Select Menu


Σχετικό:-45C στην Αμερική λόγω "υπερθέρμανσης του πλανήτη"!!

Σε μια πρώτη ματιά η εικόνα -που παρατίθεται παρακάτω- ίσως μοιάζει με κάποιο ντοκιμαντέρ από το Discovery Channel για μια μακρινή εποχή των παγετώνων που επικρατούσε κάποτε στη Γη, στην πραγματικότητα όμως είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε όλο το βόρειο ημισφαίριο.

Η εικόνα προέρχεται από την αμερικανική ένωση ατμόσφαιρας και ωκεανών NOAA (National Oceanic And Atmospheric Association) την ημέρα που η μισή βόρεια Αμερική βρισκόταν εν μέσω της νέας πρόσφατης επέλασης του χιονιά. Η εικόνα είναι σύνθεση πολλών φωτογραφιών από διάφορους δορυφόρους κυβερνητικών υπηρεσιών μεταξύ αυτών και της αμερικανικής Αεροπορίας.

Αν και περιοχές όπως ο Αρκτικός κύκλος, η Σιβηρία ή η Γροιλανδία να καλύπτονται από χιόνι δεν προκαλεί κάποια έκπληξη εντούτοις η συνολική εικόνα που επικρατεί στο βόρειο ημισφαίριο, σίγουρα ξενίζει. Σε ότι αφορά τις ΗΠΑ το κύμα ψύχους εξαπλώνεται από την Αλάσκα έως και τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, ενώ το μέτωπο του ψύχους έχει κατέβει σε περιοχές όπως το Τέξας και το βόρειο Μεξικό.

Ειδικότερα στις ΗΠΑ το κύμα ψύχους προκαλείται από δύο τεράστια μέτωπα τα οποία ουσιαστικά συγκρούονται μεταξύ τους προκαλώντας χιονοθύελλες ένα φαινόμενο που αν και έχει ξαναγίνει εντούτοις συμβαίνει μια φορά κάθε 50 χρόνια.

«Μια θύελλα η οποία αφήνει πίσω της μισό μέτρο χιόνι είναι κάτι που βλέπουμε κάθε 50 χρόνια» σημείωσε μετεωρολόγος από την αμερικανική υπηρεσία καιρού.

Η εικόνα του NOAA δείχνει πως ο καιρός έχει επηρεάσει στην Ευρώπη από τη Σκοτία, ενώ αρχίζει και κινείται νότια από τη Γερμανία προς την Ιταλία και τέλος της Ελλάδα. Τουρκία, Ιράν, αλλά και βόρειες περιοχές της Ινδίας και της Κίνας επηρεάζονται επίσης.

Η εικόνα κυκλοφόρησε την ίδια ημέρα που ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και οπαδός της θεωρίας της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη Al Gore υπεραμύνθηκε των θέσεών του λέγοντας πως το φαινόμενο αυτό είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Γράφοντας στο προσωπικό του blog το Αl’s Journal ο Gore σημειώνει: «Όπως αποδεικνύεται η επιστημονική κοινότητα αντιμετωπίζει αυτό το ερώτημα κάποιο καιρό τώρα. Η απάντηση είναι πως οι αυξημένες χιονοπτώσεις έρχονται σε πλήρη σύμπνοια με τα όσα έχουν προβλέψει ως επίπτωση της προκαλούμενης από τον άνθρωπο παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη».

Η απάντησή του ήρθε μετά από την τηλεοπτική «πρόκληση» που του απηύθυνε ο γνωστός τηλεσχολιαστής Bill O'Reilly του αμερικανικού δικτύου Fox News όταν ρώτησε «εάν έχουμε παγκόσμια υπερθέρμανση γιατί τότε η νότια Νέα Υόρκη έχει μεταμορφωθεί σε τούνδρα».

Γενικώς η θεωρεία της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη έχει ως άξονα τις αυξημένες θερμοκρασίες οδηγούν σε ερημοποίηση περιοχών.

Εάν η παγκόσμια υπερθέρμανση πάντως του πλανήτη όπως ισχυρίζεται ο Αl Gore αλλά και το απανταχού οικολογικό κίνημα σε όλες του τις εκφάνσεις, όπως και στην Ελλάδα μαζί με τα κάθε λογής εγχώρια "παπαγαλάκια" του, καταλήξει στη μεγάλη ψύξη, ε ναι τότε έχουμε παγκόσμια υπερθέρμανση... δικαιώνοντας τις θέσεις τους. Με άλλα λόγια, ότι και να γίνει -είτε κρύο είτε ζέστη- πάλι μέσα θα πέσουν.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top