Select Menu


Τελικά, ο Δημ. Δρούτσας είναι άτεγκτος φαίνεται… Ακόμη κι ο λογαριασμός του, που έκλεισε με ευθύνη της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στη Γερμανία, δεν περιείχε παρά ψίχουλα… Έτσι για να καταλάβουν μερικοί, πόσο καλά γνωρίζουμε τα τρέχοντα… (λέμε τώρα).
Αντιθέτως φαίνεται να κόστισαν κάτι παραπάνω οι πολυήμερες διακοπές του υφυπουργού Εξωτερικών Σπ. Κουβέλη στην Κούβα! Όχι μόνο γιατί ξεπέρασαν το δεκαήμερο, ούτε γιατί αποκλείστηκε στο Παρίσι (λόγω χιονοπτώσεων). Αλλά γιατί άφησε εκεί στην Κούβα μια ψυχή, να κάνει φωτογραφικό σαφάρι! Κι επειδή η κυρία (Σ.Μ.) στην Κούβα δεν έπρεπε να μείνει μόνη, φιλοξενήθηκε στην πρεσβευτική κατοικία! Εκτός, αν επειδή ανήκει στο προσωπικό γραφείο του υφυπουργού, διαθέτει τη σχετική διευκόλυνση… Αλλά αυτά τι αξία έχουν όταν κανείς δεν θέλει να ανακαλύψει πως «τρώμε τα λεφτά μαζί» που λέει και ο Θ. Πάγκαλος. Να κάπως έτσι, που κάνουν και στο… υπεξ!

ΚΟΥΙΖ: Αλήθεια πως είναι δυνατόν κύριε Κουβέλη άτομο που σε δημόσιο βίντεο δηλώνει ότι …οι ισραηλινοί βομβαρδίσαν δικαίως νοσκομεία και σχολεία στη Γάζα γιατί το ίδιο (το άτομο) έχει ενδείξεις ότι εκεί κρυβόντουσαν άνδρες της Χαμάς, να το έχετε στο προσωπικό σας γραφείο. Μοιράζεστε κι εσείς την ίδια άποψη; Θα είχε … εξαιρετικό ενδιαφέρον!

Σε κλείσιμο πέντε πρεσβειών σκέφτεται να προχωρήσει το 2011 η κυβέρνηση της Σουηδίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας. Πρόκειται για τις πρεσβείες σε Αργεντινή, Βέλγιο, Βιετνάμ, Μαλαισία και Αγκόλα. ”Αυτή η επίπονη προσπάθεια είναι αποτέλεσμα της πρόσφατης απόφασης της κυβέρνησης να κόψει 43,9 εκατ. δολάρια από τα κονδύλια που διατίθενται για κυβερνητικά γραφεία”, δήλωσε ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών, Carl Bildt. Ακριβώς όπως κι εμείς δηλαδή. Τι χρειαζόμαστε τη διπλή πρεσβεία στο Βέλγιο όταν υπάρχει η ΜΕΑ; Θα μπορούσε το Προξενείο μιας και μένει Γενικό (τουλάχιστον προς ώρας) να λειτουργεί υπό τον πρέσβη που είναι επικεφαλής της ΜΕΑ και που θα διαπιστεύονταν και στο Βασίλειο του Βελγίου… Αλλά να κοπεί θέση πρέσβη; Αδύνατον… Και στο Βιετνάμ γιατί;  Αντίθετα στην Αργεντινή είναι ανάγκη να παραμείνει, κι όχι μόνο χάρη στον Ελληνισμό…

Επανήλθε στο προσκήνιο ο διαγωνισμός για τους Εμπειρογνώμονες που είχε πραγματοποιήσει η Ντόρα Μπακογιάννη. Μετά από τριετή καθυστέρηση λόγω νομικών προβλημάτων η σημερινή ηγεσία του ΥΠΕΞ, ανέλαβε το πολιτικό κόστος εισαγωγής ορισμένων γιατρών και άλλων ειδικοτήτων, που έχει ανάγκη το ΥΠΕΞ, σε περίοδο κρίσης….  Ωστόσο υπάρχει και παλιότερος διαγωνισμός που έχει μείνει στον αέρα και τεχνικά μάλλον προηγείται, οπότε ενδεχομένως θα προκύψουν νομικά προβλήματα… Ο ίδιος ο διαγωνισμός, πρόκειται για σκάνδαλο που ξεκίνησε από την περίοδο της Ντόρας Μπακογιάννη για να φτάσει στις μέρες μας, στα χέρια του Δημήτρη Δρούτσα που υποστηρίζει ότι «καλώς έκανε» η προηγούμενη υπουργός (να δούμε αν του αρπάξει τη θέση σε πρίπτωση συνεργασίας της με τον Γιωργάκη τι θα λέει). Αναφερόμαστε στα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τους Εμπειρογνώμονες που δημοσιεύθηκε όλις την περασμένη εβδομάδα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, έτσι Χριστουγεννιάτικα για να μην πάρουμε … είδηση! 

