Select Menu


Συζητείται την Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ένα προσχέδιο ψηφίσματος για την Τουρκία με το οποίο ουσιαστικά συστήνεται αυστηρότερος έλεγχος των ενόπλων δυνάμεων και των στρατιωτικών δαπανών και ανάκληση του casus belli κατά της Ελλάδας.

Είναι φτιαγμένο σε μία "φόρμα" που είναι σίγουρο ότι θα απορρίψει η Τουρκία, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον γαλλογερμανικό άξονα να βρούν ακόμα μία δικαιολογία για την "αναβολή επ'άπειρον" της ένταξής της στην Ε.Ε.

Μάλιστα προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω καλείται η Τουρκία να διευρύνει τις προσπάθειες για εκδημοκρατισμό και να προβεί σε ενέργειες που να της εξασφαλίζουν καλή γειτονία.

Στις αναφορές για το Κυπριακό, η Τουρκία καλείται να στηρίξει ενεργά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις, να συμβάλει με απτό τρόπο στη συνολική διευθέτηση του κυπριακού ζητήματος και να διευκολύνει τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος.

Προτεινεται ακόμα στην Τουρκία να αποσύρει άμεσα τις στρατιωτικές της δυνάμεις από την Κύπρο και να παροτρύνει μετά επιτάσεως τις δύο κοινότητες στην Κύπρο να εργασθούν εντατικά, κάτι που είναι και αίτημα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top