Select Menu


Την περαιτέρω ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στο κέντρο της Αθήνας με πεζές και εποχούμενες περιπολίες ανακοίνωσε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. σε σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο ειδικός εισαγγελέας για την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας, Αντρέας Καραφλός.


Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης όπου συμμετείχαν ανώτατα στελέχη της αστυνομίας, εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων, ο Συνήγορος του Πολίτη και η Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας (ΚΙΠΟΚΑ), ο ειδικός εισαγγελέας επεσήμανε ότι θα πρέπει άμεσα να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε ο κάθε πολίτης, είτε ως κάτοικος, είτε ως επιχειρηματίας, είτε ως απλός επισκέπτης, να αισθάνεται ασφαλής στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας από την πλατεία Ομονοίας και το Θησείο έως τα Εξάρχεια και τον Άγιο Παντελεήμονα.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε επίσης από την αστυνομία να υπάρξει άμεση κινητοποίηση με συνεχείς περιπολίες και οτιδήποτε άλλο κρίνεται ως ενδεδειγμένη ενέργεια για την ουσιαστική αστυνόμευση της περιοχής.


Τα στελέχη της αστυνομίας από την πλευρά τους επεσήμαναν ότι θα πρέπει πρωτίστως να υπάρξει πολιτική βούληση για την επίλυση του ζητήματος καθώς, όπως τόνισαν, αποτελεί καθημερινή πρακτική να συλλαμβάνονται κακοποιοί στο κέντρο της Αθήνας αλλά να επιστρέφουν αμέσως μετά στο ίδιο σημείο γιατί η δικαιοσύνη τούς αφήνει ελεύθερους. Δόθηκε πάντως η διαβεβαίωση ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει αισθητή ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας για την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Οι εκπρόσωποι της Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας επεσήμαναν από την πλευρά τους ότι δεν νοείται η πλατεία Ομονοίας, μια από τις πιο γνωστές πλατείες στην Ευρώπη, καθώς και οι γύρω δρόμοι να παραμένουν ουσιαστικά αφύλακτοι με αποτέλεσμα να αποτελούν κέντρο άνθησης της εγκληματικότητας. Ορισμένοι δρόμοι μάλιστα όπως η Γερανίου και η Μενάνδρου αποτελούν πλέον, όπως τόνισαν, άβατο ακόμη και για τους ίδιους τους αστυνομικούς. Ενδεικτικό μόνο της κατάστασης που επικρατεί στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας είναι ο χάρτης εγκληματικότητας (φωτό) που δείχνει τα σημεία όπου δραστηριοποιούνται οι διάφορες συμμορίες.

Η διακίνηση ναρκωτικών για παράδειγμα από την Ομόνοια, που ήταν το βασικό σημείο αναφοράς για τους εμπόρους, έχει μετακινηθεί κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος στην περιοχή του Πολυτεχνείου. Το trafficking έχει απλωθεί όχι μόνο σε ολόκληρη την περιοχή του Μεταξουργείου αλλά ήδη επεκτείνεται σε περιοχές όπως είναι η Κυψέλη, το παραεμπόριο ανθεί σε ολόκληρο το κέντρο, ενώ υπάρχουν δυο τρεις δρόμοι που αποτελούν άβατο ακόμη και για αστυνομικούς όταν αυτοί κινούνται σε μικρές ομάδες.

paraskevi13.com

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top