Select Menu

Την πρώτη κοινή άσκηση κυβερνοάμυνας πραγματοποιούν την Πέμπτη οι χώρες-μέλη της ΕΕ, προκειμένου να δοκιμάσουν τις αντιδράσεις τους σε περίπτωση επίθεσης κατά των θεμελιωδών ηλεκτρονικών υποδομών τους, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην οργάνωση και διεξαγωγή της άσκησης συμμετέχει μεταξύ άλλων το Κοινό Κέντρο Έρευνας (JRC) καθώς και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Δικτύων (ENISA) με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης.

Πενήντα ειδικοί έχουν συγκεντρωθεί στο Κέντρο Ελέγχου Άσκησης στην Αθήνα, ανακοίνωσε η ENISA.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, στην άσκηση συμμετέχουν είτε ενεργά είτε ως παρατηρητές όλες οι χώρες-μέλη της ΕΕ μαζί με την Νορβηγία, την Ισλανδία και την Ελβετία.

Το βασικό σενάριο της άσκησης, η οποία φέρει το κωδικό όνομα Cyber Europe 2010, οι χώρες της Ευρώπης θα συνεργαστούν για να αποτρέψουν κατάρρευση των δικτύων τους στην περίπτωση συντονισμένων κυβερνοεπιθέσεων.  Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ολοένα και σοβαρότερα προβλήματα σύνδεσης, ενώ κατά την κορύφωση της επίθεσης θα τεθούν εκτός λειτουργίας όλες οι βασικές ευρωπαϊκές διασυνοριακές συνδέσεις.

Προκειμένου να αποτρέψουν την πλήρη «εμπλοκή» του δικτύου, οι αρμόδιοι θα πρέπει να δρομολογήσουν την κίνηση σε εναλλακτικές συνδέσεις.

«Σκοπός της άσκησης είναι να εκτιμηθεί ο βαθμός συνεργασίας της Ευρώπης έναντι των ηλεκτρονικών απειλών» σχολίασε η Νίλι Κρους, Ευρωπαία επίτροπος για την Ψηφιακή Ατζέντα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top