Select Menu

Υπόμνημα για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο υπέβαλε στην στρατιωτική ηγεσία ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Ουάσινγκτον.

Ο Πάνος Μπεγλίτης συναντήθηκε με τον Αμερικανό υφυπουργό Άμυνας για θέματα διεθνούς ασφάλειας, Αλεξάντερ Βέρσμπαου, καθώς και με τον αρχηγό του μικτού επιτελείου, ναύαρχο Μάικ Μιούλεν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της Αθήνας για τις πρακτικές που ακολουθεί η Άγκυρα και κυρίως για τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο.

Ωστόσο, εξέφρασε την βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να βελτιώσει το επίπεδο των σχέσεων με την Τουρκία και τη στήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική της τελευταίας.

Οσον αφορά στην συμβολή της Ελλάδας σε ειρηνευτικές αποστολές τόνισε ότι η Ελλάδα, παρά τη γνωστή δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζει, παραμένει αταλάντευτα πιστός και αξιόπιστος εταίρος.

Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top