Select Menu

Φίδι on the "ρουφ"...
Της Τζένης Κ.

Τους ρίχνει ορό της αληθείας ανακατεμένο με ερωτικό φίλτρο και εμμηναγωγούς ροχάλες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στον καφέ την ώρα που κοιτάνε αλλού; Τους υπαγορεύει με υποσυνείδητα μηνύματα από πομπούς τοποθετημένους στα ρεβέρ, τα κελεύσματά του;
Εφαρμόζει μεθόδους Τέσλα με πασοκομητσοτακικά  ραδιοκύματα και χειραγωγεί επιρρεπείς συνειδήσεις; Έχει αποδώσει καρπούς ο πολύς διαλογισμός και ο δημιουργικός οραματισμός τύπου Silva…;  Ό,τι και να’ ναι, το δοκίμασε πρώτα σε μας τα β΄διαλογής πειραματόζωα που δεν υποκείμεθα καν στην κατηγορία “not tested on animals”, το τελειοποίησε στο έπακρο και τώρα το εξασκεί «έξω» με τον αποτελεσματικότερο τρόπο.

Ένας- ένας οι επιτελείς της Ε.Ε., του I.M.F. και άλλων διεθνών οικονομικών παραγόντων πέφτουνε επικοινωνιακώς στο πιάτο του ΓΑΠ σαν γκουρμεδιές master chef έτοιμες για δοκιμή. Ένας- ένας καταλήγουνε να περνάνε με τη γλώσσα λούστρο τον ίδιο και το κυβερνητικό έργο, καλύτερα κι απ’ τους εγχώριους επιτετραμμένους της τηλεόρασης. (Η τρόικα λειτουργεί τελευταία ως MEGA εξωτερικού...) Ο Στρος Καν εάλω. «Πάρθεν» η Μόργκαν Στάνλευ. Έπεσε κι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, το πιο ομιλητικό θύμα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο αψηλός αλχημιστής με το μουστάκι, μετά από ολίγες συνεδρίες, κατάφερε τον επικεφαλής του Eurogroup να ξεφουρνίσει τι ήταν αυτό που έκανε επί πολλές δεκαετίες νιάου- νιάου στα ανεμοδαρμένα κεραμίδια της ελληνικής οικονομίας!

Και σα να μην έφτανε η πασίγνωστη αποκάλυψη ότι σπεκουλάριζε σε βάρος μας η Γαλλία και η Γερμανία, μάθαμε κι ότι κάποιος εκ των πρωθυπουργών μας, είχε εξομολογηθεί στον εμβρόντητο Ζαν Κλοντ πως είμαστε μια χώρα διεφθαρμένη. Ωιμέέέεέ΄! Τέτοια προσβολή, να μας αποκαλέσουν διεφθαρμένους, πρώτη φορά μας ξανασυνέβη! Βάλθηκαν τα κανάλια -που άμα πει κανείς κακή κουβέντα για τους τηλεθεατές τους το παίρνουν προσωπικά- να εντοπίσουν τον ένοχο και να τον βγάλουν στον τάκο. Μονάχα έτσι ξεπλένεται η ντροπή.

Μην ήταν ο κοντός; Μην ήταν ο χοντρός; Μην ήταν ο τρίτος κι ο μακρύτερος; Μην ήταν κάποιο φάντασμα από το παρελθόν, κανένας αντιπρόεδρος  μεταμφιεσμένος σε πρωθυπουργό; Ποιος μας κουτσομπόλεψε έτσι μπαμπέσικα στον ξένο παράγοντα; Ποιος έγινε fiddler on the roof (βιολιστής στη στέγη) της χώρας; (ή αν θέλετε, σε ελεύθερη μετάφραση, φίδι ον δε «ρουφ»…)

Δε χρειάζεται να ντετεκτιβίσετε περαιτέρω τεθιγμένα αδέλφια και πεπληγωμένοι συγγενείς. Δεν ήταν κανείς από όλους αυτούς. Ήταν όλοι τους μαζί. Τρία και βάλε, σε ένα. Διότι -μη λέμε πάλι τα ίδια- με όλους μαζί τα τρώγαμε. Εμείς ήμασταν η αιτία που υπέφεραν οι κυβερνήσεις μας. Κι ευτυχώς που υπήρχαν οι ομόλογοι των υπολόγων πρωθυπουργών ανά τον κόσμο κι έβρισκαν κι αυτοί έναν ώμο να ακουμπήσουν και να πουν τον καημό τους.

Αυτοί οι ομόλογοι είναι που μας ζητούν τώρα, να γυρίσουμε στο πίσω κάθισμα και να αφήσουμε, σαν το μεθυσμένο στο ταξί, μία πίτσα, πέντε μπύρες κι ένα έλλειμμα 15%... 

Για τα spread και τα επιτυχή ταξίδια του μέλλοντος, οφείλουμε να το κάνουμε.

Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top