Select Menu

Πάνω στην υπόθεση Βατοπεδίου κτίστηκαν καριέρες, έγιναν  υπουργοί, έβγαλαν περισσότερα χρήματα παίρνοντας μέρος στις συνεδριάσεις των εξεταστικών επιτροπών αλλά δυστυχώς με την απόφασή τους στην ψηφοφορία, οι βουλευτές κυρίως του ΠΑΣΟΚ απογοήτευσαν και τον τελευταίο Έλληνα αισιόδοξο ότι θα έριχναν φως στην υπόθεση…!

Αποδείχτηκε φιάσκο … και το χειρότερο σηματοδοτεί η εξέλιξη αυτή και το μέλλον των εξεταστικών επιτροπών για τη Ζήμενς και τα Ομόιλογα.

Σήμερα ολοκληρώθηκε και η κλήρωση των μελών του Δικαστικού Συμβουλίου το οποίο θα κρίνει αν συντρέχει λόγος έκδοσης βουλεύματος που θα παραπέμπει Υπουργό στο ακροατήριο του Ειδικού Δικαστηρίου. Όμως όλα δείχνουν ότι το Δικαστικό Συμβούλιο θα σηκώσει τα χέρια ψηλά και, ή θα αποφασίσει ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, ή δεν θα ασχοληθεί καθόλου θεωρώντας άκυρη τη διαδικασία παραπομπής των τριών πρώην Υπουργών της ΝΔ.

Η κλήρωση έγινε ως εξής: Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγ. Νιώτης ανέγνωσε αρχικά τα 54 ονόματα των μελών του Αρείου Πάγου από τον κατάλογο που διαβιβάστηκε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και με τη βοήθεια των Αντιπροέδρων Ευ. Αργύρη, Ροδούλας Ζήση και Β. Αποστολάτο, τα τοποθέτησαν ένα, ένα στο αντίστοιχο αδιαφανές σφαιρίδιο το οποίο έριξε στην κάλπη επί της Έδρας. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Βουλής ανέσυρε κατά σειρά τρία σφαιρίδια για τα τακτικά μέλη του Συμβουλίου και δύο σφαιρίδια για τα αναπληρωματικά μέλη.

Για κάθε σφαιρίδιο που ανασύρθηκε, ανοίχθηκε και αναγγέλθηκε το όνομα του μέλους. Έτσι, μετά την κλήρωση τακτικά μέλη ορίζονται οι κύριοι Παναγιώτης Κομνηνάκης, Ιωάννης Γιαννακόπουλος και Αντώνης Αθηναίος. Ως αναπληρωματικά μέλη ορίζονται οι κυρίες Βαρβάρα Κριτσωτάκη και Δήμητρα Παπαντωνοπούλου.

Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται και για τα δύο τακτικά και το ένα αναπληρωματικό μέλος του Δικαστικού Συμβουλίου που προέρχονται από το Συμβούλιο της Επικρατείας και για τον εισαγγελέα του Δικαστικού Συμβουλίου και τον αναπληρωτή του, οι οποίοι προέρχονται από τα μέλη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Οι δύο τακτικοί και ένας αναπληρωτής από τους 53 δικαστές του ΣτΕ είναι οι κύριοι Παναγιώτης Πικραμένος, Μαρίνα Παπαδοπούλου και Βασιλική Καλατζή.

Από τους 17 Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου τακτικό μέλος ορίζεται ο Μιλτιάδης Ανδριοτέλης και ως αναπληρωτής ο Δρούσος Εμμανουήλ Παπαδάκης.

Αμέσως μετά την διενέργεια της κλήρωσης, ο Πρόεδρος της Βουλής θα αποστείλει στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου την απόφαση της Βουλής για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των κατηγορουμένων πρώην Υπουργών τα ονόματα των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Δικαστικού Συμβουλίου που κληρώθηκαν καθώς και όλη τη δικογραφία.

Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου διαβιβάζει όλα τα ανωτέρω στοιχεία στον Πρόεδρο του Δικαστικού Συμβουλίου.

Με απόφαση του Συμβουλίου ορίζεται ένα από τα μέλη του που ανήκει στον Άρειο Πάγο ως ανακριτής, στον οποίο διαβιβάζεται αμελλητί η δικογραφία καθώς και όσες δικογραφίες έχουν σχηματιστεί κατά πιθανών συμμετόχων στις διωκόμενες πράξεις.

Σε περίπτωση που εκδοθεί βούλευμα που παραπέμπει Υπουργό στο ακροατήριο του Ειδικού Δικαστηρίου, τότε συγκροτείται πάλι με διαδικασία κλήρωσης, το Ειδικό Δικαστήριο του άρθρου 86 παρ. 4 Συντάγματος και του άρθρου 12 Ν. 3126/2003 (Ποινική ευθύνη Υπουργών) και το βούλευμα επιδίδεται στον Εισαγγελέα του δικαστηρίου αυτού.


Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top