Select Menu

Νικόλας Μαρκαντώνης

Τα σχέδια της Άγκυρας για κλείσιμο του περιουσιακού αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Χουριέτ.
Το δημοσίευμα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι σχέδιο της Άγκυρας για διευθέτηση του περιουσιακού, αποτελεί η τουρκοποίηση ε/κ περιουσιών στις οποίες δεν υπάρχουν σήμερα χρήστες ούτως ώστε όταν αποταθούν Ε/κ στην επιτροπή αποζημιώσεων να μπορούν να αποζημιωθούν, και με αυτό τον τρόπο να μην υπάρχουν ε/κ περιουσίες στα κατεχόμενα.

«Η ε/κ πλευρά δεν διαπραγματεύεται με καμιά εφημερίδα, ούτε στη βάση δημοσιευμάτων και φημών», ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος υπέδειξε ότι «οι διαπραγματεύσεις γίνονται στο τραπέζι των συνομιλιών όπου με επιχειρήματα παρουσιάζουμε τις δικές μας προτάσεις και απαντούμε στις προτάσεις της τ/κ πλευράς».

Ωστόσο, τόνισε ότι ο σφετερισμός των ε/κ περιουσιών και ο παράνομος οικοδομικός οργασμός στα κατεχόμενα καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθεια για λύση του κυπριακού.

Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι ο λεγόμενος υπουργός δημοσιονομικών του ψευδοκράτους διέψευσε τις πληροφορίες ότι οι σημερινοί χρηστές των περιουσιών στα κατεχόμενα θα καλούνται να καταβάλουν το 1/3 της αξίας των περιουσιών που σφετερίζονται, η οποία αξία θα  καθορίζεται από την επιτροπή αποζημιώσεων στα κατεχόμενα.
 Το περιουσιακό θα βρεθεί στην ατζέντα της συνάντησης των δύο ηγετών με τον ΓΓ στη Νέα Υόρκη.  Οι διαβουλεύσεις των ΗΕ με τις δυο πλευρές για τον καθορισμό της ατζέντας είναι πυρετώδεις και αναμένεται να ολοκληρωθούν στην επόμενη συνάντηση Χριστόφια-Έρογλου την ερχόμενη Δευτέρα.

Γι’ αυτό σύμφωνα με πληροφορίες μας την Τρίτη το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει το Άτυπο Συμβούλιο Αρχηγών για  να το ενημερώσει για όλες τις λεπτομέρειες.
Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top