Select Menu

Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν οι ΗΠΑ

Η αποχή νίκησε για μια ακόμα φορά. Η αποχή κυμαίνεται γύρω στο 40% -επιπέδου ευρωεκλογών! Μόνο που το λαϊκό μήνυμα δεν ελήφθη-όβερ.

Φτάσαμε στο σημείο, ο πρωθυπουργός, αντί να πει πως έλαβε το μήνυμα, να μας στείλει ο ίδιος νέο μήνυμα…

Νίκησε λοιπόν, το κυβερνόν κόμμα και έκανε γαργάρα τα περί πρόωρων εκλογών… Χωρίς να περιμένει τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου.

«Ολική επαναφορά», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που παρουσίασε αύξηση ποσοστών», δήλωσε η γραμματέας του.

«Αν αθροίσουμε τα ποσοστά που έλαβαν τα τρία κομμάτια της τριχοτομημένης αριστεράς…», είπε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε πρωινάδικο.

Το «Λάος» διατήρησε τις δυνάμεις του, είπε υποψήφιος περιφερειάρχης του που πάτωσε…

Το Μητσοτακέικο, πανηγυρίζει με την εκλογή –με το πρώτο- του υιού Μπακογιάννη από την πρώτη Κυριακή- και την είσοδο του υποψηφίου τους στην Κρήτη στο Β’ γύρο, ξεπερνώντας τον υποψήφιο της ΝΔ.

Όλοι νίκησαν λοιπόν.

Ποιος έχασε όμως;

Μα όπως πάντα ο λαός. Που αν και όλοι τον κολακεύουν, έδειξε για μια ακόμα φορά, πως δεν έχει καταλάβει τίποτα. Τουλάχιστον όσοι πήγαν στις κάλπες, που επιβράβευσαν άλλη μια φορά τον δικομματισμό. Έστω και σε μειωμένο επίπεδο.


Χαμένος από το εκβιαστικό πρωθυπουργικό δίλημμα ήταν ο «μεγάλος αντίπαλος», ο Γιάννης Δημαράς. Επειδή, όσοι είχαν σκεφτεί να τον ψηφίσουν προτίμησαν τελικά την αποχή – υποστηρίζουν οι ερμηνευτές δημοσκόποι.

Έτσι κι ο Γιάννης τήρησε την προεκλογική υπόσχεσή του και παραιτήθηκε από την βουλευτική του έδρα. Για να λείψει άλλος ένας έντιμος από το Κοινοβούλιο. Κι όμως, το (ποσοστό σε αναγωγή) 4% που πήρε το «Άρμα» του, τον καθιστά σε διαστάσεις κόμματος.

Το εκλογικό αποτέλεσμα έδειξε σε πραγματικούς αριθμούς, πως ο μεγάλος Χαμένος είναι το νέο-ΠαΣοΚ.

Η ΝΔ μείωσε τη διαφορά των 10 μονάδων σε δύο. Κι όμως, το συνολικό ποσοστό του δικομματισμού βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο του… Το ποσοστό της ΝΔ βελτίωσε και η «συνεργασία» στις περιφέρειες με το «Λάος».

Στους χαμένους των εκλογών, θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στα εκλογικά τμήματα. Πολύωρη προετοιμασία στην χαρτούρα της γραφειοκρατίας και κατόπιν σε πάρα πολλά εκλογικά τμήματα δεν πλησίασε ούτε ένας από την εφορευτική επιτροπή… Επειδή δεν υπάρχει πολιτική συνείδηση στους πολίτες. Αλλά και επειδή γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να τιμωρηθεί η αδιαφορία τους… Επειδή νόμοι υπάρχουν αλλά ουδέποτε εφαρμόζονται σ’ αυτόν τον τόπο.

Στον δημοκρατικό κόσμο της παγκοσμιοποίησης, η αποχή είναι το κυρίαρχο όπλο της άρχουσας τάξης. Θυμάμαι ότι σε κάποιες από τις αμερικάνικες εκλογές, ο Μπιλ Κλίντον είχε γίνει πρόεδρος με ποσοστό μόλις 22%.

Η αποχή είναι υπέρ του συστήματος. Σε λίγο θα πηγαίνουν στις κάλπες μόνο τα μέλη των κομμάτων και αργότερα, μόνο οι υποψήφιοι για να ψηφίσουν τους εαυτούς τους... Επειδή ποιος από τους πολιτικούς κοιτάζει στα μάτια τους ψηφοφόρους λέγοντάς τους την αλήθεια;
Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top