Select Menu

Θυμάστε όλοι πόσο σημάδια έδινε η κυβέρνηση προεκλογικά, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Τι προσέλκυση επενδύσεων, τι χρήμα με ουρά από το εξωτερικό, την πάταξη της γραφειοκρατίας και άρση των εμποδίων για τους ξένους και Ελληνες επιχειρηματίες.
Ήρθε, λοιπόν η σημερινή  έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την επιχειρηματικότητα παγκοσμίως για να αποδείξει ότι ελάχιστα αν όχι τίποτε έχουν γίνει στον τομέα αυτό. Φυσικά η κυβέρνηση θα επικαλεστεί το γεγονός ότι τώρα προωθεί το fast track, αλλά με διαλυμένο κρατικό μηχανισμό και με μια κυβέρνηση που επιβάλλει συνεχώς φόρους το… fast track μας μάρανε.

Στην έκθεση «Doing Business 2011» η Ελλάδα χάνει 12 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη με τις χώρες στις οποίες μπορεί κανείς να κάνει μπίζνες. Βρίσκεται στην 109η  θέση σε σύνολο 183 οικονομιών. Είμαστε τελευταίοι φυσικά στην Ευρώπη ενώ μας  ξεπερνούν η Γουατεμάλα, η Αιθιοπία, η Παραγουάη και το Μπαγκλαντές, χώρες που  θεωρούνται καλύτερες στην προσέλκυση επενδύσεων.  Με λίγα λόγια έργο ΠΑΣΟΚ θα είναι τα επόμενα χρόνια να μας κάνει όλους…  μαύρους μήπως και δούμε καμιά άσπρη μέρα στην οικονομία.

Η Γεωργία βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις της παγκόσμιας διαβάθμισης και κατατάσσεται στην 12η θέση, η Κύπρος στην 37η θέση, η Βουλγαρία στην 51η θέση, η  Τουρκία στην 65η θέση. Κάτω από μας βρίσκονται χώρες, όπως η Βοσνία Ερζεγοβίνη, το Λίβανο, το Μαρόκο και το Κόσσοβο

Αναλύοντας όλα τα κριτήρια της έκθεσης αντιλαμβάνεται κανείς σε τι χάλι αδιόρθωτο είμαστε. Οι φόροι είναι αποτρεπτικοί για τους επενδυτές, παρατηρούνται απίστευτες καθυστερήσεις στην έκδοση άδειας για μια επιχείρηση, στην αγορά ακινήτων είναι μεγάλα τα ποσά των μεταβιβάσεων. Γενικά οι διαδικασίες για να φτιάξει μια επιχείρηση κάποιος στην Ελλάδα καθιστούν αποτρεπτικό οποιοδήποτε ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας.
Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top