Select Menu

Ένταση στο Ανατολικό Αιγαίο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, δεκαοκτώ τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.

Καταγράφηκαν δεκατέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε δεκατρείς παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου μεταξύ Λέσβου και Χίου. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. Τέσσερα από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Η γειτονική χώρα έχει δεσμεύσει περιοχή στο ανατολικό και κεντρικό Αιγαίο και διεξάγει αεροναυτική άσκηση. Ένα μεγάλο μέρους του στόλου της γειτονικής χώρας είναι ήδη αναπτυγμένο σε μια προφανή "επίδειξη δύναμης". Σύμφωνα με πληροφορίες του Εν Κρυπτώ σημαντικός αριθμός σκαφών του ΤΝ προέβη σε προκλητικότατες παραβιάσεις των εθνικών χωρικών υδάτων σε Χίο και Ρόδο.

Ομάδα μάχης του ΤΝ αποτελούμενη απο τις φρεγάτες F-491 Giresun, F-492 Gemlik (Perry class) και τις κορβέτες F- 503 Beykoz και F- 504 Bartin (Α-69 class) παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα στην Χίο, καθ΄οδόν προς το ΝΑ Αιγαίο. Ανάλογη εικόνα και στην Ρόδο με 4 φρεγάτες,1 Α-69 και 1 κανονιοφόρο

Οικοδομώντας "εμπιστοσύνη"...

Στο μεταξύ, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος επισκέπτεται την Τουρκία (7 έως 9 Δεκεμβρίου) προσκεκλημένος του διοικητή των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων στρατηγού Ερντάλ Σεϊλάνογλου.

Επίσης, από σήμερα ως τις 10 του μηνός επισκέπτεται τη γειτονική χώρα αντιπροσωπεία του ΓΕΕΘΑ με επικεφαλής τον διευθυντή του κλάδου Στρατηγικής και Πολιτικής, με σκοπό την υπογραφή του Προγράμματος Δραστηριοτήτων έτους 2011 στο πλαίσιο των .......μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χώρων.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top