Select Menu

H Aselsan αποτελεί πλέον τον κύριο υποκατασκευαστή της Raytheon για το σύστημα Patriot, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα υψηλόβαθμων αξιωματούχων της εταιρίας, οι εγκαταστάσεις της Aselsan στην Άγκυρα θα εξυπηρετούν τους χρήστες του Patriot σε… Ασία και Ευρώπη!

H Raytheon Company συμφώνησε με την τουρκική Aselsan για την συμπαραγωγή σημαντικότατων απαρτίων για το αντιαεροπορικό και αντιβαλλιστικό σύστημα Patriot.
H Aselsan ανέλαβε να αναπτύξει μέρος των ηλεκτρονικών της Configuration-3 του συστήματος τα οποία προορίζονται για τις ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σύμφωνα με τον Τομ Κένεντι, πρόεδρο της Raytheon Integraded Defence Systems (IDS), η τουρκική Aselsan «αποτελεί τον πρώτο κύριο υπερατλαντικό συνεργάτη ο οποίες έχει επιλεγεί για την συνανάπτυξη ενός κύριου απαρτίου του συστήματος Patriot».

O T. Κένεντι συμπλήρωσε πως «με το υπάρχον βιογραφικό της και την τεχνική αρτιότητα που την διακρίνει, η Aselsan, βρισκόμενη επίσης στο σταυροδρόμι Ευρώπης και Ασίας, αποτελεί μία ιδεατή περίπτωση στο να αποτελέσει έναν συνεργάτη στην παραγωγή του συστήματος Patriot και να υποβοηθήσει την εξυπηρέτηση των 12 κρατών (σ.τ.μ. και της Ελλάδας δηλαδή!!!

Γιατί άραγε, να μην μας κατατάξουν ως Αφρικανική χώρα και την … γλυτώσουμε. Ούτως ή αλλιώς τα περισσότερα κράτη της Μαύρης Ηπείρου βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα από εμάς…) τα οποία έχουν επιλέξει να χρησιμοποιήσουν το σύστημα ως έναν παράγοντα κλειδί των προγραμμάτων αντιαεροπορικής και αντιβαλλιστικής άμυνας που έχουν αναπτύξει».
Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε παρά να παρατηρήσουμε τα κάτωθι:

1) Άραγε μέσα στο πλαίσια της προσέγγισης με τους Πανισλαμιστές Νεοθωμανούς αλλά και λόγο «μείωσης του κόστους» η Αθήνα θα προμηθεύεται απάρτια για τους ελληνικούς Patriot «made in Turkey»; Αυτό θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να το δούμε.
Βέβαια είναι πλέον σαφές πως στην Ελλάδα, όσο θα υπάρχει με την σημερινή του μορφή αυτό το προτεκτοράτο που φέρει το βαρύ όνομα «ΕΛΛΑΣ», του 2010 και της ελληνόφωνης πολιτικοοικονομικής ελίτ που την “διοικεί”, με ή χωρίς εισαγωγικά, από το 1974 και μετά όλα μπορούν να συμβούν…

2) Η Αμερικανική σχιζοφρενική πολιτική αναφορικά με την Τουρκία, έχει απόλυτη λογική εάν κάποιος λάβει υπόψη του τα γεωπολιτικά δεδομένα αλλά δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε στους φίλους Αμερικανούς πως το ίδιο τροπάριο ακολούθησαν με το Ιράν το 50, 60 και 70, και μετά ήρθε ο … Χομεϊνί.

Το ίδιο έκαναν και στο Πακιστάν, αλλά τώρα έρχονται οι … Ταλιμπαν, το ίδιο έκαναν στο Ιράκ, αλλά μετά τον Σαντάμ έχουν αναγκαστεί ουσιαστικά να διαλύσουν την χώρα και το ίδιο κάνουν με την Τουρκία σήμερα.

Η Άγκυρα, όσο και να προσπαθεί η Ουάσιγκτον, έχει ξεφύγει πλέον από τον έλεγχό της και πολύ σύντομα τα αποτελέσματα θα φανούν.

Η νεοθωμανική πανισλαμική Τουρκία είναι  πλέον ένα μη-ελεγχόμενο μέγεθος ακόμα και αν «σταλεί», ως light-ισλαμιστής, ο Φετουλάχ Γκιουλέν από τις ΗΠΑ πίσω στην πατρίδα του πολύ λίγα θα μπορέσει να “συμμαζέψει”. Είναι απορίας άξιον να μην αντιλαμβάνονται στην Ουάσιγκτον πως το τρένο έχει πλέον χαθεί…

Η Ελλάδα, λόγο του εσωτερικού πολέμου μεταξύ των Κεμαλοφασιστών Νεότουρκων και των Νεοθωμανών Πανισλαμιστών, πολύ σύντομα θα το καταλάβει από την καλή και από την ανάποδη, οι ΗΠΑ όμως, με το να «νταντεύουν» την Άγκυρα τι πρόκειται να κερδίσουν πέραν από το να δημιουργήσουν συνθήκες ανάφλεξης της ανατολικής Μεσογείου με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια ειρήνη (ας σημειωθεί πως για μία σειρά γεωπολιτικών λόγων μία Ελληνοτουρκική αντιπαράθεση, δεν πρόκειται να «περιοριστεί», διότι εδώ δεν είναι ούτε Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια ούτε Γεωργία).
Αφερίμ Εφέντιμ…

Defence-point
Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top