Select Menu


Η προγραμματισμένη για την Πέμπτη συνάντηση του Γ.Παπανδρέου με τον Νίκολα Γκρούεφσκι στις Βρυξέλλες αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής, έπειτα από αίτημα της ελληνικής πλευράς λόγω των υποχρεώσεων του κ. Παπανδρέου στο πλαίσιο της συνάντησης των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι συναντήθηκε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Επίσης θα έχει συνάντηση εντός της ημέρας με την επικεφαλής διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Αστον και τον επίτροπο για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε.

Την Τετάρτη ο Νίκολα Γκρούεφσκι συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο με τον οποίο συζήτησαν και το θέμα της ονομασίας.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ο Ζ.Μπαρόζο και ο Ν.Γκρούεφσκι τόνισε ότι πριν από ένα χρόνο η Επιτροπή αποφάσισε την κατάργηση της βίζας για τους πολίτες της ΠΓΔΜ που ταξιδεύουν στην ΕΕ, όχι μόνο ως αναγνώριση των προσπαθειών που έκανε η χώρα, αλλά και για να προτρέψουν την ΠΓΔΜ να προχωρήσει στην επίλυση του θέματος της ονομασίας.

«Πρέπει να προχωρήσουμε με αυτό το θέμα. Η κατάλληλη στιγμή έφτασε. Η χώρα δεν πρέπει να χάσει αυτήν την ιστορική ευκαιρία. Το παρελθόν δεν πρέπει να κρατά όμηρο το μέλλον» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζ.Μπαρόζο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top