Select Menu


Παραθέτουμε στη συνέχεια, κείμενο επιστολής που απεύθηνε προς τον υπουργό Εξωτερικών, Δ. Δρούτσα, η ΕΔΥ με προτάσεις για τη διαδικασία αναδιάρθρωσης του Υπουργείου εξωτερικών.Αναφέρουν:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
εν όψει των εξαγγελθεισών διεργασιών για την αναδιάρθρωση του Υπουργείου Εξωτερικών, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων προτείνει όπως, για λόγους αρχής και ουσίας, επικεφαλής της υπό σύσταση ειδικής Επιτροπής, τεθεί εν ενεργεία ανώτερος Διπλωματικός και ειδικότερα, υπηρεσιακός αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ, αφού προηγουμένως καλυφθεί η προβλεπόμενη από τον Οργανισμό οικεία θέση.

Όσον αφορά στη σύνθεση της Επιτροπής, θεωρούμε, όπως και εσείς, επιβεβλημένη την ουσιαστική, συνεχή και συστηματική διαβούλευση και συμμετοχή των εκπροσώπων των Συλλόγων των υπαλλήλων του Υπουργείου σε όλες τις διεργασίες που αφορούν στο εργασιακό τους περιβάλλον, τόσο στην παρούσα φάση, όσο και στο μέλλον, καθώς και των καθ’ ύλην αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων. Εξεταστέα η προοπτική πλαισίωσης της Επιτροπής, με δύο ακόμη μέλη, προερχόμενα, ενδεχομένως, από την Ακαδημαϊκή κοινότητα με σχετική γνώση του αντικειμένου. Το ένα μέλος θα μπορούσε να είναι της δικής σας επιλογής, το άλλο θα μπορούσε να προταθεί από τους Συλλόγους των υπαλλήλων.

Το έργο της Επιτροπής φρονούμε ότι μπορεί να ολοκληρωθεί, κατ’ αρχάς εντός  εξαμήνου και να στοχεύει, κυρίως, σε διορθωτικές παρεμβάσεις στο νυν ισχύον νομικό και κανονιστικό πλαίσιο του ΥΠΕΞ, την αναγκαιότητα των οποίων υπαγορεύουν διαπιστωμένες δυσλειτουργίες και ελλείψεις, καθώς και επισυμβάσες μεταβολές στο διεθνές περιβάλλον…..
Αυτά από ΕΔΥ, σε ένα κείμενο που υπογράφει ο πρόεδρός της Θ. Δασκαρόλης kαι που προφανώς δημιουργεί περισσότερα προβλήματα η αποδοχή των προτάσεων από αυτά που επιλύει….

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του “MIA”, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της ΠΓΔΜ, Νετζάτι Γιακούπι, και οι Πρέσβεις της Ελλάδας και της Ελβετίας στην ΠΓΔΜ,  Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και Νικόλ Βιρς, προέβησαν, σήμερα, στην υπογραφή τριμερούς συμφωνίας για την κατασκευή μονάδας βιολογικού καθαρισμού λυμάτων στην πόλη Γευγελή.  Η προστασία του περιβάλλοντος, αναφέρεται στο τηλεγράφημα, για την Ελληνίδα Πρέσβη, κα Παπαδοπούλου, αποτελεί πρόκληση για όλους, καθώς τα αποτελέσματα επηρεάζουν τον πληθυσμό ολόκληρης της περιοχής. Η ίδια υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο έργο στην πόλη Γευγελή θα εντάξει και τον τοπικό πληθυσμό, που πρώτος υφίσταται τις συνέπειες των προβλημάτων, σε μια προσπάθεια η οποία υλοποιεί τις πολιτικές της ΕΕ για ολοένα πιο εντατική διασυνοριακή συνεργασία.
ΚΟΥΙΖ: Ποια ξανθιά ΟΕΥ κλαίει και οδύρεται επειδή η Διεύθυνση Προσωπικού “δεν εκτίμησε την ανεκτίμητη προσφορά της” και δεν την έστειλε Τυνησία στο τελευταίο υπηρεσιακό, προτιμώντας, αντίθετα, μια πολύ νεώτερη υπάλληλο; Καθόλου περίεργο, όμως, αφού, όπως έχουμε ξαναγράψει, η γνωστή “ομάδα Τζεν” δεν έχει πια πέραση στο ΥΠΕΞ…

Με αφορμή τους βανδαλισμούς που προκλήθηκαν την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στο ελληνορθόδοξο Κοιμητήριο της Παναγίας στην Ίμβρο με την καταστροφή 78 τάφων και ότι παρόμοια απαράδεκτα γεγονότα βανδαλισμών στα νεκροταφεία της ελληνορθόδοξης μειονότητας στην Τουρκία έχουν συμβεί ξανά στο παρελθόν, ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος κατέθεσε στην Ευρ. Επιτροπή γραπτή ερώτηση με τη διαδικασία προτεραιότητας για το εάν το καταδικαστέο αυτό γεγονός θα καταγραφεί στην επικείμενη Έκθεση Προόδου για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, που αναμένεται στις 9 Νοεμβρίου… Γιατί το αναφέρουμε; Μα γιατί τώρα, εκτός υπεξ, κάνει το σκληρό στους Τούρκους ο κ. Κουμουτσάκος… Επί Ντόρας, ντορούλας… αυτά τα είχε ξεχάσει….!

Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top