Select Menu


Καλώς τα δεχτήκαμε! Θυμάστε ότι η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε την αλληλεγγύη της στην ελληνική κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις των τοποτηρητών της Τρόικας για το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας; Φαίνεται ότι αυτή τη στήριξη ήρθε η ώρα να την πληρώσουμε ακριβά.


Αναλυτικότερα την ελπίδα των ΗΠΑ να υπάρξει λύση στη μακροχρόνια διαφορά μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το όνομα έτσι ώστε να προχωρήσει η ΠΓΔΜ στην αναζήτηση της ένταξής της στο ΝΑΤΟ και την εκπλήρωση των ευρωατλαντικών προσδοκιών της, εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στην Ουάσιγκτον.

Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Πι Τζέι Κρόουλι, ο οποίος σημείωσε ότι συζητήθηκε επίσης ένα ευρύ φάσμα διμερών και περιφερειακών ζητημάτων.

Στη διάρκεια της συνάντησης η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξέφρασε την ανησυχία της για τις εξελίξεις στους τομείς του σεβασμού των αρχών του δικαίου, και της απρόσκοπτης λειτουργίας των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης.

Η κ. Κλίντον αναγνώρισε πάντως, τη συμμετοχή και τη γενικότερη την προσφορά της ΠΓΔΜ στις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν.

Ο κ. Γκρούεφσκι συναντήθηκε και με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Γκρούεφσκι στους δημοσιογράφους, τόσο η Χ.Κλίντον όσο και ο Τζ.Μπάιντεν τόνισαν ότι Αθήνα και Σκόπια δεν πρέπει περιμένουν από άλλους να επιλύσουν το πρόβλημα, καθώς και πως οι δύο πλευρές πρέπει να παραμείνουν αφοσιωμένες στην εξεύρεση λύσης.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top