Select Menu

Στη διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξης που έδωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες, μετά το πέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ακούσαμε μια σειρά πραγμάτων που δημιούργησαν ερωτήματα και κυρίως άφησαν κενά.

Για παράδειγμα μας είπε σχεδόν ευθέως ο κ. Παπανδρέου πως πάμε για αναδιάρθρωση του χρέους με την τριμερή (ΕΚΤ- ΕΕ- ΔΝΤ). Αυτό έχει εξαιρετικά σημαντικές συνέπειες, όπως για παράδειγμα το γεγονός πως θα αυξηθεί το πραγματικό χρέος που θα επιστρέψουμε στους πιστωτές μας.

Μας είπε ακόμη ο κ. Παπανδρέου ότι, μπορεί να πάει σε εκλογές. Κι αμέσως ανέβηκαν τα σπρεντ τόσο, ώστε να καθίσταται και πάλι εντελώς ασύμφορος ο δανεισμός της χώρας πό τις αγορές.

Είπε ο κ. Παπανδρέου ότι ο ίδιος στάθηκε η “ασπίδα” κατά της Άγκελα Μέρκελ. Χωρίς να έχει κάποια δικαιολογία, γιατί τη στιγμή αυτή διάλεξε να “χτυπηθεί” με την κα Μέρκελ όταν ο κατ’ εξακολούθηση δανεισμός μας εξαρτάται από την ίδια.
Αλλά ο κ. Παπανδρέου είπε κι άλλα, όταν συναντήθηκε με τον Ερντογάν και τώρα κάποιοι “βλέπουν” λύση στο Αιγαίο με την Τουρκία να απειλεί και να διεκδικεί όλο και περισσότερα…

Ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε και με τον σκοπιανό πρωθυπουργό Ν. Γκρούεφσκι κι απο εκεί ήρθε επίσης μια φευγαλέα αύρα αισιοδοξίας αλλά χωρίς να έχει υπάρξει αποτέλεσμα.

Το ερώτημα είναι κοινό για όλες τις περιπτώσεις: πιστεύετε κ. Παπανδρέου ότι με κενά λόγια, ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και συνεχείς λαθεμένες αποφάσεις, μπορείτε να περιμένετε κάτι πριν φθάσετε στην κάλπη ;

Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top