Select Menu


Η AGENCE EUROPE σε δημοσίευμα με τίτλο «Μείωση της παράνομης μετανάστευσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα» αναφέρει ότι από τότε που αναπτύχθηκε η ευρωπαϊκή δύναμη συνοριοφυλάκων στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο αριθμός των παράνομων διελεύσεων σχεδόν μειώθηκε κατά το ήμισυ σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Frontex.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι έως το τέλος Νοεμβρίου ο αριθμός των ατόμων που πέρασαν παράνομα τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας έπεσε κατά 43,7% σε σχέση με τον Οκτώβριο. Παρόλα αυτά η Frontex δεν θριαμβολογεί.

«Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τον αντίκτυπο της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής δύναμης ταχείας επέμβασης (Rabit) δήλωσε ο Αναπληρωτής Δ/ντής του οργανισμού Gil Arias Fernandez. «Ακόμα όμως και αν αυτή η μείωση μπορεί να αποδοθεί και σε σειρά άλλων παραγόντων όπως οι εποχικές διακυμάνσεις της λαθρομετανάστευσης ή οι μετεωρολογικές συνθήκες, παρόλα αυτά είναι σημαντική» συμπλήρωσε.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι περίπου 175 ειδικοί συνοριοφύλακες αναπτύχθηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα υπό την αιγίδα της Frontex. Εκτός από την πραγματοποίηση περιπολιών, βοήθησαν επίσης τις ελληνικές αρχές στη διεξαγωγή συνεντεύξεων με τους λαθρομετανάστες προκειμένου να διαπιστωθεί η εθνικότητά τους.

Από την αρχή της επιχείρησης, συνελήφθησαν 13 άτομα που προέρχονταν από την Τουρκία, το Αφγανιστάν, τη Βουλγαρία, την Παλαιστίνη και τη Γεωργία. Επίσης σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Frontex, από τις 2 Ιουνίου περισσότεροι από 33.000 λαθρομετανάστες ανιχνεύθηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. H πλειοψηφία προέρχεται από το Αφγανιστάν (47%) , το 17% από την Αλγερία, το 8% από το Πακιστάν, το 7% από τη Σομαλία και το 5% από το Ιράκ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top