Select Menu

«ΔΕΝ ΗΤΑΝ μια ενέργεια με δυνάμει ολέθρια αποτελέσματα, ήταν μια πρόβα τζενεράλε». Αυτή την άποψη καταθέτει στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» ο Μαρκ Σέιτζμαν, πρώην πράκτορας της CΙΑ...
...νυν ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας και συγγραφέας δύο βιβλίων («Κατανοώντας τα Τρομοκρατικά Δίκτυα» και «Ακέφαλη Τζιχάντ»), που έχουν συζητηθεί πολύ.


Ο Αμερικανός ειδικός θεωρεί πως η Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου δεν έστειλε τα παγιδευμένα πακέτα με σκοπό να σκοτώσει, αλλά στο πλαίσιο μιας «δοκιμής, εξού και η μικρή ποσότητα εκρηκτικών, με σκοπό να ελέγξει τη διαπερατότητα των συστημάτων ασφαλείας που τελικά λειτούργησαν πολύ καλά». Για τον Σέιτζμαν, η όλη υπόθεση μπορεί να καταγραφεί ως επιτυχία των διεθνών υπηρεσιών ασφαλείας: «Η μεταξύ τους συνεργασία έχει αναμφισβήτητα ενισχυθεί», λέει. «Αλλά ας μην αυταπατόμαστε: θα υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να αποφασίσει ένας τρελός, ενδεδυμένος τον μανδύα της τρομοκρατίας, να γίνει διάσημος σκοτώνοντας αθώους ανθρώπους». Ο Αμερικανός ειδικός θεωρεί πως ο Μπαράκ Ομπάμα «ορθώς επικεντρώνει την αντιτρομοκρατική προσπάθεια στο Πακιστάν, χωρίς να ξεχνά την Υεμένη».

Ανησυχεί, όμως, διότι «παρά την υπόσχεση που είχε δώσει στην ομιλία του στο Κάιρο», δεν έχει σημειώσει απτή πρόοδο ως προς την εξομάλυνση των σχέσεων των ΗΠΑ με τις μουσουλμανικές χώρες. «Πέρα από τα λόγια», σημειώνει, «η ειρήνη στη Μέση Ανατολή είναι ακόμα μακρινό όνειρο και η ισλαμοφοβία στις ΗΠΑ καλπάζει».
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top