Select Menu


-Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος διαβίβασε στη Βουλή δικογραφία, η οποία αφορά κακοδιαχείριση περίπου 170 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Θήρας και Δασών (το Ταμείο των κυνηγών) με εμπλεκόμενα πρόσωπα τους πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και.....Τροφίμων Ευάγγελο Μπασιάκο και Αλέξανδρο Κοντό.

-Η δικογραφία σχηματίστηκε ύστερα από καταγγελίες της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε έρευνα από οικονομικό επιθεωρητή.

Κατά την έρευνα αυτή διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σωστή η διαχείριση των οικονομικών των Ταμείων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεδομένου ότι έπρεπε να λειτουργούν χωριστά, ένα Ταμείο για τη θήρα και ένα Ταμείο για τα δάση.
Η έρευνα του επιθεωρητή αφορούσε τη διαχείριση του ειδικού φορέα δασών την τετραετία 2004-2008.
Ακόμη, από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι παρά τη νομοθετική πρόβλεψη για λειτουργία δύο χωριστών Ταμείων,
ουσιαστικά λειτουργούσε ένα, με τη μεταφορά κονδυλίων είτε στη μια είτε στην άλλη πλευρά.

-Τα κονδύλια αυτά χρησιμοποιήθηκαν για διάφορες δράσεις.

Κατόπιν αυτών η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες, ποινικές ευθύνες των δύο πρώην υπουργών Μπασιάκου και Κοντού.

-ΠΑΓΚΑΛΕ ....ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ.....

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top