Νομικός με γνώση του υπουργείου, υποστηρίζει πως οι επιλογές προκαλούν εύγλωττες υποψίες σχετικά με τη νομιμότητα τους αλλά ακόμη περισσότερο και με την προκήρυξη θέσεων που δεν αποβλέπουν στην πραγματικότητα στην κάλυψη αναγκών αλλά εξασφάλισης θέσης από… γνωστούς συγγενείς και φίλους. Έτσι, όπως αναφέραμε και παλιότερα (21.1.2010) διακρίνονται ανάμεσα σ άλλους ο εκλεκτός της Φωτεινής Τομάη και συνεργάτης της επί δεκαετία και πλέον, Γιώργος Πολυδωράκης, στον τομέα «Έρευνα και τεκμηρίωση Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οργάνωσης». Το γεγονός ότι η εμπειρογνωμοσύνη του προέρχεται από τη θητεία του στο υπουργείο, δεν λέει τίποτε σε κανένα; Η επιλεγμένη «Πολιτιστική Σύμβουλος», Κλεοπάτρα Μυρτώ Δηγόνη, πέραν των γνώσεων που πιθανότατα έχει, μήπως έχει και συγγενή στο ΥΠΕΞ; Η Πετρούλα Χατζηπανταζή τι ακριβώς εμπειρογνώμονας θα είναι υπό τον τίτλο «Υγειονομική Πολιτική σε θέματα αναπτυξιακής συνεργασίας, υγειονομικής πρόληψης και προστασίας των μελών των Υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών»; Πρόκειται για τη γνωστή ιατρό του υπουργείου που την … ονόμασαν … Εμπειρογνώμονα! Αλλά προσλαμβάνεται και νεαρός δικηγόρος που η εμπειρογνομωσύνη τους δεν έχει τελειωμό. Είναι ακριβώς τόση όσο και το «μέσον» που διαθέτει.

Με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται το ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Ερζερούμ, στα βάθη της Ανατόλιας, στην Τουρκία όπου πραγματοποιήται εκεί η ετήσια σύνοδος των τούρκων πρέσβεων στους οποίους θα απευθύνει το λόγο, όπως και οι κ. κ. Ερντογάν και Νταβούτογλου. Είναι πρώτη φορά που στην Τουρκία καλείται να μιλήσει Έλληνας πρωθυπουργός στο σκληρό πηρύνα του τουρκικού κατεστημένου, στο οποίο ανήκουν οι πρέσβεις (μαζί με τους στρατιωτικούς). Από την πρόσκληση αυτή αναμένουν στην Άγκυρα (και το διάλογο μαζί τους) να «κατανοήσει» ο κ. Παπανδρέου γιατί η Τουρκία δεν μπορεί να κινηθεί σήμερα με τις ταχύτητες που θα ήθελε προς την… Ευρώπη. Αλλά είναι βέβαιο πως θα ξεχάσουν και το casus belli και τις διεκδικήσεις στο Αιγαίο, Το ζήτημα είναι αν θα τα ξεχάσει και ο Πρωθυπουργός… Κι από εκεί θα πάει στο Παρίσι όπου γίνεται μάζωξη των σοσιαλιστών για την αγροτική πολιτική. Ο δικός μας θα ανοίξειτο Συνέδριο και ο Θαπατέρο θα το κλείσει…

Ακούγεται πως τελικά μπορεί όχι απλώς να καταργθούν Γραφεία ΟΕΥ στο εξωτερικό και να επιστρεψουν στο κέντρο αρκετοί ακόμη από αυτούς αλλά πως αντιμετωπίχουν την πιθανότητα ορισμένοι εξ αυτών, ιδιαίτερα οι νεώτεροι σε «υπηρεσιακή ηλικία» να υποχρεωθούν σε μετάταξη σε άλλους χώρους του ευρύτερου δημοσίου. Η ηγεσία των ΟΕΥ έχει παρόμοιες σχετικές ενδείξεις;

ΥΔΑΣ 10plus! Για τη γνωστή σε όλους σας ΥΔΑΣ που επειδή έφθασε τα 10 χρόνια ύπαρξης, της προσθέσαν το “10plus” για να την κάνουν πιο εύπεπτη λεκτικά. Όσο για την βοήθεια από 43 εκατομμύρια ευρώ πέρυσι, φέτος περιορίστηκαν μόλις σε 32, που φυσικά δεν είναι λίγα για μια χώρα που επιχειρεί να κάνει οικονομίες κι ένα υπουργείο που υποστηρίζει πως ακολουθεί περιοριστική πολιτική…

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ, λέγεμε Γραφείο ΟΕΥ, διοργάνωσε, στις 15 τρ., εκδήλωση, με στόχο την προαγωγή των διμερών ελληνο-ισραηλινών οικονομικών σχέσεων. H εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν άνω των 100 επιχειρηματιών και εκπροσώπων φορέων, περιλάμβανε σεμινάριο, με κύριο αντικείμενο τις καθαρές τεχνολογίες και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και επιχειρηματικές συναντήσεις. Για την εκδήλωση, συνεργάσθηκαν με την Πρεσβεία, από ισραηλινής πλευράς, τα Υπουργεία Εξωτερικών και Βιομηχανίας, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων, το Ινστιτούτο Διεθνούς Συνεργασίας και Εξαγωγών, η Ομοσπονδία Εμπορικών Επιμελητηρίων και το Ισραηλινο-Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ενώ, από ελληνικής, το Invest in Greece Agency.                                                                                                                                                                                                 Γι αυτό συμφωνώ μαζί σας… κλείστε τα υτά τα Γραφεία!

Α! πολύ ζηλέψαμε εκείνη τη γλάστρα με σοκολατάκια Ferrero,που μετέφεραν στο γραφείο του Γ. Κουμουτσάκου!

Ο ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top