Select Menu

ο Ισραήλ προωθεί με ταχύτατους ρυθμούς την εδραίωση της συνεργασίας με την Ελλάδα και οι επισκέψεις ισραηλινών υπουργών και αξιωματούχων στο Πεντάγωνο είναι κάτι παραπάνω από συχνές.

Στην Αθήνα βρίσκεται ο υφυπουργός Άμυνας του Ισραήλ Matna Vinai,ο οποίος θα έχει συναντήσεις πρώτα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη και στην συνέχεια με τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο.

Τι ζητάνε οι ισραηλινοί; Προς το παρόν...χώρο. Ζωτικό χώρο για ασκήσεις κυρίως εναέριο χώρο για εκπαίδευση της ΠΑ τους και των πιλότων αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η άσκηση ΜΙΝΩΑΣ 2010,την οποία ισραηλινά ΜΜΕ παρουσίασαν ως την απόλυτη προσομοίωση επίθεσης Ειδικών Δυνάμεων σε επιλεγμένους στόχους του Ιράν!

Η ισραηλινή ΠΑ πολύ συχνά πλέον χρησιμοποιεί τον ελληνικό εναέριο χώρο για ασκήσεις ενώ έλληνες αξιωματικοί των Ειδικών Δυνάμεων προσκλήθηκαν σε σεμινάριο που έγινε στο Ισραήλ για επιχειρήσεις εντός κατοικημένων περιοχών.

Οι σχέσεις του Ισραήλ με τη Τουρκία πάνε από το κακό στο χειρότερο με την καχυποψία της ισραηλινής ηγεσίας να μεγαλώνει και τη Τουρκία να θεωρεί πλέον το Ισραήλ ως μία πολύ σοβαρή απειλή.

Το Ισραήλ θεωρεί αναπόφευκτο το στρατιωτικό χτύπημα στο Ιράν και αυτή τη θέση εξέφρασε ο πρωθυπουργός του και στην Ουάσιγκτον όπου βρίσκεται.
Η Ελλάδα δείχνει ελαφρώς αιφνιδιασμένη στη διαχείριση της ισραηλινής επίθεσης φιλίας, η οποία μάλιστα προς το παρόν δεν ζητά «ανταλλάγματα εμπορικών εξοπλιστικών προμηθειών» ,αφού όλοι οι αξιωματούχοι του Ισραήλ,έχουν εκφράσει την κατανόησή τους για τα οικονομικά μας προβλήματα. Όχι βέβαια ότι δεν γίνονται συζητήσεις ,ειδικά για προγράμματα που έχουν σχέση με τη ΠΑ.
Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top