούμε ξεκάθαρα και να παραδεχθούμε και επίσημα ότι δεν ελέγχουμε τη χώρα. Κυβέρνηση ελληνικής προελεύσεων δεν υπάρχει και κουμάντο κάνουν οι ξένοι δανειστές μας. Δεν ξέρουμε αν γίνεται αλλιώς, αυτό που ξέρουμε είναι ότι για τα επόμενα χρόνια θα χορεύουμε στο ρυθμό των εκπροσώπων της τρόικας που θα διατάσσουν κι εμείς θα υπακούμε σαν τις αρκούδες στα παζάρια.

Από τη συνέντευξη τύπου αυτό που ξεκαθαρίστηκε είναι το σχέδιο που τόσο καιρό εξυφαίνονταν στα υπόγεια του ΔΝΤ και της τρόικας. Δηλαδή το ξεπούλημα της όποιας περιουσίας έχει απομείνει στη χώρα.

Πουλήστε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΤΤ, λιμάνια, ΟΠΑΠαπαίτησαν οι τροικάνοι. Και να μιλάγαμε για ζημιογόνες εταιρείες που επιβαρύνουν τα δημόσια οικονομικά να επικροτήσουμε, να μπούμε και μπροστά στην προσπάθεια. Μιλάμε, όμως, για τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις που έχει αυτή η χώρα. Μιλάμε για τα φιλέτα της Ελλάδας που πλέον θα περάσουν στα χέρια, σίγουρα ξένων, μετά το ευρύ σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που ανακοίνωσε χθες, όχι η κυβέρνηση, αλλά η τρόικα. Το ποσό των 50 δισ. ευρώ έχουν υπολογίσει από το πακέτο πώλησης των κρατικών εταιρειών. Κάνοντας το χατίρι ξένων και ελληνικών συμφερόντων που θέλουν να πατήσουν πόδι σε ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, τυχερά παιχνίδια και τράπεζες, οι τροικάνοι άνοιξαν τα χαρτιά τους.

Είπαν επίσης ότι θα πρέπει οι ελληνικές τράπεζες να απογαλακτιστούν από την ΕΚΤ γι’ αυτό και θα πρέπει να πουλήσουν πάγια του ενεργητικού τους αλλά και να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις. Προανήγγειλαν δηλαδή κινήσεις για την Αγροτική, την Alpha Bank, τη Eurobank, την Πειραιώς και γιατί όχι και την Εθνική.


Επέρχεται το ξεπούλημα της Εθνικής κυριαρχίας μας [5]

Μας το είπε ως υπουργός εξωτερικών....  

Και το επαναδιατυπώνει για να το εμπεδώσουμε...

« Δεν υπάρχει θέμα να απωλέσουμε βασικά στοιχεία της εθνικής μας κυριαρχίας. Γι΄ αυτά έδωσα τη μάχη και θα την ξαναδώσω όποτε χρειαστεί. Αλλάζουμε τα πράγματα όχι για να ικανοποιήσουμε τις Βρυξέλλες αλλά για να απελευθερωθεί η Ελλάδα να τελειώνουμε ».

Την κατηγορηματική αυτή διαβεβαίωση έδωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας στην πρόκληση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη ότι στις 25 Μαρτίου θα κληθεί να πει το μεγάλο "όχι" ή το μεγάλο "ναι" στην εκχώρηση των εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, όπως ζητά η κυρία Μέρκελ.

Και από το σημείο αυτό, όπως όλοι μας αντιλαμβανόμαστε, αρχίζουμε πλέον δικαίως και χωρίς εικοτολογίες να διαπιστώνουμε πως ο πρωθυπουργός της τρόικας και του ΔΝΤ, ανθύπατος διαχειριστής του Ελληνικού κράτους, έχει καταλήξει πως θα χάσουμε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, που όμως δεν αποτελεί βασικό στοιχειο της ίδιας της εθνικής κυριαρχίας... Με απλά λόγια, γνωρίζει (ή έχει ήδη συμφωνήσει) στην απώλεια εθνικής κυριαρχίας! Μηπως όμως κάποιος πρέπει να του ζητήσει να μας εξηγήσει τι εννοεί με την φράση "Δεν υπάρχει θέμα να απωλέσουμε βασικά στοιχεία της εθνικής μας κυριαρχίας"; Αν μη τι άλλο, απαιτείται η διευκρίνηση... 

Όπως όλα δείχνουν, το τι θα παραχωρήσουμε έναντι των "δανείων" έχει ήδη αποφασισθεί.

Το κουστούμι έχει ραφτεί και τα φέσια μαζί. Θα τα φορέσουμε και θα τα καμαρώνουμε ταυτόχρονα. Καθισμένοι απέναντι στήν τηλεόραση επί του καναπέως !!!

Εκτός και αν καθείς εξ' ημών κάνει ότι του επιτρέπουν οι δυνάμεις του για να συνέλθουμε επιτέλους απο αυτόν τον εθνικό λήθαργο και μαρασμό και αναλάβουμε δράση.

Μέχρι τότε ''Αφύπνιση''....Αυτή πρέπει να είναι η λέξη που θα κυκλοφορεί και θα μετουσιώνεται σε πράξη ανάμεσα σε όλους τους Έλληνες. Αργά η γρήγορα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο κατ' αυτόν τον τρόπο θα κατανοήσουμε τα παραγματικά αίτια της τωρινής κατάστασης που βιώνουμε καθημερινά εγώ και εσείς ...

Μόνο τότε θα μπορούμε έστω και να φανταζόμαστε ένα καλύτερο μέλλον, όχι για εμάς, αλλά για τα παιδιά μας...Σημειώσεις
[1] anti-ntp.blogspot.com
[2] Παγκόσμια Τράπεζα (στοιχεία β' τριμήνου 2010)
[3] Παυλος Ν. Λ.
[4] antinews.gr
[5] kostasxan.blogspot.com
 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top