Select Menu

Σε μια εξαιρετικά προκλητική ενέργεια καά του Ισραήλ προχώρησε χθες ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προσφέροντας στον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τα σύνορα με το Ισραήλ, ένα όπλο που ανήκε σε Ισραηλινό στρατιώτη, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Al Manar.
Υποδοχή ήρωα επιφύλαξαν στον Ιρανό πρόεδρο χιλιάδες άτομα στο Λίβανο.

Στις εικόνες που έδειξε το κανάλι Al Manar εμφανίζονται ο Ιρανός πρόεδρος και και ο ηγέτης της Χεζμπολάχ να αγκαλιάζονται και να συνομιλούν χαμογελαστοί.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν «στην πρεσβεία του Ιράν στη Βηρυτό όπου συζήτησαν τα αποτελέσματα της ιστορικής επίσκεψης του προέδρου Αχμαντινετζάντ» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Χεζμπολάχ.

Στη συνέχεια ο Χ.Ναρσάλα προσέφερε στον Ιρανό πρόεδρο «ως δώρο και ένδειξη εμπιστοσύνης και ευγνωμοσύνης» ένα τουφέκι, «λεία του πολέμου του 2006» -όπως το χαρακτήρισε-, μεταξύ του Λιβάνου και του Ισραήλ.

Ο Μ.Αχμαντινετζάντ ολοκλήρωσε την Πέμπτη τη διήμερη επίσημη επίσκεψή του στο Λίβανο πηγαίνοντας στα νότια της χώρας, σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από το Ισραήλ, όπου έγινε δεκτός ως ήρωας.

Σε ομιλία του μπροστά σε περίπου 15.000 χιλιάδες οπαδούς της Χεζμπολάχ στο στάδιο του χωριού εκφράστηκε με θετικά λόγια για αντίσταση των Λιβανέζων κατά του Ισραήλ.

Δήλωσε, μάλιστα, ότι το Ισραήλ θα «εξαφανιστεί».

Η επιλογή του χωριού που επισκέφθηκε ο Ιρανός πρόεδρος δεν ήταν τυχαία: το Μπιντ Τζμπέιλ υπέστη μεγάλες καταστροφές στον πόλεμο του 2006 μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ. Η Τεχεράνη είχε επενδύσει μεγάλα ποσά στην ανοικοδόμησή του χωριού που είναι άλλωστε και προπύργιο της σιιτικής οργάνωσης, πριν και μετά την κατοχή της περιοχής από τα ισραηλινά στρατεύματα που αποχώρησαν το 2000 μετά από παραμονή 18 ετών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top