Select Menu

«Εναντίον ποιου εξοπλίζονται οι Ε/κ;»
Αρθρο του Οσμάν Γκιουβενίρ στην Βατάν

«ΣΧΕΤΙΚΑ με τον εξοπλισμό της Εθνικής Φρουράς πληροφορούμαστε ότι η τελευταία παραγγελία δόθηκε στη Ρωσία για τεθωρακισμένα Τ-80. Σύμφωνα με τον ε/κ Τύπο, η αξία των αρμάτων αυτών είναι 105 εκατομμύρια ευρώ και η παραγγελία προβλέπει την άμεση εκτέλεσή της.

Πρώτα θα πρέπει να υποβληθούν οι εξής ερωτήσεις στον Χριστόφια τις οποίες, αφού δεν υποβάλει ο Έρογλου, θα τις υποβάλλουμε εμείς:

1ο Κύριε Χριστόφια, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες γιατί εξοπλίζεστε;

2ο Εάν όντως υπάρχει κάποια πρόθεση και καλή βούληση για μια βιώσιμη συμφωνία και ειρήνη στο νησί, αυτή θα επιτευχθεί μέσω των αρμάτων αυτών;

3ο Εάν στόχος σας είναι να διώξετε τον τουρκικό στρατό από το νησί , νομίζετε ότι με τα τεθωρακισμένα αυτά αποκτάτε την απαιτούμενη δύναμη;

4ο Εάν νομίζετε ότι το Κυπριακό μπορεί να επιλυθεί με εξοπλισμό και πόλεμο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτή θα είναι η τελευταία παραφροσύνη της πλευράς σας.

Χιλιάδες παρόμοιες ερωτήσεις μπορούν να υποβληθούν στον Χριστόφια. Αν ήμουν στην θέση του Έρογλου, παρουσία του γ.γ. του ΟΗΕ θα υπέβαλα την εξής ερώτηση στον Χριστόφια:

-Εναντίον ποιου αγοράζετε τα όπλα αυτά; Ή θα καθίσουμε και σαν άνθρωποι θα λύσουμε από κοινού το Κυπριακό ή τη δεδομένη στιγμή θα απαντήσουμε στους εξοπλισμούς σας. Κατά τη γνώμη μου και προτού είναι αργά, θα πρέπει να τραβήξουμε τα αφτιά του Χριστόφια και όλων όσων σκέπτονται σαν και εκείνον τον πόλεμο. Ακόμη βρίσκονται στα αφτιά μας οι δηλώσεις του Χριστόφια για τους πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου: «Οι μεταξύ μας προδότες μάς έφεραν στη σημερινή κατάσταση». Ο Χριστόφιας είπε και τα εξής: “Εμείς εξασφαλίσαμε την έλευση του τουρκικού στρατού στο νησί. Λόγω των λαθών μας ο τουρκικός στρατός πάτησε πόδι σε αυτά τα εδάφη”. Φυσικά και ο τουρκικός στρατός θα ασκούσε τα δικαιώματά του που πήγαζαν από συμφωνίες για να υπερασπιστή τους ομοεθνείς του. Ο τουρκικός στρατός δεν είναι αυτός που τερμάτισε το ενδεκάχρονο γκέτο των Τ/κ; Οι Ε/κ αγοράζουν όπλα και τεθωρακισμένα. Άραγε υπάρχει πιθανότητα για καμιά τρέλα; Νομίζω ναι.Υπάρχει παροιμία που λέει: Το νερό κοιμάται, ο εχθρός όχι. Αν δεν κοιμούνται εκείνοι, δεν κοιμούμαστε ούτε εμείς. Δεν κοιμάται ο τουρκικός στρατός.

Ας μην ξεχνούν ότι όσο και αν εξοπλιστούν, ο τουρκικός στρατός είναι καλύτερα εξοπλισμένος. Επιπλέον ο Τούρκος στρατιώτης δεν φοβάται τον πόλεμο. Ο θάνατος για τον Τούρκο στρατιώτη είναι τιμή. Γιατί οι Ε/κ δεν συνέρχονται αφού ο στρατός τους είναι απείθαρχος;»

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top